torsdag 31 januari 2008

Boktips

Idag vill jag tipsa om en trevlig bok som min mamma kom hem till mig med häromdagen. Det är en bok om att bo och leva harmoniskt med blommor och växter. Hur man bäst dekorerar sitt hem och sin trädgårdsplats. Alla vet vi att vetenskapliga studier visar att ständig vistelse i slutna rum gör oss människor sjuka. Det erbjuds numera färg och doftterapier och vi människor blir allt mer kroppsmedventa.
X
Boken har många bra tips och bygger på att växter kan ha samma effekt som akupunkturnålar, och Gabriele Weimann som skrivit boken (trädgårdsmästar och florist) ger många förslag på hur vi kan förbättra vår livskvalitet genom kombinationer av växter, färger och material. Hon tar även hänsyn till vädersträcken och visar inspirerande arrangemang. Ibland lite väl bra :)
X
De flesta böcker med temat Feng Shui har saknat ett koncept för växter och på vilket sätt dessa kan påverka oss positivt i vårt moderna samhälle. Även om man inte är intresserad av Feng Shui kan boken väcka en del tankeställare och inspirera.









"Om jag har en grön kvist i mitt hjärta,
kommer också en fågel att sjunga"
Gabriele Weimann
X

onsdag 30 januari 2008

Forma fönstren

Fina fönster är det synd att dölja bakom gardiner. Men är fönstren för smala kan du bredda dem med gardiner som går ut en bit på väggen men inte täcker själva glaset. Är fönstren för breda kan du låta gardinerna hänga en bit över glasrutan. Gardinkappor passar i höga fönster men kan kännas kvävande i låga. För en tid sedan kom panelgardinen, denna stramar upp inredningen och kan ibland vara lömsk då den lätt ger ett opersonligt och stelt intryck. Ibland är man ute efter detta, exempelvis i offentliga miljöer och på företag. Men oftast krävs det att man mjukar upp fönstret med personliga ting eller vackra blommor. Ha en skön onsdag!



Foto: Homes & Gardens


X

tisdag 29 januari 2008

2 scenarie

Tänk dig en morgon, du går upp, vinden blåser runt hus knutarna. Det regnar mot fönstret och det är kallt. Du går upp ur sängen och sätter fötterna på ett kallt golv. Väl inne i badrummet möts du av ett klinkergolv som känns som isflak mot dina fötter. Det ligger kläder kastade på golvet och en ouppackad träningsväska står och i ett hörn och avger en unken doft. Du går in i duschen, eller det är inte riktigt en dusch, det är ett badkar med duschmöjligheter, så du får halvstå, för att inte skvätta ut vattnet på golvet. Det blir aldrig riktigt varmt... Men det duger ju till dig. Slut på schampoo, du får välja barnens schampoo. Det luktar bubbelgum. Balsam får du vara utan, det sliter lite extra när du ska borsta igenom håret, men några minuters extra smärta kan du väl tåla. Munstycket är värdelöst, så det går knappt att skölja ut schampoot ur håret. Nu har du börjat ställa in dig på hur jäkla kallt det kommer bli när du ska ut ur duschen och torka dig. Kallt om fötter och kall omgivning runt dig. Du tar frotté handduken som hängt med i många år. Den är inte luddig längre, trasmig i ena kanten och storleken liknar en kökshandduks. Men den duger till dig. Den är liten och den går inte att sno om kroppen. Ljusrörsbelysningen gör dig mer än upplyst om att de där extra kilona efter jul, fortfarande sitter runt magen. Du tänker, F-N, och hoppas spegeln snart immar igen. Du smörjer in dig med någon kräm du fått prov på för ett halvår sedan, som du egentligen inte tycker om doften på, men det är ju onödigt att slänga och det duger gott till dig. På med underkläderna du definitivt inte hade på första dejten, men det är ju onödigt att köpa något fint under, vem ser det? Så då var du redo för dagens alla prövningar.

Eller...

