fredag 30 maj 2008

Hemma Hos - På Skånska slätten

Då var det åter igen dags för ett Hemma Hos reportage. Det var ett tag sedan, och denna gång tänkte jag att det skulle få bli utomhus, då det absolut är som vackrast i naturen just nu. Den härligt spirande grönskan är magisk.
X
På Skånska slätten ligger denna underbara trädgård, och det är inte vilken trädgård som helst. Det är mina föräldrars. En ljuvligt vacker trädgård, fylld av personlighet, charm och små överaskande uteplatser i varje hörn. Håll till godo mina vänner, hoppas det kan inspierera!! Själv skulle jag "nästan" kunna göra vad som helst för att få en sådan....
X
X
Hur söt är den här Buddhan då?? Välkomnande och fridfull.
X
X
Måste säga att jag är riktigt stolt över mina föräldrar, deras ingång helt enligt feng shui. Välkomnande, fridfull, flera möjligheter att få chi att flöda in i huset (blommor, vindspel, vackra ting). Bra balans mellan elementen. Tegel jord, svart dörr och plank vatten, växterna är trä, lyktor och belysning eld och vitablommor metall... Tänk er själva om de valt blå blommor, då hade det blivit överslag av vattenelementet, men nu är det fin balans. Duktiga så, måste haft en bra lärare ; )
X
X
Det är inte bara inne det är fint med stilleben. Min pappa är väldigt duktig på att komma på lösningar, konstruktioner och personlig konst av rostiga ting.
X
X
Perfekt plats att läsa morgontidningen och ta dagen första kopp kaffe.
X
X
Detta fat är en favorit, är det inte vackert?!
X
X
På framsidan har de använt sig av singel istället för gräs. Härligt för en gräsallergiker som jag, haha! Men så är det underbart snyggt till teglet också!! Återigen, balansen mellan elementen. Till höger installation av pappa . Håll utkik, för inom en snar framtid kanske det går att beställa dessa föremål ; )
X
X
Ytterligare en plats att sitta och mysa på...
X
X
När man bor på Skåneslätten är det bra att ha lite olika platser att kunna sitta på, då det kan blåsa. Mina föräldrar har döpt platserna till olika namn beroende på vilken känsla de förmedlar. Här har ni exempelvis den spanska Haciendan... Underbart litet krypin, där man också har en spis som man kan elda i när sommarkvällen blir lite kylig.
X
X
Det lilla utehuset delas med grannen, som har inredningsverksamhet bredvid (kan ju inte bli bättre :) Tycker mamma och pappa borde ha liknande planer *skratt*.
X
X
Under valnötsträdet ligger uteplatsen Monet. Sagolikt vackert och en personlig favorit. Här är det underbart att sitta en varm sommarkväll, med lyktor i trädet och blicka ut över fälten.
X
X
Fälten är precis utanför trädgårdsgränsen, och till vänster om bilden har mamma och pappa även ett stort däck, där de kan sitta om dagarna i solstolarna och bara njuta av den vackra utsikten. Inte en gran så långt ögat kan nå (haha, säger jag som är uppväxt på småländska höglandet - det kanske är därför jag säger det :)
X
X
De lila bollarna (som vi kallar dem) mot valnötens vita stam... Kan det bli vackrare? Är det inte häftigt, valnötsträdet ger valnötte! Vi åt deras egna valnötter till jul. Snacka om goda!
X
X
I singlet på baksidan står en blodbok och pryder trädgården. På kvällarna är den belyst, vilket skapar ett fantastiskt ljus. Tips! Belys vackra föremål i trädgården, dels är det vackert, och dels känns även insidan större, man liksom förlänger rummet.
X
X
Ytterligare en konstruktion av pappsen. En röd klätterpyramid för klematis. Vacker i sin enkelhet.
X
X
När mamma och pappa flyttade in i huset var det en konstnärinna som hade bott där tidigare. Hon hade eftelämnat massa häftiga statyer, stenföremål och annat. Exempelvis detta ansikte, som föreställer henne på ena sidan och sin älskare på andra. Häftigt!
X
Det blev en hel del mina vänner, och en hel del superlativer också! Som ni förstår tycker jag väldigt mycket om den här trädgården. Jag är inte uppväxt i detta hus, så det är inga barndomsminnen som väcks till liv, men däremot känslan av välbefinnande. Jag älskar när människor brinner för sina hus, tycker det är viktigt att ha det fint omkring sig och behandlar sina ting med värdighet och respekt. Jag anser att lägger man ner kärlek i sitt hem (oavsett stil) så behandlar man också sig själv med kärlek och respekt. Varför skulle inte du vara värd en vacker tillvaro?
X
Måste bara berätta en sak, som ni förstår hyser min pappa stor kärlek till trädgården, och på somrarna går han alltid en runda i trädgården innan han går och lägger sig, och en runda njuter han av den på morgonen, innan han går till jobbet. Visst är det sött?! Är inte det att bejaka livets goda och njuta av det, så säg! Undrar han inte skulle starta en sommarkurs i livsnjutning. Det är nog många i vårt "ADHD samhälle" som skulle behöva några sommarmornar i stillhet :)
X
Ha en underbar helg!
Kram
Jannice
X

