fredag 29 februari 2008

TGIF

Japp, då var det äntligen fredag. Underbart! Har ett tips till er där ute... som många av er kanske redan gör. Men att städa på torsdagar är ju pefekt! Att vakna upp på fredagen och känna att det är fin fint är ju hur skönt som helst! För vem orkar dra igång städning på fredagkväll när man kommer hem? Vi orkar knappt laga mat :) Och på helgen vill man göra annat. Eller så helt enkelt bryr man sig inte, och låter det va : ) Men Bosse fäller något grymt nu så det gäller att dammsuga om man inte vill nysa i ett kör.
X
Samtidigt som jag städade igår passade jag på att "våra" till det i vardagsrummet här hemma. Har bytt matta och sett till att det hamnat lite vackra ranunkler som sprider vårstämning i huset.
X

Mattan fick vi av vänner i bröllopspresent. Ger en fin kontrast till det vita och ger spänning åt den annars lite feminina inredningen.

X Rosa ranunkler med blåbärsris. Enkelt och vackert.
X

Nu ser nu hur den nya lampan ser ut när den är tänd. Sprider ännu vackrare ljus när det är lite mörkare.


Bosse smälter in så bra i inredningen att han knappt syns, hihi. Men han ligger i fåtöljen och tar igen sig efter att sprungit som en besatt genom huset för att gömma sig för dammsugaren. Det är många av er som gillat matbordslampan. Det är en Le Klint, designad av Poul Christiansen - dansk såklart! Jag tycker de är utan tvekan bäst på lampor, och mycket annat med för den delen.

X

Som jag skrivit tidigare... Imorgon är det jag som är på melodifestivalen i Karlskrona och lägger in en stöt på Björn Gustafsson (om maken tillåter *skratt*). På tal om stöt, är det någon av er som friar idag på skottdagen? X

Ha en underbar helg där ute och glöm inte att stanna upp och känn efter vad som gör dig glad i hjärtat!

Kram Jannice

X

torsdag 28 februari 2008

Längtan efter värme

Fick precis ett SMS från mamma och pappa som är på semester i Thailand. Ååååå vad gott det hade varit med lite värme och sol. Nu har det varit några riktigt trista dagar, men idag skiner faktiskt solen på en blå himmel. Får mig att längta till ljusa sommarkvällar med värme. Denna bilden tog jag i somras, när maken och jag tog med oss kvällsmaten och gick ner till stranden. Det är knappt så man tror det kommer att komma en dag när det blir så här varmt igen. Men vi håller ut, bylsar på oss regnställ, tjocka tröjor och stövlar ett tag till och biter ihop. Vad är det man brukar säga. Det bästa med Sverige är ju de olika årstiderna. Yeah right!
X


X
På bilden ser ni maken, som för övrigt ligger på plus när han kom hem och överaskade mig med biljetter till Melodifestivalen i Karlskrona på lördag. Ojojoj... "Ont det gör ont men det går....". För övrigt bästa schlagerlåten ever ; ) Nu tar jag fram karaoke maskinen och laddar... Underbart med lite schlagerglamour... Och så får man hälsa på stan man bott i, i 5 år! Ska bli så kul!!
X


På tal om glamour. Min goa väninna tipsade mig om dessa underverk. Trätofflor som fått en modern touch. Underbart fina! De är verkligen något att sätta på fötterna i sommar, när man vill ha det enkelt, men med det lilla extra. Bilden är tagen från Calou hemsida, där man kan hitta fler av varianter. Annat än foppatofflan det ; )

Nej, nu ska jag se till och börja jobba! Sköt om er, ses imon!

X

Kram Jannice
X

onsdag 27 februari 2008

Fönsterhakar

Idag bjuder jag på en bild från vårt sovrumsfönster. Det underbara vädret utanför är beställt dagen till ära, NOT!
X
X

Ängeln har många av er sett tidigare, vi fick den av mamma och pappa i julas, men jag tycker den är vacker i sovrummet. Den lilla lampan har jag köpt på auktion för 100:- Tavlan har jag målat. En liten växt, i det här fallet murgröna, gör att inredningen inte blir så platt och ger liv åt fönstret.

