onsdag 30 april 2008

Kära små ting

Ett vackert stilleben kan göra underverk med en tråkig byrå, eller sätta en personlig prägel på vilket rum som helst. I min ateljé står några saker samlade som jag tycker extra mycket om. Jajemän, det är "pepparkaksburken" från i julas. Jag älskar formen! Makens första skor och en underbar gjutjärnskruka från en vän. Korset har jag själv köpt i en butik i Lund för ett par år sedan.


Ikväll blir det att besöka brasan här nere vid stranden med efterföljande korvgrillning. En tradition här i fiskebyn. Önskar er alla en härlig Valborg, imorgon är det första maj och NEJ jag ska inte ut att demonstrera, däremot måla lite tavlor :)
X
Kram
Jannice


tisdag 29 april 2008

Färgtrender

Igår var jag på trendseminarie. Och vet ni vilken färg som är starkast just nu i "branschen" inte ännu i våra hem, men på inmarsch? Blått - allt från aqua till indigo. Intressant! Känns som det var ett tag sedan. Man menar också att svängningarna går betydligt snabbare nu än tidigare, tom snabbare än modet i många fall. Så orange är över inom inredning, fast det fortfarande spökar i vårmodet på nagellack och kläder. I Sverige ligger fortfarande möbeldesignen på mycket grönt, medans man lagt det åt sidan i Milano, som anses som vägledare.
X
Naturen är superviktig i inredningen i både struktur och kulör, och som på så mycket annat, den ekologiska trenden är absolut starkast. Vitt med olika strukturer kommer tillbaka (som det hade varit borta i min värld ; ) Så även den feminina inredningen. Nu tillåter man det kvinnliga komma fram (tänk modet just nu, kvinnor ska vara kvinnor - klänningar, skira material etc.) Herregud så bra, låter som jag skrivit trenden ;) Skämt å sido - Personligen tillhör jag den skaran som inte tycker trender hör hemma i inredningen, utan att man skapar ett hem där man trivs och som bygger på en intervju med sig själv (och övriga i familjen). Självklart vill vi alla ändra och köpa nytt, men grunderna och möblerna finns det ändå själ i. Och ska man hänga med i trenderna vad gäller färg och form, så får man inte göra annat, och är det någonstans vi ska vara befriade från stressen, så ska det vara i inredningen. I hemmet ska vi samla kraft med hjälp av inredningen, inte tvärtom.
X
Däremot kan jag tycka det är viktigt att vi i vårt avlånga land försöker hänga med årstidernas svängningar och lätta upp nu när våren och sommaren kommer. Det är en självklar känsla på något sätt, att mattor och pläder läggs undan (liksom våra vinterjackor) och att ljusare gardiner hittar till våra fönster för att släppa in det underbara sken vi har här i Sverige. Vi har det faktiskt inte så mörkt som vi säger... Men det är viktigt att vi släpper in ljuset och att vi samlar på oss av denna underbara energi för att ha i bagaget, när hösten knackar på, och det är dags att kura in sig, med textilier, mattor, kuddar igen.
X
Lite uppdatering om vad som är på G. Här hemma tycker jag inte det är så mycket som varit på gång vad gäller inredningen. Men efter förändringen i sovrummet, sover både maken, jag och Bosse fint. Bosse sover även på dagtid, den lille sömntutan.
X
Ha en skön tisdag. Ses imon!
Kram
Jannice
X


Har vi inte underbart skitiga fönster. Oh ja, ibland är det inte roligt med spröjs och ett gammalt hus som är 9 m högt. Någon som anmäler sig frivilligt :)

måndag 28 april 2008

Ett bättre liv

Hoppas helgen varit skön och att ni alla fått njuta av våren och vackert väder. Det är verkligen varmt och igår gick maken och jag på promenad i "bara" tröjan :) Härligt! Söndagen gick annars åt till att slicka såren efter vinprovning och fest med familjen.
X
Helgen är slut och en ny vecka börjar och vad passar inte bättre än att börja veckan med en reflektion över ditt liv? Det låter så stort, men det är viktigt att vi stannar upp och fundererar...
X
Lever du det liv du vill leva? Om inte, vems liv lever du då? Det handlar om dina syften, värden och mål, och om sätten att nå dit. Den goda nyheten är att det finns realistiska sätt att förändra livet. Den sämre nyheten är att man måste göra jobbet själv. Det är dock värt besväret. Du har ett liv, så det finns all anledning att fundera över vad du verkligen vill att det ska innehålla.
X
Vad är då ett bättre liv? Jo, det har ett enkelt svar: Ett bättre liv är ett som mer liknar ett liv du själv vill ha. Hur det goda livet ser ut finns det inget generellt svar på. Däremot har du själv säkert en aning om hur ditt goda liv skulle se ut. De flesta av oss vet ungefär vad vi helst skulle ägna dagarna åt, vilka frågor vi skulle engagera oss i, var och hur vi skulle vilja bo, vilka vi gärna skulle ha omkring oss och vilken anda som skulle dominera. Det är det goda livet; olika för var och en.
X