Tänk dig. Du vaknar på morgonen, sätter fötterna mot en gosig matta i sovrummet. Sträcker på dig och tänker det här kommer bli en fantastisk dag. Du tar på dig morgonrocken och ett par mjuka sköna tofflor, går in i det varma sköna badrummet. Det är inte alls besvärligt att ta av sig. Värmen ombonar huden och du hoppar in duschen. Du möts av en perfekt duschstråle och vattnet är precis så varmt som du vill ha det. Du stannar upp och faktiskt tänker på hur skönt det är att duscha. Att känna värmen och vattnet mot huden, nästan som massage och du tänker på vad lugnt och skönt det är. Den här stunden är bara för dig, om det så är 5 minuter eller 15. Bara för dig, du kan ändå inte göra något annat under den här tiden. Du tvålar in dig med en duschkräm, med din älsklingsdoft, och du tar ditt schampoo, som är just för ditt hår. Väl ute i duschen möts du av ett varmt golv och en gosig mjuk frotté handduk. Den är stor och omsluter dig som föräldrarna på ett litet barn som just tagit sitt första bad. Du smörjer in dig med en lyxig kräm, som du alltid unnar dig, för den är just du värd. Doften i badrummet luktar rent och fräscht och alla har sin plats på badrumshyllan och det finns tvättkorgar för mörk och ljus tvätt. I badrummet lyser ett lugnt och behagligt sken. Du tittar dig i spegeln och där står det VACKER, och du tänker 2 kilo extra runt midjan, vad gör väl det - jag duger som jag är.

Vilken dag tror du blir bäst...?
X
Rå om ditt badrum och dig själv.
X
Foto: Zara Home
X

måndag 28 januari 2008

Hemmakontor

Idag hade jag tänkte visa er sista delarna på vårt kontor/ateljé. Vi har ju inte det så stort här hemma, så det får bli i samma rum. Dator, viktiga papper kräver en egen hörna där man kan få lite lugn och ro. Se också till att du sitter med ryggen mot en vägg, eller om det inte är möjligt framför ett fönster. Det viktiga är att du inte sitter med ryggen mot dörren, utan sitter i kraftpostion där du har överblick mot rummet. Testa själv. Gör en väldig skillnad när man ska få någonting gjort.


Nej, jag tog inte kortet i lördagskväll efter ett glas vin, även om det ser ut så... Lite på snedden :)


Jag har sagt det förrut och säger det igen, att sortera böckerna i färg ger lugn och ett harmoniskt intryck runt arbetsplatsen.


Att sitta ergonomiskt och skönt är superviktigt, och ett tips är att röra sig vart 20:e minut, tex hämta ett glas vatten, ställa sig upp och sträcka ut sig, äta en frukt eller gå till personen ifråga på kontoret istället för att använda telefonen. Själv ställer jag äggklockan här hemma, för att inte glömma det. Tiden går superfort framför datorn och kroppen mår bra av att inte vara i samma position längre än 20 minuter.




Buddan är ett fynd från Slottstallet och är gjord av lera, en favorit. Skrivbordet är köpt på auktion och först tänkte jag målat det vitt, men jag tycker det är vackert som det är, och blir en fin kontrast till det annars ljusa rummet.

Jo jo, det blev en sak till sydd med Pfaffen. En liten madrass och ett hjärtan till lille Bosse, som har sin korg jämte mitt skrivbord och som matchar kudden i min funderarfåtölj (som jag visat i tidigare inlägg). Bosse gör mig alltid sällskap, och ligger han inte i denna korg så myser han på skrivbordet med en tass över tangentbordet :)


Måndag igen och ny vecka... hoppas den blir till belåtenhet för er alla. Vi ses imorgon igen....

fredag 25 januari 2008

Barnens rum

Nu satsar vi mer och mer på barnens rum. Studier visar att sju av tio föräldrar i 30-års åldern, tycker att det är rimligt att göra om barnrummen vart tredje år eftersom barnet växer och får andra behov och nya intressen. Studien visar också att föräldrar planerar att lägga 4 590 kronor på barnrumsinredning i år.


Ofta speglar frossandet i skojiga barnkammarinrening föräldrarnas egen uppfattning om kul och lek. Men blir det för många roliga gubbar, djur och farkoster på varje yta lämnar man inte mycket utrymme för barnets egen fantasi. Fösök istället satsa på enkla och funktionella möbler som är slitstarka och kan hänga med i många år. Det enkla är också det som öppnar för flest möjligheter.