X
Veckans tips!

Häng något på fönsterhakarna! Det är vackert med ett fotografi eller en liten tavla i fönstret. Perfekt att skydda mot insyn eller så här års - mot trist väder *skratt*.

X



Vi ses imorgon!

X


tisdag 26 februari 2008

Jobb

Tisdag morgon och idag jobbas det för fullt. Har massor som jag ska fixa med. Kreativa saker så det gäller att ha huvudet på skaft! Men det är så roliga och inspirerande projekt så det går av bara farten. Med god fika, och kaffe mellan varven ska nog allt fixa sig.
X


Bild: Green gate

X
Ni trodde jag hade glömt, inte då! Vinnare i min tävling har inte varit helt enkelt att utse. Jag har fått så många fina tips, vilket engagemang! Ni är verkligen för söta. Jag blir varm inombords, som ni engagerat er där ute! Jättegulligt! Men det är bara en som kan vinna och denna gång är det Johanna med bloggen MissFixtrix som kammar hem tavlan. För hennes engagemang på såväl sin egen blogg, på byggahus.se och på snyggahem.com. Maila mig Johanna på simplicity@live.se din adress och vilken tavla du föredrar.
X
Tack än en gång alla ni andra, med eller utan bloggar! Jag lovar det blir mer tävlingar framöver. Och för er som frågat mig om mina tavlor, - ja, jag tänkte börja sälja dem via bloggen : )
X
Hoppas ni får en fin tisdag. Nu måste jag sätta igång här om det ska bli något gjort. Fram med papper och penna.. Ses imon!
Kram
Jannice
X

måndag 25 februari 2008

Syslöjdlärare?

Ny vecka igen! Helgen har varit lugn och skön. Gårdagen gick åt att mysa runt här hemma och fixa småprojekt. Och tro det eller ej, men jag har åter igen sytt och sytt! Vad ska detta leda till? Jag håller väl inte på att sadla om till syslöjdlärare????? Först blev det lite inredningsprylar och sen la jag upp 2 par kjolar och en klänning. Herregud min sura) *blink* syslöjdslärare ramlar väl av pinnen om hon skulle läsa det här. Jag var totalt ointresserad och mitt tålamod är ju som jag tidigare nämnt obefintligt.
X
Idag vill jag tipsa om hur man enkelt syr en sängkjol. Jag tog helt enkelt 2 gamla gardiner som är för korta för våra fönster och klippte dem på längden. Skarvade längderna till 4 på rad, en längd blir ju redan sydd och den använde jag som nederkant. Den återstående vek jag in, och häftade i trästommen på sängen så den inte syntes. Ett veck per 8:e centimeter blev perfekt. Så här fint blev det! Och kostade inte ett öre : )
X
X
Sedan fixade maken till alla våra sladdar bakom soffan, som har varit rena rama skatboet. Till detta sydde jag på mannens begäran en lång strumpa av linnetyg. Nu har Bosse ingenting att leka med längre :)
X

Hoppas ni får en fin start på veckan. Imorgon utser jag en vinnare i min tävling : )


X

fredag 22 februari 2008

Feg

Jo, ni läste rätt. Jag tog det säkra före det osäkra och tog ett tyg som jag redan hade här hemma. Har inte hittat tyget med stort T, och därför vill jag inte förhasta mig. Herregud, är det jag som skriver detta?? Vore det för några år sedan hade jag köpt tyg innan jag ens haft soffa. Men jag har mina aningar om vad jag vill ha, och har man en bild framför sig, så är det svårt att se något annat. Iaf nu är tyget beige- och vitrandigt och passar bra i vår övriga inredning. Men jag kan nog tycka att en vit kökssoffa framträder bättre med "lite" mer färg eller textur, men nu får jag möjligheten att ta fram kontraster i annat runt om.
X


Här ser ni kökssoffan i sin helhet. Jag har varit inne på en lite femininare variant tidigare, men var i Köpenhamn för lite sen och såg denna lite "maskulinare" varianten. Gillar de här raka härliga träpinnarna som ger ett så vackert skirt intryck, plus att det blir ännu finare med ett lite feminint tyg á la Greengate. Ovanför inväntar jag en tallrikshylla som kommer bli pricken över i:et och som ska fyllas med säsongens föremål.