onsdag 28 maj 2008

Bröllopsdag

Idag torsdagen den 29 maj, är det 4 år sedan jag och Jonas stod vid altaret. Tänk vad tiden går fort, känns som det var igår. Det var pingstafton, rapsfälten sken ikapp med solen på en blå himmel. I min brudbukett hade jag liljekonvalj och lite myrten för att busa till buketten. Blir lite nostalgisk när jag tänker tillbaka på denna underbara dag. Dessa vackra liljekonvaljer står på vårt soffbord dagen till ära.
X
X

X
Ikväll blir det ut och äta en bit mat på "vår" restaurang. Ligger precis vid havet och med det här underbara vädret, kan dagen inte bli bättre.

X
Y Kram på er Y

X

Fynd på Ikea

Vilket fynd! Endast 19:- för detta vackra fat. Hittade det när jag och maken besökte det stora varuhuset igår. Köpte även en kruka. Det fanns mindre fat som bara kostade 1:-, mindre och större krukor i alla dess varianter. Då vi enligt Feng Shui har lite mindre av jordelementet här hemma, är detta perfekt, både i färg och material. Leran ger ett rustik intryck som också ger ett spännande intryck mot den vita inredningen.
X

X

X
Spring dit ni som har möjlighet... perfekta ute, inne, som fruktfat, fågelbad, eller bara som ett vackert stilleben.

X
Hoppas solen skiner på er där ute! Kram Jannice


X

måndag 26 maj 2008

Sommartecken

Då var melodifestivalen över och jag har åter igen lovat mig själv att aldrig mer titta på skiten. Okej, den svenska håller jag kvar vid, men det andra jippot är big NO i fortsättningen. (som min make skrattar när jag skriver det här)
X
Det har ju varit Morsdag i helgen också. Bosse spann lite extra för mig denna dag :) Och det blev ett supermysigt firande hos bror med fru, där vi uppvaktade mamma. Det känns verkligen att sommaren är i antågande. Vi satt ute och firade med alla sommartecken, tårta, jordgubbar, solsken, klänning och vacker dukning o bersån.
X
X
X
Min svägerska bjöd på tårta från Leila. Såååå god!! Cheescake, med färskost, digestivekex, vit choklad, blåbär och jordgubbar. Mmmmmm....
X
X
Den här söta klänning har fått komma hem till mig. Underbart söt, från Lindex. Tänk en varm sommardag, eller om man vill klä ner den, på med jeansjackan bara. Kommer bli en favorit :)
X
Dagen idag går åt att sortera och röja upp. Ibland måste man bara sätta sig och göra grovjobbet på datorn. Hua, inte roligt men så skönt efteråt. Ha en bra dag! Kram Jannice