Men något vi alla har gemensamt är att vi vill ha fysisk och ekonomisk grundtrygghet, socialt utbyte med andra och vi vill ha inre harmoni. Vi vill slippa bli fattiga, deprimerade, ensamma och sjuka. När vi sedan har grundtryggheten vill vi ägna oss åt sådant som vi tycker är intressant, viktigt, meningsfullt och lustfyllt.

X
”Det bättre livet” är realistisk att uppnå för alla, men livet har inte någon quick fix. Alla som är beredda att arbeta med sig själva, på sikt skapa ett liv som efter hand mer och mer liknar det de egentligen skulle vilja leva. Lägg offerkappan åt sidan, våga ta steget - det är bara du som kan göra något åt ditt liv.

X


X

Den här underbara blomman fick vi av bror och svägerska i helgen. Den skira rosa blomman är underbar mot den grå slitna krukan. Ska först njuta av den inne, men sen ska den planteras ut. Det är en perenn och kommer passa fint till våra ljust rosa "New Dawn" klätter rosor på framsidan.

X

Önskar er en skön start på veckan, och glöm inte att ta 15 min för dig själv, sätt dig ner och reflektera: Lever du det liv som du vill leva?

Kram
Jannice

X

fredag 25 april 2008

Försäljning av tavlor

För en tid sedan handlade ett av mina inlägg om mina tavlor. Efter det fick jag en del förfrågan om försäljning. Nu har jag tagit tag i saken och erbjuder försäljning av min konst på bloggen. Med tanke på frakt och etc erbjuder jag mindre tavlor till försäljning, men självklart går det att beställa även större varianter. Pris efter förfrågan, jag målar på duk, abstrakt och i acrylfärg, vilket ger stora valmöjligheter för kund.
X
De mindre tavlorna är gjorda på duk, vit färg med struktur av spackel och notblad från början av 1900-talet. Det går att välja med eller utan hjärta och nät.
X
En pefekt present till någon du tycker om, till dopet, de nyblivna föräldrarna, dig själv eller varför inte till Mors dag? Alla beställningar som görs senast den 10 maj levereras i god tid till Mors dag.
X
Sortiment:
X


Hjärta på tråd i vitt



Hjärta på tråd i natur


Hjärta på tråd i rött

Hjärta på tråd i rosa


Hjärta på tråd i ljusblått



Hjärta på tråd med nät



Noter på struktur


Exempel på stor målning (135 cm x 135 cm), pris efter förfrågan.

Priser:

- Storlek 15 cm x 15 cm - Pris 150 kr inkl frakt.
- Storlek 20 cm x 20 cm - Pris 200 kr inkl frakt.
- Vid val av nät tillkommer 50:- på respektive tavla.


Beställningen gör du på simplicity@live.se

torsdag 24 april 2008

Hemma Hos - I konstnärsvillan

På Blekingekustens strand ligger denna underbara villa i gult. Ett riktigt Madickenhus, med underbar utsikt och härlig personlig inredning. Här bor konstnären Britt-Marie Hägg, tillsammans med maken.
X


När man kommer in möts man av dessa härliga gummistövlar som blir som ett konstverk mot klinkergolvet och det vackra pianot.

X

Konst dominerar huset och färgerna är järva men väl genomtänkta, och vilar mot det vita avskalade. Runt om i huset kan man se tavlor som är hängda under fönstren. En urkul idé, som också ger ett personligt intryck.


Detta konstverk är Britt-Maries igenkänningsmärke. Härliga keramiktuppar i olika färger.



Verandan är fantastiskt vacker, med en utsikt över viken. Här sitter paret och njuter av god mat och en underbar utsikt.

X

Ett tips som jag ska ta efter. Knyt fast en fiskelina i tavlans båda sidor och häng den i fönstret. Så vackert!

X

X

En av mina favorittavlor. Målad på bananpapper.