Linne skapar en fin kontrast till vitt. Soffan är målad i Nordsjös vattenbaserade färg och är ypperlig på ytor som man inte sliter på. Ytterligare en fördel är att vattenbaserad färg, till skillnad från oljebaserad, gulnar inte. Och finns det något fulare, när vitt blir nikotingult. Urk!
X

X
Av tyg från Au Maison har jag sytt 2 kuddar. Kudden på bilden har ett vackert cremefärgat motiv av blommor och medaljonger. Tyget köpte jag för 130:-/m, var inte det billigt?
X
Och nu antar jag ni är nyfikna på hur soffan såg ut innan den blev vit....
X

X
Där stog den, innanför dörren i auktionshallen och ropade till mig. Köp mig, köp mig... Och det gjorde jag, men nu är den vit, fin och med ny sittdyna. Och jag är sååå glad :)
X
Nu inväntar vi tallrikshylla och tyget som gör det där lilla extra till inredningen. Tills dess njuter jag som det är .....

X

Önskar er alla en riktigt härlig helg och påminner om min tävling tidigare i veckan. Sista dagen är på söndag.

Sköt om er!

Kram

Jannice

X

torsdag 21 februari 2008

Mönstermixa

Men vad veckorna går fort. Inte klokt, imorgon är det fredag igen. Ikväll kommer svärmor och svärfar hit, så det gäller att städa, bada Bosse, ta på den finaste klänningen, baka bullar och sätta på sitt bästesta "Denivitleende". Skämt å sido, inte då.. mina svärföräldrar är relaxade och goa. Det är snarare jag själv som vill ha det tipp topp när det kommer besök. Men jag övar mig på att ha "organiserad kaos" här hemma. Min svägerska sa en dag, vi ska komma och smygta bilder hos dig en dag när du inte fotar för bloggen, men hon konstaterade i samma ögonblick att det skulle bli detsamma, för vi ( läs jag :) är lite pedantisk och det är prydligt här hemma. Men så har vi heller inga barn (stackare om det kommer några sådana till världen i det här huset ) och Bosse är väluppfostrad och vet att han inte bör skapa oreda för då blir kontrollfreakematte hispig ;) Något annat som man kan bli hispig över är för mycket mönster (ojojoj.. vilken övergång, kunde man kanske blir radiopratare?)
X
Veckans tips får beröra mönstermix:
Det går fint at att blanda olika mönstrade tyger och mattor, men se till att det finns något enfärgat de kan vila mot. Exempelvis en enfärgad kudde i en mönstrad soffa eller tvärtom. Om man bara väljer en gemensam färgskala och/eller nyans som håller samman de olika mönstrena, behöver man inte vara rädd för att mixa en salig blandning :)
X
Någon som gav mönstermixen ett ansikte är Tricia Guild, hennes ohämmade sätt att kombinera färger, blommor och tyger är nästintill hysteriskt. Men i och med att färgnyanserna alltid är samma (oavsett om det är gult, rött, rosa) eller ton i ton, så passar de alltid tillsammans. Något som hon också är bra på är att arbeta med kontrastfärger. Kontrastfärger ger alltid ett spännande intryck och passar alltid bra tillsammans. Exempel på kontrastfärger är cerise/limegrön, gult/blått, rött/grönt. Tänk er färgcirkeln och tvärs över.
X

Här snackar vi mönster och färg, men det är ändå inte kaos, inte ens för en vit människa som mig :) Bild från Designer Guild.


Nyanslika färger skapar ett harmoniskt intryck. Bild från Bo Bedre.