X

fredag 23 maj 2008

Lexington

Då var det helg igen och det ska bli superskönt, även om min vecka inte varit den allra stressigaste. Men de tidigare har varit, så återhämtning är det som står på schemat. Ska försöka se om jag inte kan hitta det sista tyget till terassen och sy lite kuddar och dynor. Sedan blir det till att fotografera, jag lovar. Växterna är planterade och vid skrivande stund sitter jag faktiskt i solstolen och njuter av blomsterprakten, solen och fågelsång. Imorgon blir det schlager såklart! Det missar man inte för allt smör i Småland : ) Jag säger bara Go Charlotte!! (och ge mig dina assnygga ben) Sjung skiten ur Ukraina!
X
Var förbi och tittade på Lexingtons underbara lakan, kläder, och badrumssaker igår. Man vill ju ha allt, och speciellt nu på sommaren. Det vita, krispiga fräscha, med ränder som stramar upp och ger den eleganta lyxiga känslan.
X

X
Så här ser det ut när jag vaknar om mornarna... Hahaha ; )




X

Lexington lyckas med att få till det där ljusa fräscha, men utan avkall på det mysig. Sen ger deras inredning en sådan vuxen stil på något sätt. I like!! Bilder från Lexington.

X

Trevlig helg på er! Ikväll ska jag på Casino, så vem vet... jag kanske badar i Lexington nästa vecka ; ) Kram Jannice

X

onsdag 21 maj 2008

Delmål

Ett delmål är avklarat och med det är jag ett steg närmare mot huvudmålet. Jonas var så söt och kom med dessa vackra liljor, dagen till ära. Är de inte fantastiska! De doftar ljuvligt och ger ett elegant intryck. Vasen har jag fyndat för en hundralapp på auktion blir och den gifter sig fint med min tavla. Men jag kan inte riktigt bestämma mig, jag tycker vasen är urfin, men det är en sådan där pryl ni vet som man bara går omkring och flyttar från plats till plats, och förstår inte varför? Har ni någon sådan pryl där hemma?
X
Bosse han ligger på favoritpuffen och bryr sig föga ;) Tack för alla era söta kommentarer och för att ni besöker mig! Ha en skön dag!
X
Kram
Jannice
X
X

X

X

måndag 19 maj 2008

Plantering på terassen

Då har maken och jag varit och inhandlat massa fina växter till terassen. Jag fick förbereda mig rejält, för att han inte skulle lacka ur. Jag kan gå i timmar och känna, klämma och kombinera alla växter. Men då jag behövde hans bärhjälp var det bara att vara effektiv, ta tag i första bästa expedit och överösa henne med frågor. Jag kan verkligen minimalt om plantering, jord och växter. Men allt gick smärtfritt och till och med maken var involverad i färgval och blommor. I år får växterna gå i vitt och rosa för att balansera elementen enligt feng shui. Terassen är av lärkträ, som nu grånat och blivit ganska så mörk. Våra utemöbler har vi valt att inte lasera, då vi vill ha en gråvit ruff känsla. Därför tror jag det blir det vackert med växter från metallelementet (rosa och vitt) samt en härlig spirande grönska, som får representera elementet trä. Dynor och parasoll är redan marinblått (vatten), och jag ska försöka sy lite kuddar som mjukar upp känslan där uppe på taket.
X
Så nu blir det till att plantera!! Självklart ska ni snart få se terassen! Har hållt er på streckbänken sedan jag började blogga. Men den som väntar på något gott.... (blir inte fet :)
X
Kram Jannice
X