Skarpa färger och skrikiga/oroliga mönster känns knappast bra i längden för någon. Säskilt barn mår bättre av en lugn omgivning där olika detaljer kan få lysa upp rummet och barnets sinne istället.
X
Två vanliga missar brukar vara att man blandar för många färger i inredningen, samt att barnen har för många saker, då blir slutresultatet ofta ett rörigt och oharmoniskt rum.

Allt fler barn går igenom pressade perioder i sitt liv, allt ifrån skilsmässor, mobbing etc. Vi vuxna kan hjälpa dem att stilla rummet genom att plocka undan de flesta saker som ligger framme, och placera dem i lugnt mönstrade lådor och förvara dem i skåp istället. Ta ner planscher som kan kännas hotfulla eller disharmoniska för barnet. Den rosa färgen eller ljust grön kan också bidra till inre läkeprocess. För barn som har föräldrar som är eller har varit i konflikt med varandra kan det kännas trästande och stödjande med ett foto på föräldrarna när de var lyckliga tillsmamns, gärna med barnet själva med på bilden.

Om barnet sover dåligt:

  • Se till att barnet har en tryggt placerad sängplats, med en gavel mot vägg, (de upplever ofta det som tryggt) där barnet kan ha uppsikt över både dörren och större delen av rummet från sängen.
  • Sängen bör inte stå rakt under ett fönster.
  • Att det finns en liten nattlampa som barnet själv kan tända, det ger dem en känsla av kontroll över tillvaron.
  • Kan bero på att färgerna kan vara för livliga i rummet.
  • Eller att något tungt hänger över sängen, som en hylla, stor tavla eller lampa.
  • Barn upplever ofta en tryckande känsla av snedtak och bjälkar, liksom vi vuxna.

Vacker bild, men inte bra sängplacering för barnet.

Tips!

  • Är ditt barn en lugn och stillsam varelse, kan den trivas i vildare och färgladare rum.
  • Älskar ditt barn äventyr och spex, kan personligheten må bra om rummet speglar rofylldheten genom mjuka och harmoniska färgtoner.
  • Satsa på enkla och funktionella möbler.
  • Var återhållsam - för många prylar hemmar leken.
  • Dämpa färgstyrkan en smula och satsa på en grundfärg som utgångspunkt.
  • Om syskonen delar rum, avskärma genom att tapetsera var sin sovrumshörna.
  • Barnen bör kunna nå sina saker själva, utan att behöva be om hjälp. Möblera därför inte med alltför höga hyllor och skåp. Eller sätt en pall till hjälp.
  • Ett par gånger om året är det bra om du och barnet går igenom rummet och ser vad som ska sparas eller gå till återvinning. Spara några favoritleksaker som kan kännas härliga att ta fram igen om 10-20 år.
  • Dominerande bårder kan framkalla en känsla av begränsning i livet.
  • Rama gärna in fotografier på familjen, resor, vänner vackert, så det syns att det är värdefulla minnen.
  • Föregår du själv med gott exempel? Kräv inte att barnet ska hålla ordning om du själv inte förmår att göra det :)

Kudde Green Gate FlickaKudde Green Gate Pojk

Söt sittpuff från Sprall finns i olika färger

Det blev mycket! Vi tar tonårsrum en annan dag. På måndag visar jag några bilder på resterande del av kontoret. Ha nu en riktigt underbar helg och sköt om er, stora som små.

