onsdag 25 juni 2008

Holz

Måndag igen, och maken har börjat sin semester. 5 veckor!! Det ska bli supermysigt och lite projekt med huset ska vi väl se till och få överstökat. Exempelvis tapetsera sovrummet (en regnig dag), så har någon tips på fin tapet är ni välkomna med tips! Igår började vi med projekt framsidan, med ogräsrensning, binda upp rosor och plantera lite nya blommor...
X
Och jaaaa filmen var ju helt fantasisk och jag blev CARRIEd away ;) Och män säger att vi kvinnor är svåra att behaga??? Skor, väskor och en walk in closet..! Hur svårt kan det va?? Det blev iaf en riktigt mysig tjejkväll med bra film, god mat, cosmos (såklart) och utgång! Filmen är en riktig "Feelgood" film som måste införskaffas! Underbart och drömma sig bort i en Cinderella story ; ) Jag längtar tillbaka till New York!!!!
X
Surfade runt och hittade dessa godsaker!! Underbara Holz stolen, som tar inspiration från designklassikern Thonet, men spinner vidare på moderniteten genom att finnas i dessa läckra färger. $150 styck och finns på DWR
X

X
Hoppas ni får en bra start på veckan! Kram Jannice

X

Sex and the city

Jajemänsan...dags att plocka fram Louis Vuitton-väskan och Manolo Blahnik-skorna och ge sig ut i sommarnatten. Fredagkvällen kommer gå i sann SATC anda. Vi är 7 tjejer som ska på Sex and the city på bio, sedan blir det restaurang, dricka cosmos, dansa in till småtimmarna och dra hem en och annan snygg kille (hahaha) uteslut de sista! Våra allas män, väntar där hemma när vi dansar in på småtimmarna. Självklart gäller temat på klädsel- ursnyggt chict, där stilen ska representera någon av de 4 tjejerna.
X
Serien är ju känd för alla snygga kläder och inte minst SKOR (jag älskar skor och väskor)! Men deras hem går inte av för hackor heller. Så idag blir det inspiration, 4 stilar från Manhattan - vilken är du?
X
Vi börjar med Carrie's hem och min stilikon för kvällen....
X
CARRIE
X
X
Ursnyggt, lagom avspänt i Manhattanstil á la 50-tal. Härlig färgskala i brunt, smutsig gråblå vinrött och vitt.
X
X
Nedan är garderoben, som många skulle göra vad som helst för.... Och den gråblå färgen, SÅ snygg!!
X

X
CHARLOTTE
X
X
Stilfull elegans med feminina drag. Ger ett exklusivt intryck, med hotellkänsla. Vuxet liksom.
X

X

MIRANDA
X

X
Hemmet är modernt skandinaviskt och är mycket smakfullt inrett.
X

X
Enkelt, ljust och luftigt. Ursnyggt med mörkt trä, ljusa väggar, vitt möbeltyg och gardiner med en härlig roströd som accentfärg. Classy!
X
X
SAMANTHA
X

X
Det mesta vi har sett av hennes hem är väl i sovrummet :) Även här har man arbetat med ljusa färger, plus den "Manhattan" roströda färgen ihop med den gråblå som kommer i köket. Modern strikt inredning, men den tar ut svängarna mer än Mirandas. Stilen skvallrar om en sexig kvinna med självförtroende. Lite svulstigt!

X

X

Lite maskulint, hårt badrum, som andas Zen. Ursnyggt!
X


X

Japp, då återstår det bara för mig att damma av tyllkjolen, fram med high heelsen, clutchen och njuta av glamouren. Hoppas ni får en fantastisk helg!

Kram Jannice Bradshaw
X

tisdag 24 juni 2008

Blått - vitt - pion

Jag har alltid haft en förkärlek till blåvit-randigt, vita möbler och rosa pioner. Det ger en sådan fräsch sommarkänsla. Det är inte för gulligt och inte för maskulint. Perfekt! Och visst påverkas man av, vart man bor? När vi bodde i en lägenhet inne i stan var vår stil betydligt mer modern. Nu skvallrar vår inredning om att havet ligger runt husknuten. Det tycker jag är viktigt att påverka och det belyser även feng shui - Fånga platsens själ! Leva med naturen, inte mot den - Då blir inredningen som bäst!
X