X
X

söndag 18 maj 2008

Njuta

Hemma igen från en urmysig vistelse i Båstad. Kan verkligen rekommendera Hotell Skansen, för både avkoppling, spa, god mat och service. Underbart! Men för guds skull, åk inte dit under Swedish Open, då Båstad invaderas av ytlighet, brats, wannabees och annat ; )
X
Försökte verkligen att bara koppla av och verkligen tänka på att njuta. Tänk vad vi far igenom livet utan att ha tid att stanna upp och titta på det vackra och sköna som vi faktiskt har runt omkring oss. Låter kanske inte klokt, men det är f-n i mej inte lätt. Jag räcker försynt upp handen och erkänner - Ja jag håller på att lär mig. Men jag blir bättre och bättre och hoppas en dag att kunna bli livsnjutare på heltid *skratt*.
X
Att "bara" gå en promenad, plocka in några kvistar syren och sedan få njuta av doften är väl mer än underbart. Solen skiner på en klarblå himmel här i Skåne, men det är kallt... Så jag stannar inne och njuter.....
X

X

Denna blomsterprakt förgyller nu vår matplats med både färg och doft. Inte ens allergin sätter stopp för denna skönhet.

X

X
Hoppas ni får en bra start på veckan.
Kram
Jannice



X

fredag 16 maj 2008

Äntligen....

Fredag! Så underbart! Och vilken fredag sen! Solen skiner, det är varmt, och så firas det födelsdag! Maken fyller år idag, så Bosse och jag har grattat honom på sängen, med skönsång, frukost och paket. Bosse hade köpt en klädroller ; ) Jag tycker så mycket om mornarna, naturen är som vackrast och lugnast, och så har man hela dagen framför sig. Så här fint sken solen imorse på huset. Utemöblemanget är framme på kullerstenen igen. Undrar om hela gatan hatar oss för det, hihi...? Det tar en parkeringsplats. Får väl ta och bjuda på långbord med nybakad kaka och kaffe en solig dag. Själv tycker jag att vi höjer stämningen på gatan och därmed grannarnas taxeringsvärde genom att göra gågatan till ett ännu mysigare och pittoreskare (kan man böja det ordet) stråk.
X


X
Denna helg ska bli mysig. Jag och Jonas ska åka till Båstad och bo på Skansen hotell. Bli ompysslade i behandlingar, dricka goda viner och äta gott. Ska verkligen bli supernice!!
X

X
Som ni kanske märkt är jag lite mer oregelbunden i mina inlägg, inte prick 7 som innan. Hihi! Är det inte spännande? Nu har ni inte en aning när nästa inlägg kommer... men jag lovar - det kommer inte dröja länge. Nej, nu blir det till att måla lite... Roligt med beställningar på mina tavlor :) Och tack alla ni som besöker mig. Det värmer i hela mitt hjärta!
X
Ha en fantastiskt helg! Kram Jannice
X
(förresten någon som vet hur man ändrar tidsinställningar på bloggen, det står 15 maj fast jag lägger in det den 16 maj, tack :)
X
X

onsdag 14 maj 2008

Gult är inte fult

Har ni tänkt på vad man byter omdömet när det gäller färger. Man tar in och behöver olika beroende på hur man mår och känner sig? Det är häftigt tycker jag - som alltid är kroppen klokare än vi tror. Vissa är vi känsligare än andra, men jag skulle exempelvis inte kunna lägga fram kläder kvällen innan. Jag har ju inte den blekaste aning om hur jag mår och vad jag behöver för färger och toner som passar mig och mina behov just den dagen. Detta är ett bra exempel på feng shui, hur färger påverkar oss. Samma sak som när man är gravid, så trånar man och ber efter det som kroppen saknar och skriker efter. Så är det med färg också. Inte undra på att många här på bloggarna har trånat efter pasteller så här på vårkanten.
Gult är en färg som jag alltid har haft svårt för, och för mig är det inte så konstigt då det är en färg med mycket energi. Jag har alltid haft mycket omkring mig vilket har lett till att jag behövt lugnande färger för att skapa balans. Men det roliga är, ju mer jag "sköter" mig, tar det lugnt och vilar, desto bättre klarar kroppen och mina sinnen av gult. Så nu har jag tom köpt en gul tröja :) Gult är inte fult, titta bara på denna underbar inredning från House Doctor.
X
X

En ursnygg kombination av stil och färger. Gult till beige eller grått är väldigt fint och är perfekt om man inte vill ha den där "lekis" känslan på rummet. Lila är kontrastfärgen till gult och tar där med fram den ytterligare.