X

X

Åååååå vill ha en kung eller prins i vitt!! De är så fina, och drömmen hade ju varit att ha 5 stycken i en sådan här fin grupp.
X

X

Ulrika Hydman hörna, med härlig kontrast. Se det urläckra fönstret där glasföremålen får tala.
X

X
Badrummet går i blått och är härligt vilsamt. Den vackra kristallkronan är lite oväntad och blir en fokuspunkt till rummet.
X



X
Vackra skålar i badrummet till förvaring av hårborstar, snoddar och smycken.
X



X
I Sverige är vi ibland lite konventionella när det kommer till dekoration av våra fönster. Det behöver inte vara växter och grönt! Att placera konst, glas och keramik i fönstret är urläckert och blir oftast bäst då ljuset får stråla och reflektera färgerna och formen.
X


X
Ovan är Britt-Maries senaste keramikfigurer, mycket går i orange. Helt rätt! Tänk på att orange är otroligt vackert till mycket vitt och att addera till den lantliga stilen, med lite blått, är ursnyggt. Som jag skrev igår och som ni nu vet är blått komplementfärgen till orange.
X

X
Huset blicker mot havet och i förgrunden ser ni tuppsamlingen. Britt-Marie har sin ateljé på gården och det är en ren fröjd att gå runt i trädgården och inspireras av hennes alster och installationer.
X




X
Om ni är intresserade av Britt-Maries konst, priser m.m. kan ni maila mig på simplicity@live.se Eller varför inte, när ni har vägarna förbi Ronneby, ta en tur till Sjövik och besöka hennes ateljé. En perfekt utflykt till sommaren. Jag lovar ni blir inte besvikna!

X

onsdag 23 april 2008

Vyer

Idag vill jag ta upp vikten av vyn i ett rum. Vad händer utanför? Är det skog, hav, åkrar, ängar eller rapsfält? Eller är det kanske grannens ill-lila hus : ) Vilka färger speglar din inredning mot från rummet? Detta är mycket viktigt att ta hänsyn till då det också blir en del av rummet och sätter prägel på den vy som du exempelvis ser från soffan, matbordet eller favoritfåtöljen. Det är samma sak om man har rum i fil (som är en lyx att ha). Det kan bli hur vackert som helst! Se bara till att vara mån om vad du ser från de andra rummen. Det är viktigt att ha en vacker utsikt från alla håll när man möblerar ett rum.
X


X

Här har man arbetat med kontrasten av vitt och träslag. Första rummet är vackert med golv och fönster i samma träslag, men i det andra rummet borde man få inredningen att landa. Just nu svävar den i alldeles för mycket vitt. Att hittat någon kruka eller konstföremål som tog upp träslaget hade bundit ihop inredningen.

X

X

Här ser man hur viktigt det är att färgsättningen och att rummen hänger ihop när man ser dem i fil. Det blir en fröjd för ögat och harmoni för såväl kropp som själ.
X


X
Vad man kan göra är att längst inne i korridoren eller rummet skapa en fokuspunkt, något som utmärker sig, eller som faktiskt INTE alls passar in. Det är det som skapar spänningen och ger oss personliga hem.

X

Vid vy utanför ett hus. Tex om man har ett blått hav som bakgrund :) så är det det man ska arbeta med, och då kan trämöbler som går lite åt det oranga hållet (orange som är komplementsfärgen till blått) bli supervackert. Tänk hur de gör i medelhavet, terrakottakrukor, blått hav och vita kalkstenshus. Ingen tillfällighet.

X

Hoppas det var lite matnyttig information. Imorgon blir det Hemma Hos reportage. Tack för att ni så troget kikar in, lämnar så fina kommentarer och inspirererar!
Kram Jannice

X

tisdag 22 april 2008

Shoppingtips

Igår när jag var ute på ärende gick jag igenom åhléns och tänk vad de har förändrats från förr. Nu har de allt från kläder till heminredning. Jag hittar alltid en massa fint där och trevlig och hjälpsam personal har de också. Haha, nu kanske ni tror att jag får pengar för detta, men åååååhnej, inget rassel i kassan här inte. Men lite tips på möjlig shopping vill jag gärna dela med mig till er, mina kära läsare. Håll till godo!
X

X

Det finns gott om fina handdukar till bra priser och kvaliteter, samt detta underbara keramikfat för 379:- passar såväl på köksbordet som ute i bersån i sommar. Eller med lite väldoftande tvålar i badrummet.



X

När man väl gjort fint på toaletten, varför inte sätta en skylt på dörren så man hittar dit. Bad och Toa skylt 25:- och Välkommen 35:-

X

X

Dessa vackra stenar är fantastiska att dekorera med. En fin present till någon du tycker om. Endast 25:-/st och finns med 5 olika budskap.