Vintage från Designer Guild, färger och mönster men i en vacker och välbalanserad mix.X

Nej, nu får jag ta och fixa till mig! Imorgon visar jag er soffan! Ha en bra torsdag. Kram

X

onsdag 20 februari 2008

Tyg? (o tävling)

Alltid lika svårt att bestämma sig för tyg! Talar nu om textil till kökssoffan.... Ska det vara, romantiskt, lantligt, modernt, feminint, maskulint osv. Det finns ju så mycket fint, och till just denna soffa passar allt! Det sätter griller i huvudet på en, och maken är mäkta trött på meningen - Vad tycker du om den här då? Tyger har verkligen stor betydelse för inredningen och en kökssoffa tar upp en ganska så stor yta, därför sätter det prägel på rummet och jag vill ju att det ska stämma med övrig stil. Så några vändor till blir det : )
X
Men jag lovar innan veckan är slut ska ni få se hur soffan blev. Igår slutförde jag målningen och stoppade om sittdynan, detta i trallande toner :)
X

Så till tävlingen som jag lovat till denna vecka. Ni som följt min blogg ett tag vet att jag målar tavlor lite titt som tätt, och vad kan då vara bättre pris än en tavla. Då jag tycker det här med bloggande är super roligt och då jag är en ren och skär marknadsförare hade jag tänkt att låta tavlan gå till den som helt enkelt ser till så jag får fler besökare till min blogg. Era insatser kan ju vara både kvantitativa eller kvalitativa så bedömningen blir subjektiv : ) Alla medel är tillåtna och tävlingen håller på tills på söndag! På tisdag koras en vinnare. Glöm inte att meddela mig vad ni gör på mailadress: simplicity@live.se
X

Tavlan är 20x20 cm och vilken stil det blir väljer vinnaren. Här är ett smakprov på mina mindre tavlor.
X

Ibland arbetar jag med hjärtan i olika färger, gamla notblad, hampasnöre .....


Ibland blir det även nät :)


Och alltid en massa spackel...

Vi ses imorgon! Kram

X

tisdag 19 februari 2008

Bra TV?

Idag blir det ett kort inlägg. Håller på att måla kökssoffan och kan knappt vänta tills den är klar. Men vilket pill, ojojoj. Undrar vem som fick dubbelt tålamod på BB, för jag fick inget! Hmmm..... ena stunden är det hell och andra tralalala.... Antingen är det vitt eller svart som min make säger... Några gråskalor finns det inte! Har tänkt på det, ska de inte sätta lite klös på Roomservice, Bygglov och Äntligen Hemma. Det ska alltid se så mysigt ut när de pysslar, leker med barnen, sitter och syr eller målar. Allt går som en dans, och alla är glada, skrattar och stänker målarfärg på varandra. Tänk en svärande pysslare, som får hysteriska utbrott stup i kvarten. Som ena sekunden står och trallar på Calle Schewens vals och i andra, förvandlas till en Torsten Flinck med målarpensel. Jag säger bara det - Jan Scherman, bara ring om du vill ha bra TV, jag lovar ge dig reality TV på hög nivå ; )
X
Makens första skor har också fått sig en omgång av penseln och har blivit ett vackert blickfång tillsammans med "pepparkaksburken" (för er som följde bloggen i julas).
X
Ha en bra dag! Imorgon tror jag det får bli en tävling. Nu ska jag ner och måla(!)
X
Kram
X

X

måndag 18 februari 2008

Inköp

Hoppas er helg varit härlig och att ni är laddade för ny vecka. Själv tycker jag det inte känns som det varit helg, är lika trött. Men det kan väl bero på att man håller igång lika mycket på helgerna som i veckorna och får (läs ger sig) aldrig tid till att samla kraft. Tänk om man kunde vara lite snällare mot sig ibland.
X
Iaf gav helgen en hel del inspiration, nytänk och inköp. Igår fick jag äntligen ropa in en kökssoffa på auktion. Hoppas jag kan hämta den idag. Nu är den grön, ful och lite trasig, men snart är den vit, vacker och hel :) Ni ska få se den, var så säkra.
X
I lördags köpte vi lampan Stars på David Design. Den är så underbart vacker och ger ett fantastiskt sken när den är tänd. Lampan är gjord i keramik och finns även med större rosmönster. Vill ni se lampan? Här kommer den. Kolla in den vackra lådan man fick den i....
X

Är inte det lyx att få det man köper i fina lådor! Och när man öppnar den.....


