torsdag 29 november 2007

HEMMA HOS - Skånelängan

Välkommen in till familjen som lever i den bästa av två världar. En 4 rummare mitt inne i stan och den här underbara Skånelängan en bit ute på landet, men lagom avstånd för att kunna åka dit och bo över en natt. Självklart tillbringar familjen helger och somrar här och drömmer om att fira en "Fanny och Alexander Jul" något år.








När jag kom på besök för en månad sen för att fota blev det tårta dagen till ära. Paret som bor här är mycket intresserade av auktionsfynd och kan en hel del i ämnet. Vilket märks!









Till vänster om köksbordet finns den gamla vedspisen bevarad, där paret eldar kulna höstdagar.







En samling tennföremål ger ett personligt intryck och samlade ger de också en helhet och en mening, än om de varit utplacerade lite var stans.










Den vackra trappan är ritad av mannen i huset och ger ett mycket smakfullt intryck. Samtidigt är den en härlig kontrast till den gamla stilen på huset och köksdelen.




Hästen är som så mycket annat i huset inhandlat på auktion. Är den inte sagolik!?










När man kommer in i vardagsrummet möts man av ett vackert skåp med antika föremål.











En pinuppa på en gammal bok, ger ett intressant och lite komiskt intryck.









Till skillnad från övriga delar av huset är allrummet på ovanvåningen inrett i modernt 50-tal, vilket ger ett luftigt intryck till snedtaket.








I barnkammaren leker lilla Juni med sina nallar och myser i sängen från IKEA. Hjärtarna är köpta på slottstallet en bit därifrån. http://www.slottstallet.se/












Huset är totalrenoverat på såväl insidan som utsidan, men man har varit noga med att behålla husets gamla charm genomgående. Just nu håller familjen på att bygga till ett hus till på gården, som sammansvetsas med denna vackra innegård.






onsdag 28 november 2007

Dekorationer

Idag hade jag tänkt visa er lite av mina blomsterdekorationer här hemma. Hoppas det är något som kan inspirera!






Hyacint, mossa, murgröna och pärlor blir fint tillsammans!




Lite grönmossa runt orkidénblomman och vips så har det blivit ett jularrangemang :)





Denna kransen gjorde jag framför tv:n i lördags. Kungsgran är min favorit och det kommer inte in någon annan gransort här inte : ) Kransen hänger över soffan i vardagsrummet.



Genom att knyta en rosett på myrtenträdet gav jag det lite juligare stämning.




I hallen välkomnas man av denna lilla grupp.

Krukan fyndade jag på loppis för 20:-





Granris i en av mina strutar hänger på garderobsdörren i sovrummet.


Imorgon bjuder jag er på ytterligare ett Hemma Hos reportage. Denna gång har jag besökt några vänner till oss som har en underbar Skånelänga på landet. Vi ses!

tisdag 27 november 2007

Adventsmys med ELD

Som sagt vi är alltid en vecka tidiga med adventspysslet i byn där vi bor. Därför går jag nu runt i ett redan adventspysslat hem och njuter av ljus, hyacintdoft och pepparkakor. Mysigt!!

Idag hade jag tänkt visa er vår matsalsdel.
X

För att få lite kontrast till den annars vita inredning använder jag mig av rött. Färgen ger inte bara en julig känsla utan ger också värme åt en annars lite kall inredning. Den "boar" in platsen och enligt feng shui är det viktigt att vi tar in mer av elementet ELD under vinterhalvåret, då vi saknar den i vår omgivning.
Prova själv, nedan finner du tips på färg, form och material.
X
ELD-elementet finner du i :
  • färgerna rött, purpur, orange
  • Ljus, glitter
  • Påkostat, starkt, dramatiskt
  • Triangelformade ting/spetsigt
  • Djur räknas till detta element :)
Om man tycker om en vit shabby chic stil så är det viktigt att ta in elementet i form eller material, annars blir inredningen lätt "platt". Att tända ett ljus eller en brasa är den lättaste vägen till att "förstå" känslan av elementet eld.
X

X

Jag tycker om att blanda moderna designade prylar med gamla ting. Detta sätter en personlig prägel på hemmet. I fönstret har jag min favorit - Design House's elljusstake, samt ett hemmapysslat fönsterupphäng, där jag i år hängt i rutiga tyghjärtan och i mitten ett kristallhjärtan.

X

måndag 26 november 2007

Gårdagen....

Vårt glöggmys blev lyckat och det var så trevligt att ha nära och kära på besök. Som mest var vi 25 stycken i vårt lilla vardagsrum. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum, som det så fyndigt heter.


X
Tyvärr blir inte mina bilder bra i mörker (tomten kanske kunde ge mig en ny kamera *blink*) Men så länge har jag tagit lite bilder på några av de fina presenter vi fick igår.
X
Vad sägs om nybakade saffransbiscotti? Min söta svägerska hade pysslat där hemma. Hon är verkligen en riktig höjdare på att baka, pyssla och sy. Dessa ska vi njuta av under ruggiga vinterkvällar.
X

X

Dessa söta kökshanddukar fick vi av vänner. Vacker gammal touch, passar perfekt i vårt julkök!


X

Dessa underbara kors fick vi av min väninna med man. Är de inte vackra? Hon är fransyska så jag var säker på att de var köpta i Frankrike... Men inte då! De finns att köpa på Åhléns min vänner, så rusa dit!!!

X

X
Imorgon visar jag er några bilder på vårt adventspyntade hem! Tack för att ni tittar in hos mig!

söndag 25 november 2007

Julstöket har börjat

Idag är det full rulle här hemma. I eftermiddag har vi öppet hus med glöggmys, efter den årliga julskyltningen här i byn. Ska försöka ta några bilder och visa er i vecka.