X

Och som alltid har bilden inspirerat mig från något i naturen. Denna bild tog jag för några veckor sedan. Så här ljuvligt blommar nu Skåne. Rapsfälten står i full blom och det doftar svagt av honung så fort man är ute och promenerar. Fantastiskt vackert!

X

Ha en underbar dag - Kram Jannice

X

söndag 11 maj 2008

Day

Solen skiner och det är måndag igen. Vilken underbar helg det varit. Fantastiskt väder, fantastiska kurskamrater och underbara lärare. Som alltid! Denna kurs får mig att sprudla av glädje och lycka!! Är det inte härligt när man känner att man hamnat rätt i något! Tids nog kommer jag att avslöja vad jag håller på med : ) Och då blir det med besked!

Var inne på ett av mina favoritmärkes hemsida Day och hittade en massa inspiration. De har så vackra färgskalor och arbetar med nyanser och toner som gör det enkelt för oss "dödliga" att kombinera och mixa utan att det blir fel. Något som jag också tycker om med Day är att de får en snygg mix på sina saker mellan gammalt och nytt. Danskarn är minsann duktiga på inredning. Och deras klädkollektion ska vi inte ens tala om, kan få mig att öppna en modeblogg vilken dag som helst :)
X



Vackra färgskalor, men hjärnsläpp när det gäller blomman på nedre bilden???? Hmm... inte snyggt enligt mig! Hua!
X

X

Så fixar du stilen där hemma:

X

Kuddar i olika färger och former...

X X
XX

XX
Andra prylar som förhöjer.....
X
X
Deras doftljus är underbara! Tänk på vad dofterna kan göra med både vårt hem och vårt inre. Vår kropp reagerar såväl fysiskt som psykiskt på dofter. Och för ögat, är ju det här ljuset sagolikt vackert.

Söta muggar/vaser. Att sätta dem i grupp om 3, i olika storlekar med någon fylld och någon tom, skapar en personlig inredning. Och för guds skull, inte tripp trapp trull.. men det vet ni ju :)
X

X
Vackra ljusstakar i olika former och längder är ett underbart stilleben i alla former av hem och stilar.
X

X
Och varför mysa i solkiga mysbyxor och en urtvättad t-shirt med hål i? Den här söta nattskjorteklänning är väl underbart söt att svassa runt i hemma ; )
X
Idag blir det till att åka till Malmö "Stof & Stil" och jaga tygprover till ett projekt som ska vara klart på onsdag. Önskar er en bra start på veckan!
X
Kram Jannice

onsdag 7 maj 2008

Vackra paket

Det är väl roligt att både ge och få vackra paket. När min kära väninna kom på besök hade hon med sig ett så fint paket... Min ständigt trogna läsare av bloggen (hon läser den till frukost istället för Sydsvenskan :) hade naturligtvis snappat upp mitt föregående inlägg och hade med glimten i ögat satt ett skirt grönt ljus i den vackra ljusstaken.
X
Den är fantastisk vacker, och titta på den finurliga förvaringen av tändstickorna. I like!! Kan man kanske få in fjärrkontroller och annat mög där i också?




Imorgon är det åter igen dags för en färd ut i det blå. Det ska bli ytterliga underbara inspirerande dagar i kreativitetens tecken! Härligt! Det ska bli skönt att få komma till vackra "ön" och kusten, med 25 grader sol, underbara människor och intressanta kursdagar. Så jag passar på att önska er alla redan nu en fantastisk helg. Hoppas ni får det lugnt och skönt och att solen fortsätter lysa på er. Kram Jannice
X