X
Bilderna utan fotnot kommer ifrån Oliver Furniture
X

torsdag 24 januari 2008

Konst

Jag har ju lovat visa er några av mina alster och här får ni ett smakprov på några av mina tavlor. Jag tycker mest om att måla stora tavlor och abstrakt. Jag själv är mycket för ljusa färger (surprise) men jag har även målat gladare färger, dels på beställning och dels när sinnena skriker efter färg. Färgen som jag använder är acrylfärg, perfekt när man målar abstrakt målning, då den torkar på bara några minuter. Sen kan det bli allt ifrån spackel, nät, tyg, sprayburkar och svampning, det beror på.
X
TIPS!
Att hänga konst är en konst. Det vanligaste felet som man gör är att hänga tavlor FÖR högt! Aj aj aj, tavlorna ska vara i ögonhöjd (och då menar jag inte nedre delen på tavlan utan det beror på hur man tittar på tavlan, om man sitter vid ett bord eller en soffa exempelvis). Samla hellre tavlorna och tänk på att någon av linjerna ska hållas rak. Antingen uppe eller nere. Om man hänger 2 tavlor tillsammans, se till så det inte spretar och är långa mellanrum, de ska höra samman, annars känns det som tavlorna pytsats ut och det håller inte ihop inredningen.
X
Själv är jag lite rädd för konst och har svårt för att hänga upp tavlor (som inte är min egna *skratt*). Skämt å sido, jag vill ha en ganska så lugn inredning och därför väljer jag vad som hängs upp med omsorg. Men konst är något fantastiskt vackert och skapar personligheten i ett hem!
X
Hua, nu kommer domen antar jag.....
X
X
Detta är min första tavla. Den gjorde jag för 5 år sedan. Tycker om den, men den är väldigt stor 140 cm x 140 cm, och kräver därför sin plats.
X


X
Fotona är ju inte en succé, men jag hoppas ni förstår vad som är tavla och vägg : ) Denna har jag på matsalsväggen, men jag tror snart den får flytta, om jag hittar en snygg tallrikshylla.
X

X
Den här är min favorit. Den är snäll, mjuk och bringar lugn i vardagsrummet. En god väns dotter säger alltid halsduk och pekar på tavlan :). Tja, varför inte....
X

X

Julklapp till mamma och pappa. Den oranga färgen är perfekt i matrum. När jag målade denna fick Bosse tokspel och hoppade rätt i färgpaletten, vilket ledde till skrubbande av trägolv, mattor och katt. Hua!

X

Det var några bilder på min konst. Det blir fler inlägg om detta så småningom. Om någon vill beställa en tavla, så hör av er genom kommentar på min blogg så ska jag vaska fram en adress att maila till. Imorgon blir det tips om barnrum! Tänkte det var på tiden, även om man inte har barn, så är ni många där ute som har det. Må så gott så länge!

X

onsdag 23 januari 2008

Mina tankar och ett tips!

Just nu skriker kroppen efter vår och värme. Vad vore inte bättre än att dekorera hemmet med lite energi höjare. Feng Shui handlar om att leva i harmoni med sin omgivning. Att vi ska inreda våra hus så vi mår bra. Tanken är att vi ska jobba med naturen, inte mot! För naturen vinner alltid.
X
Feng Shui är ingen inredningsstil utan kan appliceras på alla hem.
X
I fjärrran östern är det vardagsmat att använda sig av dessa kunskaper när man inreder såväl hem som företag. Personligen (och det finns även vetenskapliga bevis på detta) mår man bättre i dessa länder, fördet finns en harmoni, balans och ett välbefinnande. I västvärlden är vi dåliga på att stanna upp, bo in oss, känna efter vad som är bäst för oss just nu. Livet förändras, vi bor ensamma, vi blir sambos, vi bildar familjer osv.
X

Jag har respekt för 6000 år gammal kunskap och tror att vi har mycket att lära av varandra, och jag tror och hoppas att framtiden kommer handla mycket om inredningens betydelse för vår hälsa.X

Påslakan är något jag har "dille" på. Det är väl underbart att få lägga sig i en nybäddad säng? Och att det samtidigt är dekorarativt och omhuldande på något sätt är ju inte ett minus. Då jag är väldigt feminin av mig, fullkomligt älskar jag denna bild från La Redoute Home. Ett tips! Kika in här, just nu har de vinter rea, och massor med fina påslakan. Denna underbara bild inbjuder till god sömn och får tankarna att sväva bort till våren :)

X

X

Även denna bild inbjuder till myspys. Kanske har du redan vackra lakan, bädda rent idag, köp lite färska blommor och sätt på sängbordet, tänd ett ljus och lägg dig lite tidigare ikväll med en god bok, eller en god man ;)