X

Behöver jag säga att pion är min absoluta favoritblomma?! : )
X

X

Kram Jannice

söndag 22 juni 2008

Drömhus

Alla har vi väl våra drömhus? En del bor i dem och en del drömmer fortfarande om dem. Hittade dessa bilder på Bo Bedre. Vilket underbart hus... fantastiskt vackert och precis i min smak. Jag brukar kalla sådana här hus Madicken hus. Man får en sådan där go känsla i magen när man var liten och önskade man var Madicken som satt på taket och åt kötbullar i finklänning. En dag.. säger jag bara, en dag ska vi bo i ett sådant här hus.
X

X
Huset ligger fantastiskt vackert också. En perfekt placering på hus enligt feng shui. Stöd i ryggen (berg) vatten på framsidan (vet jag inte om de har, men en mindre väg klassas som detsamma genom rörelse som ger chi) och stöd vid sidorna (andra hus eller träd).

X
X
Vacker blandning mellan gammalt och nytt.
X

X
Kontraster är A och O i inredning. Denna fina vas med sitt svarta råa material, gör inredningen spännande och ger rummet och den vita trappan karaktär.
X



X

Handfatet är superläckert och korgen är perfekt till smutstvätt. Har själv köpt en på David Design i Malmö. Får nog vaska fram den och använda den som smutstvätt korg i vårt vita badrum. Snyggt!

X

fredag 20 juni 2008

Midsommar

Vill bara önska er alla en Glad Midsommar. Hoppas ni får njuta av sol, sill & potatis och en massa söta jordgubbar. Vårt hem, pryds just nu med typiska midsommarblommor.
X

X

Kram Jannice

X

tisdag 17 juni 2008

Inköp & Vinster

Igår var jag på stan med en vän och vi passade på att ta en tur i "några" butiker :) Jag tror knappt att jag varit inne i en DUKA affär, men min väninna drog in mig, och där stod dessa två slitna järnljusstakar. Halva priset var det också, vilket fynd!
X

X

X


X

Den senaste tiden har jag haft väldig tur... (eller hur är det, tur har man inte - det förtjänar man, haha) jag har vunnit vinster på bloggar, samt i tidningar som jag skickat in. Senast igår fick jag smink på posten - tack aftonbladet och Sofi! Men så jobbar jag ju på rikedomshörnan i min Ba Gua. Tänkte att jag ska börja köra lite mer feng shui igen med de grundläggande sakerna inom området. Vet att många tycker det är intressant och efterfrågar det, men det får vänta tills efter sommaren. Iaf på tal om vinster, denna söta tavla vann jag av Zizzi ! Med budskapet frid & balans får den förgylla vårt bagua område med samma namn.

X

X

Begreppet Ba Gua används i tillämpning av Feng Shui där man delar in huset, lägenheten, rummet etc i nio olika sektorer som var och en representerar ett livsområde. Vid en Ba Gua analys är avsikten att på ett visualiserande sätt balansera och attrahera positiva energier till områden i livet som man önskar förstärka och hela. Ett sätt att jobba symboliskt för att skapa ett önskat liv på olika områden. Alla ni som läst boken eller sett filmen "The Secret" förstår vad jag menar (rekommenderar den, men ha överseende med att den ibland är lite väl amerikansk :) Även mental träning arbetar med detta. Tänk på att våra förväntningar har stor betydelse för vad som kommer att hända!

X

Så här ser en Tre dörrars Ba Gua ut.

måndag 16 juni 2008

Efter fest kommer vardag

Måndag igen, men vad gör väl det efter en sådan lyckad helg. En fantastisk helg med god mat, fint väder, vackra glada människor och en hellyckad fest! Super helt enkelt! Det är ju hur roligt som helst att vara toastpar, så jag och min medspelare funderar kallt på att ta över Eurovisionsongcontest nästa år. Kan ju inte vara svårt att överträffa detta årets host.. ; ) Men man har väl blivit för gammal, partaj till 4 på natten sätter sina spår. Så nu får det bli lugnt några dagar (2) innan det blir mammas födelsedagsfest och sedan midsommarafton! Angenäma problem ;) Här kommer en smygkik på brudparet.. på låååångt håll ;)
X

X
Presenten som vi gav till brudparet blev den här tavlan, som jag själv tycker jättemycket om. Var riktigt svårt att slita sig, hahaha! Men till sådana vänner blir man bara glad att få ge dem något som betyder så mycket för en själv. Därför hoppade jag över önskelistan från Cervera och började knåpa på den här tavlan. Svårt att ta fram kreativiteten på beställning, med starka känslor och med inredningsögon som säger en sak :) Men jag blev supernöjd och den är menad till deras vackra sovrum, som går i brunt vitt grått och svagt lila.
X

X
Hoppas ni får en bra start på veckan!