Igår kom mamsen hit och hjälpte till lite, och så hade hon och pappa köpt paket till oss! Denna ljuvliga ängel. Är den inte vacker...
X

X

Denna kakburk håller jag nu på att fylla. Köpte den på Ilva för ett bra tag sedan. Med en julrosett kommer den bli en perfekt pepparkaksburk i vårt kök!

X

X

Medan vi julstökar, ligger Bosse och sover. Han drömmer nog söta små drömmar om julmöss : )

X

lördag 24 november 2007

Julgranskulor

Så flitiga ni varit och besökt min blogg! Tusen tack för alla snälla kommentarer!! Nu har jag hittat de rätta vita kulorna. Så vackra... lite genomskillniga, mjölkvita. Kulorna är köpta på Ilva. Den danska kedjan som påminner om vårt stora småländska företag i Sverige : )





Dessa kulor är från Lisbeth Dahl. Är de inte vackra? Helt underbara! Nu ska jag bara övertyga maken om en vit jul. Han är fortfarande lite röd av sig *skratt*



onsdag 21 november 2007

Hall 2

Idag tänkte jag visa er våran hall som vi har på andra våningen, innan den börjar pyntas :) Det tog ett tag innan vi verkligen fick ordning på den och hittade ett bra användningsområde. Svårmöblerade ytor kan verkligen skapa griller i huvudet. Idag använder vi den som ett dressingroom. Mycket förvaring, vilket ofta saknas i gamla hus. Jag kom ihåg när vi var på visning i huset, var på min mamma direkt kommenterade att det inte fanns några garderober. Jag kan säga att det var det sista jag tänkte på i det läget. Jag var förälskad! Men idag förstår jag lilla mor bättre, man börjar väl bli gammal *skratt*. Skämt å sido. Jag tycker det är viktigt att bo in sig, innan man kan lösa möbleringsproblematiken. Kortet är taget från trappan upp till vår vindsvåning och ut till vår takterass....

Men det visar jag någon annan gång! Åååå vilken cliffhanger : )

Må så gott!



X

X

tisdag 20 november 2007

Första julpyntet

Då har även jag satt igång lite smått med att förbereda inför julen och med allt vad det innebär. På söndag ska vi ha lite glöggmys här hemma med öppet hus efter julskyltningen, så idag har jag fixat det först pysslet för att hinna med till helgen. Jag har bundit kransar och det har även blivit lite prov på julstrutar.


X

X

X

X

X

X

X

X

måndag 19 november 2007

Glad

Så roligt, igår gick jag över 1000 besökare på min blogg! Är inte det värt att fira? Tack alla för att ni besöker mig. Tycker det är så roligt att kunna få inspirera och tipsa. Om ni har åsikter och förslag om vad ni vill se mer av eller få tips om på min blogg, så skicka gärna en kommentar.
Änglavingar till er alla!! Dessa köpte jag i helgen... Underbart vackra. Nu har jag bestämt mig, det blir en vit gran i år.

Kram



fredag 16 november 2007

Kom ihåg vardagen

Sanslöst vad veckorna går fort. Fredag igen! Den här helgen ska det bäras in ved och ladda inför en kall vinter, som jag redan tycker har börjat *snyft*. Jag är ingen vintermänniska, men men.. man får göra mysigast möjliga av situationen.

Här är ytterligare några bilder från vårt sovrum. Linnegardinerna fyndade jag färdigsydda och klara för 249:- för BÅDA!! Underbart! Bara stryka och hänga upp.

Spegeln hittade jag på en gatloppis och betalade endast 100:-, den är gammal och väger bly, men en favorit!
X
Trots att det är helg nu och vi alla ska njuta ordentligt, vill jag påminna om att vi ska komma ihåg vardagen. Livet utspelar sig inte bara på helgerna. Satsa på en härlig vardag och lägg lite extra pengar på en vacker kopp att dricka morgonkaffet ur, en fin frukostbricka, tjocka goa frottéhanddukar, vackra och väldoftande ljus, omge dig med dina favoritblommor, köp den där skivan du vill ha och spela för fulla muggar. Saker som man kan njuta av varje dag.

Lyckan finns i det enkla!

Trevlig helg på Er & stort tack för alla kommentarer,
jag försöker besöka er alla så gott det går.
Kram





torsdag 15 november 2007

Snart.....

Om bara en vecka hade jag tänkt att fixa till lite adventsmys här hemma. Ska bli så roligt!! Jag fullkomligt älskar julen. Är ute och tittar på nätet och alla är så pyssliga. Imponerande! Mitt bidrag till detta julmys blir några hysteriska julgranar och pyssel från vår resa tidigare i veckan.

Butiken som jag tog bilderna i fanns där året runt och det var en hel del att finna om man bara tagit sig tid att gå runt och lyfta på prylarna. Dock var resterande del i sällskapet inte fullt lika intresserade som jag : ) Men lite vackra saker fick jag med mig hem! Det blir bilder på det när de väl hängts upp...

Vad säger ni om denna julgran? Då vet man vart man ska hänga handväskan i jul : )
X
X
Kitsch på hög nivå....
X
X
Guld och vitt, inte alls fel, om det hade varit liiiite mer sparsmakat!
X
X
X

Missförstå mig inte.... det här är INTE mitt sätt att se på juldekoration. Men det är ganska så rolig kontrast till det enkla och sparsmakade. Och kanske kan det inspirera en och annan att släppa taget om det vanliga pysslet man har i granen och hänga i något annat som man tycker är vackert eller roligt.
X
Själv funderar jag på om inte vår gran ska vara vit i år... Har haft mörkröda kulor och äpplen tidigare.... Vi får se vad det blir, mer vitt här hemma, då bryter väl maken ihop ; ) Vita kulor matchar ju bäst med Bosse *skratt*