XX


X
En del av er har frågat efter bilder på min konst, så imorgon tänkte jag visa er några av mina alster. Må så gott så länge!
X

tisdag 22 januari 2008

You make my day

Jag har fått den fina utmärkelsen "you make my day" och känner mig glad som en tussilago en solig vårdag! Tänk att så många uppskattar min blogg, det hade jag aldrig trott när jag satte igång för 3 månader sen. Utmärkelsen fick jag av de goa bloggarna:
X
Reglen är den, att man ska skicka den vidare till någon bloggare, men jag vill passa på att ge denna utmärkelse till alla er (bloggare eller ej) som tittar in hos mig, lämnar kommentarer, frågar om råd, eller bara sprider massa glädje med era besök. Stort tack alla ni, "Ni gör MIN dag".



X
Idag tvättas det här hemma, och det blir alltid roligare med vackra ting. Här är Zara Homes tvättpåse som är perfekt att ta med när man är ute och reser, eller ha hängandes i badrummet eller tvättrummet.


Även korgpallen ger en extra värmande känsla i ett annars vitt och grått badrum. Den härligt runda former skapar harmoni och träkänslan kontrollerar det annars lite kalla intrycket.

X


X


måndag 21 januari 2008

Kontor

Helgen är över och jag är hemma igen efter underbara dagar. Jag svävar som på moln och jag har lärt mig så mycket! Träffat fantastiska människor och fått kunskap om saker jag inte trodde kunde betyda så mycket för oss. Längtar redan till nästa tillfälle, men innan dess är det uppgifter som ska göras. Både här hemma och hos andra.... ; ) Hmmm...Vad kan det vara som jag håller på med ; )
X
Maken har ju skött sig exemplariskt och vem vet, han kanske börjar blogga :)
X
Idag lovade jag och visa er hur ateljén blev efter dagar av rensande. Till bokhyllan köpte jag en massa förvaring på Granit underbart ställe som har allt för att skapa ordning och reda.
X


Ordning och reda, I love it :) Nu har alla saker sin plats. Min Ipod kan jag inte vara utan, fylld med all musik. Lampan är från Design House Stockholm.

X

X

Ateljén har nu också blivit kontor. Väggen bakom är "naken" för det är min målarvägg, där jag spänner upp mina dukar och målar tavlor. Ett bra tips - finns speciella skivor att köpa som är lite mjukar MDF, sen har jag valt att måla dem i samma färg som väggen. Så vips ser det ut som det tillhör rummet på ett annat sätt.X

Nej, nu ska det pysslas lite här hemma och ikväll ska jag träffa goa vänner jag inte sett på länge!

X
Kram på er, vi ses imon!
X

fredag 18 januari 2008

Ateljén

I helgen som gick pysslade jag till det i min ateljé. Det blev inte bara en kudde sydd till vardagsrummet utan även lite annat. Så här kommer ett exempel till på vad jag och Pfaffen åstadkom :)
X


X



Jo då, det blev en kudde till för att liva upp mina "funderafåtölj". Enligt feng shui så gynnar den gula färgen kreativitet och skapande, och gör oss glada. Som jag sagt tidigare är jag ingen gul människa, men gillar det här tyget, och kudden blev fin ihop med väggfärgen och fåtöljen. Och man brukar säga att man skriker efter den färg man behöver, se bara på alla som talar om pasteller för att underlätta i vintertid. Jag vill förmodligen ut med min kreativitet :)

X
Förra helgen gjorde jag verkligen ett hästjobb och rensade ur gammal "bröte" i ateljén. Köpte ny förvaring och fräschade upp det blivande kontoret. Här är en smygtitt.... Fortsättning följer på måndag ; )