X

X

Jag har dillen på ljuslykor. Inte kan man väl få för mycket av dessa ljuskällor? Denna är söt, såväl i uterummet, på terassen eller inomhus. Varför inte sätt den i ett vitmålat ljust fönster och låta det vackra ornamentet och metallen tala. Superfint och endast 59 pix!

X



Detta underbart söta överkast får mig att drömma om stugan jag inte har. JA, det är romantiskt och JA, det är så fint med två olika tyger. Vill ha! För dubbelsäng 895:-

måndag 21 april 2008

Vårfint ute

Måndag igen och solen är fortfarande på plats. Underbart! I helgen var jag i Ronneby på toastmadame ärende : ) och passade på att ta vackra bilder till ett hemma hos reportage som ni ska få se senare i veckan. Jo, min underbara väninna gifter sig och jag ska få "styra upp" kalaset. Ska bli superroligt! 2:a gången jag får denna ära (nej, det är inte hon som gifter sig igen :), man kanske skulle lägga till det i sitt cv, eller börja turnera som toastmadame?
X
När jag kom hem igår, hanns det med att pysslas lite utanför egen dörr. Jonas (maken) och jag klippte rosorna, tog bort enen med julgransbelysning (!) och planterade blommor som hör våren till. Lyx är att precis nere vid stranden har vi majbrasan, så det är bara 30 meter att gå ner med skräpet. Lätt som en plätt.
X
Åååå.... vad mycket lättare det är att gå upp om mornarna när solen skiner, det är ljust och vi har vår och sommar framför oss! Önskar er en underbar start på veckan! Kram Jannice
X

X
Genom att ha vackert runt sin dörr, lockar man enligt feng shui in chi, och därmed möjligheterna in i huset. Och det vill man ju :)
X

X

Vårt hus är av jordelementet (gammalt engelskt tegel) med linblå dörr och fönster (vattenelementet), därför är det vackert med blommor och växter från metallelementet, så som rosa, vitt och andra pasteller. Det balanserar och ger harmoni.

X


X

fredag 18 april 2008

Afternoon Tea

En av mina vänner är i London och jag blev superinspirerad när vi pratade om anrika Ritz. Så varför inte göra lite afternoon tea där hemma till helgen? Igår var goda vänner på besök och jag bestämde mig för att bjuda dem på ett litet "tea party". Maken bakade scones och jag gjorde snittar och dessert.
X
Vi trodde först att sconesen skulle bli super hårda, men de blev kanon! Så idag delar jag med mig av receptet på lite nyttigare scones. Ja, jag vet, scones är scones och HELIGA. Men de här rekomenderar jag verkligen. Inte så feta, men riktgit goda ändå - kesella i bakning är super.
X
X
Underbart att det är så här ljust klockan sju på kvällen :)
Dukning i vitt, grått och svagt turkost.
X
X
Lite snittar med ost och skinka blev det också.
X
X
Liksom munkar och biskvier
X
Makens nyttiga scones (4 kakor )

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
250 g kesella mager
2 dl lättfil
X
Gör så här: Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål, tillsätt kesella och lättfil och rör ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och platta ut dem till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda ca 10 minuter (på bakplåtspapper). Serveras nygräddade med ost och marmelad och gott te.
X



Sen var det dags att äta... Mmmm....


Fredag igen, underbart! Solen skiner, så idag ska jag ut och gå en promenad och sen blir de nog till att plantera lite vårblommor utanför dörren. Har fortfarande julenen MED belysning utanför. Hmm..... Ingen feng shui det inte!
X
Önskar er en skön helg och hoppas att solen kommer lysa på er alla!
Kram

Jannice

onsdag 16 april 2008

Chi höjare

I feng shui talar man ofta om chi höjare. Föremål som ökar energin och får energin i ett rum att flöda på ett behagligare sätt, och som gör det vackrare för ögat och trivsammare att leva i.
X
Det finns olika sätt att öka chi i ett hus. Några exempel är att hänga kristaller i fönstret, använda speglar, växter eller belysning. Men det absolut bästa är en vas med färska blommor. Ni vet själva vad det gör med en vacker bukett på bordet. Det finns vetenskapliga bevis på att vi människor minskar vårt stresshormon (kortisol) med 20% genom att bara vara ute i naturen. Att ta in den i form av blommor eller annat i våra hem ger också effekt.
X
På vår byrå i hallen (vårt häslohörn) försöker jag numera alltid ha färska blommor för att gynna hälsan för mig och maken. Ett vackert kort på oss från bröllopet ger också god energi.


Vi ses imon!

Kram
Jannice