Tittar Bosse ut?? Hahha...


Nej, så här såg det faktiskt ut.




Önskar er en go start på veckan. Vi ses imon! Kram



X

fredag 15 februari 2008

Forts Hallen

Åter igen är det fredag med allt vad det innebär. Här i Skåne är det ännu en vacker dag. Solen skiner och jag hoppas det håller i sig över helgen. Tusen tack för alla kommentarer som jag får, de värmer verkligen och tusen tack till er som bara kikar in och följer min blogg. Det är super roligt! Tänkte nämna en sak och det är att får en del frågor ibland av dem som inte har en blogg, då svarar jag alltid på frågorna i det inlägget som ni skrev dem i. Så ni vet : ) Här kommer ytterligare bilder från vår hall.
X
X
Bordet ropade jag in på auktion, det är från början av 1800-talet och det blev inte billigt. Men jag skulle bara ha det! Jag hade tänkt att måla det vitt, men när bordet kom på plats konstaterade på maken och jag att färgen blev en underbar kontrast till den övriga inredningen. Lampan letade jag länge efter, ville ha något modernare så att bordet kom till sin rätt.
X
X
Spegeln köpte vi på Miljögården, det underbara med den är att ramen är i samma höjd som spegeln. Alltså slätt (förstår ni vad jag menar) Ingen kant som sticker ut. Jag älskar god hållbar design, där man tänkt steget längre. Den observante ser en liten nyfiken sötnos titta fram...
X

Jaha ni, så var det en bild på kristallkronan, inte lätt. Men här är den, 4 m upp till tak.


Om man går höger in från hallen kommer vårt första plan med kök och vardagsrum. Lite speciellt, det var någon som undrade hur vi kunde ha 4 meter till taket i ett gatuhus, men det har varit ett gammalt sädesmagasin, så det går :) Nej, nu ska jag ut och promenixa i solen, hoppas ni får en fantastisk skön helg. Nästa vecka ska jag bannemej köra en tävling.

Kram på er, Jannice

X

torsdag 14 februari 2008

Alla hjärtans dag

Imorse kom min underbara make med frukost på sängen och ett litet paket. Så gulligt av honom! I paketet låg en parfym som är en upplevelse för alla sinnen. Den doftar inte bara underbart utan den är ju en fröjd för ögat. Jag talar om Marc Jacobs "Daisy" som jag är galen i och som jag har drömt om! Tack min älskling!
X


Som en liten gräddbakelse eller som en bukett med vårblommor. Flaskan är ju bara SÅ söt!!!

Den förgyller från och med nu vår badrumshylla och kommer göra tidiga mornar betydligt drägligare :) Och så kommer jag gå omkring och dofta noter av viol, smultron, grapefrukt, mysk, obehandlat trä med inslag av vanilj. Vilken lyx! Life is a red carpet... Tralalala ; )

X
Imorgon blir det fortsättning på hallen... Hoppas ni alla får en fin alla Y dag och att ni rår om varandra. Vill dela med mig ett tänkvärt citat som min mamma gav mig igår.
X
Livet ger oss åter, det vi ger åt andra.
X
Kram
X

onsdag 13 februari 2008

Stora och små ting

Dagens Tips!
X
Håll ihop grönskan. Det blir mer enhetligt om man har tre krukväxter av samma sort istället för tre olika (nu menar jag inte att de måste stå på rad, utan som helhet). Det brukar också vara bättre att att satsa på en lite större krukväxt i ställer för många små.
X
Detta gäller generellt för andra föremål också. Om man ska köpa ett fat till vardagsrumsbordet eller en sideboard. Satsa hellre pengarna på ett stort fat eller skål som du gått och drömt om. Storleken har betydelse *blink*. Föremålet upplevs på ett helt annat sätt, den tar plats, skapar lugn och ger en exklusiv känsla till rummet. Samma känsla som när man köper ett fint plagg istället för 4 billiga toppar på HM. För vad är det man oftast slänger sen? Ja, jag räcker upp handen, jag ramlar dit titt som tätt :)
X