Önskar er en trevlig helg och hoppas på att inläggen har gått bra under veckan, trots att jag varit på resande fot. Men jag kan tänka mig maken klarat det här exemplariskt. Här om dagen nämnde han orden feng shui, färg och form med största inlevelse... Ska nog pussa lite extra på honom ; )
X

torsdag 17 januari 2008

Trender

Idag hade jag tänkt ta upp lite om vilka trender som är på väg inom inredningsvärlden. Egentligen är jag inte mycket för trender när det gäller inredning, då jag tycker man skall skapa sig ett personligt hem där man trivs i. Hemmet ska vara en plats för avkoppling inget showroom! Ett hem ska kännas mysigt, välkomnande och varmt.
X
11% så mycket har svenskarna ökat sina inköp vad gäller inredningsprylar jämfört med 2006. Detta visar ytterligare prov på att vi människor bryr oss mer om hur vi har det omkring oss. Vi behöver skapa hem där vi trivs, där vi får ro, kan samla kraft och ladda batterierna. Men det visar också prov på att vi jagar prylar och vill ständigt förnya våra hem.
X
Om en snar framtid byts högkonjunkturen ut till lågkonjukturen, och med den blir också trenden att inte konsumera på samma sätt. Även den ekologiska trenden, diskussionen om klimathot etc får oss också att tänka om och inreda på annorlunda sätt.
X
Här kommer lite trender iaf, därmed vill jag INTE påstå att man ska följa dessa, men det kan vara värdefullt vetande.
X
  • Det blir viktigare att uttrycka andlighet med inslag från natur, folklore och handarbete.


  • Mix mellan olika stilar för att skapa personliga hem


  • Trender föder mottrender - mindre öppna planlösningar, och fler mindre rum.


  • Rum till olika aktiviteter.


  • En ny och intressant trend är den så kallade flickrumsfeminismen. Det ska vara svulstigt, överdådigt och kvinnligt, gärna i färger som rosa och ärtgrönt.


  • Minimalismen försvinner och vi tar fram våra kära prydnadsföremål igen.


  • Vi vill ha mer ombonat och "boar" in oss med tyger, växter och ting som betyder något för oss.


  • Ut med vita kök in med retroköken. (Huajajen!! - mått de gröna 70-tals kylskåpen aldrig dyka upp igen)


  • Vi kommer satsa mer på barnens rum.


  • Vi dukar gärna med udda tallrikar, bestick och glas.


  • Det viktiga kommer vara att kommunicera med varandra, inte att ha ett felfritt hem. DET VAR VÄL SUNT!

X


"I couldn't care less " säger Bosse : )
X

onsdag 16 januari 2008

På väg....

Idag har jag packat väskan, tagit fram mina nya skrivböcker och vässat pennorna. Jag åker iväg hela veckan för att förverkliga en dröm. Jag älskar fina skrivböcker, det är väl roligt! En ny kalender hör ju nytt år till, en ny ofylld almanacka.... Härligt!
X
Må så gott mina vänner.... nu när jag är borta lägger maken ut mina inlägg, så är det inte lika prydligt som vanligt : ) vet ni vad det beror på *skratt*.



Undrar jag vad som kommer fylla den här kalendern 2008 :)


Skrivböckerna väntar på att fyllas med kunskap om....

X

tisdag 15 januari 2008

Doftljus

Måste bara få tipsa er om ett underbart doftljus. Tycker det är svårt, men en sak har jag lärt mig - Ju dyrare, desto bättre. De brinner längre tid, och luktar inte så starkt och kvalmigt sött som många andra gör. Förra veckan tipsade jag om Zara Homes hemsida. De säljer doftljus "Green Herbs" som doftar så makalöst gott! Om ni har möjlighet och pengar efter jul och allt, inhandla! Jag lovar, ni blir inte besvikna. Första gången jag köpte mitt var för ett år sedan i London. Köpte ett jättestort som fortfarande sprider härlig doft här hemma. Zara Home har även underbara tvålar till badrummet i samma doft! Jasmine doften är också fantastisk!

X

Ljuset jag har här hemma är i denna storleken, och kostar på rean bara 199:-



Mindre variant som passar perfekt på badrumshyllan.




En väldoftande tvål på handfatet är väl lyx...


Bilder från www.zarahome.com

X

måndag 14 januari 2008

Ny vecka

Helgen är över och det är åter måndag. I fredags kväll var vi hos vänner på middag. Det bjöds på god mat, många skratt och husesyn i deras nybyggda radhus. Alltid roligt att få besöka hem där man lagt ner själ i inredningen.
X
Sedan lovade jag ju att jag skulle ta fram "Pfaffen" (mammas antika symaskin) och svordomarna fick faktiskt vänta på sig. Tro det eller ej, men det gick riktigt bra (efter några inställningsproblem, men det hör väl till :) Idag visar jag bilder på vad jag kreerade av tyget "Emilia" som jag köpte på Åhléns.
X



Det blev en kudde : )


Så vardagsrummet går nu i vårtoner här hemma.

XHa en underbar måndag : )

X

söndag 13 januari 2008

Maskulint och feminint

Lördagkväll, eldar i kaminen och sitter och funderar över ett glas vin. Kom och tänka på hur viktigt det är att blanda maskulina och feminina detaljer i sin inredning.
  • Maskulint - fyrkantigt, rektangulärt, ruff yta, skinn, svart, brunt etc.
  • Feminint - runda former, mjuka former, blommigt, romantiskt, ljusa färger.
Ibland när man inte känner sig nöjd med ett rum kan ett sätt vara att tänka på om man fått balans mellan de feminina och maskulina i rummet. Ibland kan det vara något som så enkelt att sätta in en rund lampa som mjukar upp inredningen. Tidigare hade vi ett väldigt maskulint hem. Fyrkantig soffa, fyrkantiga bord och sideboards. (Tror det eller ej - nu har min feminina sida fått dåndimpen *skratt*) Att då mjuka upp med en mjuk filt, ett runt fat på ett kvadratiskt bord och en femin kudde i soffan kan skapa balans i inredningen.
X
Den här lampan Glo-ball är fantastisk och har en dimmer som gör den ännu mjukare. Finns i olika storlekar. Ett tips är att köpa samma lampa, kanske i olika storlekar till ett och samma rum, för det är behagligt för ögat med upprepning. Kan liknas med alla nya och olika intryck vi får varje dag.. de distraherar oss och talar till slut inte till oss.
X
Nej, nu blir det grillad tonfisk och primörsallad. Ses på måndag!


X

fredag 11 januari 2008

Vårt lilla kök

Idag tänkte jag visa er några bilder från vårt "pyttelilla" kök. Det är dock rätt bra planerat så det finns plats för både mig och maken.
X

Bosse brukar ligga i trappan och betrakta oss när vi står och lagar mat. En favoritplats för de flesta! Att sitta här med ett glas rött i handen och se maken jobba i köket är underbart ; )


Sorry för att det är lite gula bilder, men det är ju aldrig ljust nu för tiden : ( Fönstret är ut mot kullerstensgatan som inte är någon allmän väg. Det ger ett pittoreskt intryck och jag tycker det är supermysigt att kika ut när folk promenerar förbi.


Färgen på väggen i köket är en kall gråbrun ton (tyvärr ser den varm ut på bilden) som passar fint till teglet.

X
Teglet ni ser bakom är orginal och blir bara vackrare med åren. Som stänkskydd har vi valt att ha rostfri plåt på båda sidorna, vilket balanserar träslaget på luckorna. Hade vi valt kök själva, hade både maken och jag valt vita luckor. Vi får se vad det blir framöver. Det är ju IKEA kök, så det är ju enkelt att byta. Gasspisen är fantastisk, så den byter jag ALDRIG bort :) Har en liten fundering på att måla väggen i fönstret till våren. Jag är inte mycket för färg, men det finns en färg.... Ååååå... den är så snygg! Om jag bara hittar den rätta, så lär det bli några penseldrag.

X

Smart och snyggt : ) X


Vi köpte nya vitvaror i somras och bytte från vitt till rostfritt. Det blev verkligen ett lyft. Det blev ett hål mellan överskåp och kylskåp som fick bli en bra förvaring för kokböckerna, som man använder på tok för lite! På golvet har vi en svart pappelina matta "Vera" med vita prickar. http://www.pappelina.com/


Önskar er en riktigt trevlig helg och tackar än en gång för alla fina inlägg och besök, det värmer verkligen! För er som inte slängt ut granen än kan jag tänka mig det blir plundring till helgen då det är Knut :) Själv tänkte jag damma av mammas antika "Pfaff" symaskin och göra något av tygerna jag inhandlade. Så ni kan vänta er reportage om vad det blev av dem nästa vecka, och maken kan vänta sig svordomar ; )

Må så gott så länge... Kram

X