Bild: Sköna hem
X

Imorgon visar jag fler bilder från vår hall. Vi ses!
Kram

tisdag 12 februari 2008

Life is a red carpet

Haha, underbara bok "Style A to Zoe" av Rachel Zoe, Hollywoods och världens hetaste stylist. Fick den av min man i namnsdagspresent (så supergulligt, jag vet :) och nu har jag drömt mig bort ett tag. Åååå så inspirerad man blir att rensa ur garderoben (läs byta ut den totalt!!!), och framför allt ta fram vår och sommarplaggen. Slänga täckjackan åt fanders, sätta på sig favvisjeansen och ett par ballerina skor och bli sådär oemotståndligt vacker och lagom cool som Sienna Miller.
X
Idag går jag ifrån ämnet inredning men ändå inte... Allt handlar om att ha ordning och reda i garderoben, bra förvaring och heeeelst en walk in closet. Men jag tänker börja med att rensa, laga, kasta, skänka och sälja det som inte används. Under tiden tänker jag fortsätta drömma ... Detta är Carrie's garderob i "Sex in the city". Skulle kunna göra en hel del för att få den : )
X

I boken tar Rachel upp allt från hur du klär dig på röda mattan (speciellt det stycket kommer jag ha mycket nytta av *skratt*) till vardags klädsel, bra basplagg och vad som passar bäst med vad och hur du klär dig fördelaktigt för att smickra figuren. Självklart är det bilder på kändisar så man riktigt känner sig blek, lönnfet och oglamourös. Nej, skämt å sido, boken är bra, engelskan är lite knepig ibland, då det är ett fackspråk jag varit låååångt ifrån tidigare, men efter många timmars läsning om alla möjliga tejper, väskor, smycken, små knep och knåp är jag nu full-lärd och kommer aldrig gå utan en brosch i väskan, den kan tydligen göra underverk med vilket plagg som helst.. Tänk er en långkalsong i Sälen?? Intressant.... ; )
X


X

söndag 10 februari 2008

Vår hall

Då var helgen över och det är åter igen ny vecka. Efter schlager "chocken" har man tagit av sig paljettklänningen, lagt karaokemaskinen åt sidan och återhämtat sig. Den största behållningen av denna musikfest är ändå Kristian Luuks humor och den underbara Björn Gustafsson. Haha... han är ju hur skön som helst!
X
Kom på att jag inte visat er vår hall. Fick stå halvt ute på gatan för att få något sånär berättande bilder. Grannarna börjar väl undra.. Vi bor ju i ett gatuhus så när jag skriver står halvt ute i gatan, så menar jag det :)
X


Fick frågan i jul vad vi hade för tapet. Den är från Sandberg och är grå/brun. Underbar, lite pampig och gör sig verkligen till de vita snickerierna. Draperiet bakom är mörkt brunt (ser lite lustigt ut på bilden) och döljer förvaring av jackor, skor, mössor och vantar. Ropade in en kristallkrona på auktion för en tid sedan, vilket blev pricken över i:et då vi har 4, 20 m i takhöjd och man vill ha ett pampigt emottagande när man kommer hem :) Men de bilderna kommer senare i veckan....



Hoppas ni alla får en go start på veckan... Ses imon!

X

fredag 8 februari 2008

Vindsvåning

Ännu en vecka har gått och solen har visat sig några dagar här nere i Skåne (nu vet ni vart jag bor i landet :) I och med att solen visat sig har jag kunnat ta lite bilder uppe på vår översta våning där vi har hall, gästrum och en vind. I och med att inte kameran är den bästa är det svårt att få bra foton, trots stora fönster, men de blev hyffsade. Så här kommer de första bilderna från vår vindsvåning.
X

Trappan leder upp till vår 4:e våning om man räknar med vår källare. Här var det tidigare bara en vindslucka, men för 3 år sedan bestämde vi oss för att bygga en takterass och inreda vinden.




Här sover våra gäster gott, även om det är snedtak och inte optimalt enligt feng shui. Snedtak ger en tryckande känsla, därför är det bra att måla taket vitt för att "höja" det. Tavlan har jag gjort : )





I gästrummet är det snedtak, men jag själv på hela 172 cm kan stå raklång i mitten. I korgarna förvarar vi täcken, kuddar, filtar och annat som behövs till övernattande gäster eller till kyligare kvällar på terassen.


Dessa två handdrejade lyktor fyndade jag på loppis för 5:- styck. Då var de röda och blå, men med lite färg och hampasnöre blev de en vacker ljuskälla.

X
Nu vill jag önska er alla en fantastisk helg. Hoppas solen lyser på er och att ni njuter av att bara vara. Själv ska jag kolla på melodifestivalen. Ja, jag räcker upp handen och erkänner, IYit!

Kram



torsdag 7 februari 2008

Hemma Hos - Modernt nybygge

Idag visar jag bilder från en av mina barndomsvänners hus. Alla pratar om sina renoveringar och här visar jag idag människor som sett till och få tid för annat genom att bygga nytt. De flyttade in i somras och börjar så smått bo in sig. Huset på utsidan har svart puts, modernt och med många glaspartier. Inredningen är sparsmakad, med basfärgerna vitt, svart och grått, där man använt sig av kontrastfärgerna rött och orange för att få in värme i inredningen.
X
X
Köket går i vitt, rostfritt med en vacker valnötsbänk vilket ger mjukhet och kontrast till det vita kaklet och de vita luckorna. Den urläckra kannan är från George Jensen, och en av mina personliga favoriter - formen!
X

X

I nya hus är det inte sällan öppen planslöning, och så även i det här huset. Från soffan i vardagsrummet, har man härlig utsikt mot såväl köket som på den underbara kaminen. På väggen bakom kaminen har man valt en fondtapet för att skapa ett intressant blickfång i rummet. En rolig historia kring den här tapeten är att när paret kom hem, hade hantverkaren satt tapeten upp och ner, så att trädet "hängde", utan att se det. Hihi.. ja si hantverkare ; )

X

X

Här har vi en liten linslus som gärna ville vara med på bild. Och det fick hon, så länge hon matchade inredningen *skratt*.

X

X

Köket går i svart vitt, med ett ellipsformat bord som mjukar upp de maskulina stolarna. På väggen hänger en tavla som mamman till min väninna målat.

X

X

Ikeas sirliga ljuskrona ger ett feminint intryck och mjukar upp känslan i köket.
X

X

Barnrummen är inredda klassiskt i pojk och flickrum. Här ser vi underbara kuddar från pojkens rum som ger lagom färg till det vita sängöverkastet.
X

X
Flickans rum går i rosa, grönt och vitt. Underbara färger att mixa med varandra. Rosa och limegrönt är kontraster till varandra och ger en lekfull känsla till de vita väggarna.

X

X
En söt liten virkad nalle, gör sällskap med en gammal docka i fönstret.
X

X
Bänk med sittplats och förvaring. Perfekt att gömma undan leksaker och är i rätt höjd för att barnet ska kunna plocka i och ur leksaker själv. Kuddarna är från lexington.

X
Det var ytterligare ett Hemma Hos reportage... Själv tycker jag alltid det är lika roligt och inspirerande att se hur folk har det hemma hos sig. Det känns hoppfullt när människor tycker det är roligt att ha fint omkring sig och lägger ner själ i att skapa sin egnal lilla oas.
X
Ha nu en skön torsdag, så ses vi imon - Kram