Kram
Jannice

X

torsdag 12 juni 2008

Bröllop

Denna vackra årstid bjuder inte bara på vacker grönska, utan massa trevliga tillställningar. En favorit av dessa fester är ju ändå att få gå på bröllop! Och det är precis vad jag och maken ska göra till helgen. Det är en av mina bästa vänninors bröllop och jag ska vara toastmadame! Jojo! Vilken ära! Det ska bli superroligt och jag längtar verkligen. Så på lördag smäller det... hela helgen kommer det att bli festligheter och vädret ska tydligen hålla i sig också. Fantastiskt!
X
Vad det blev i bröllopspresent får ni se senare... om den lilla rackaren, mot förmodan, skulle sitta av sina sista timmar som ogift kvinna och framför min blogg ; ) Med dessa vackra bilder från Sia vill jag önska brudparet all lycka - må solen lysa på er väg!
X

X
X

För mig är bröllop vitt och jag behöver väl inte berätta att vårt bröllop gick i vitt, vitt! Och då menar jag vitt! Kom ihåg att det inte var det lättaste... alla papper när man letade var med lite gul eller beige ton. Men till sist hittade jag pappret och allt blev som vi ville ha det (vi- hehehe). Min bukett var som på stolen ovan, med liljekonvalj och dukningen gick i vitt linne med gröna bladkvistar som bordsdekoration och servetthållare. Åååå.. det var så fint!

X

X

X

Önskar er en underbar helg i kärlekens Y tecken !

Kram Jannice

X

tisdag 10 juni 2008

Myggnät

Tack för tipset om myggnät på Rusta kära C med bloggen Mamma C. Vi hittade jättefint myggnät med lite spetsmotiv. När jag tänkte mig myggnät, såg jag framför mig grågröna hemska från förr... Detta här blev ju riktigt vackert! 99 kr för 140 x 140 cm, med kardborreband och nät! Fäster lätt som en plätt! Och så här fint blev det....
X
X
Vi bor så högt, så därför är jag lite extra rädd om lille Bosse, men nyfiken är han allt. Det har iaf varit underbart att sova med öppet fönster i denna värme ; )
X

X
Vi valde att bara fästa myggnätet på ett sidofönster, då de är stora både på höjd och bredd. Hoppas ni kan se det söta mönstret.
X
Ingen kickar fotboll som han... Zlaaatan, jag sa Zlaaatan ; )
X

söndag 8 juni 2008

Semester

Dessa dagar har precis känts som semester.... Vi har umgåtts med goda vänner, solat, badat (alla utom jag *skratt*) maken har åkt vattenskidor, i fredags var det fest med masssor med god mat och sommardrinkar på terassen... Kan det bli bättre?
X
X
Välkomstdrink på terassen...
X
X
Saint Tropez känsla i Skåne ;) Min väninnas snygga glajjor från Marc Jacobs, var ju bara tvungna att få utrymme i bloggen... Inköpta på Synsam
X
X
Underbar potatissallad med jordgubbar och sparris....
X
X
Grillade pilgrimsmusslor, det bästa jag vet...
X
X
Västerbottenostpaj... Receptet var taget från Monica Ahlberg.
X
Hoppas ni får en fin start på veckan... Än håller det vackra vädret i sig här i Skåne och det är bara att njuta så länge det varar. Fotbolls EM har börjat och det är väl bara att bita ihop ;) Eller som jag ser det, ta tillfället i akt att shoppa, tokhandla på auktioner, möblera om, ställa frågor man vill ha ett JA på utan diskussion. Förhandlingsläget kan inte bli bättre.... så passa på ; )
X
Kram Jannice
X

fredag 6 juni 2008

Långhelg

Nu blir det långhelg för hela slanten. Härligt! Det blir vänner på besök, och kanske blir det även årets första dopp?
X
Sedan ska maken och jag fixa myggnät så vi kan ha öppet på nätterna. Inte för myggorna (för de finns knappt här), men så att inte Bosse smiter ut ; ) Är det någon som har något tips på förslag på konstruktion eller butik där man kan hitta redan färdiga???
X
Ha en underbar helg!
Njut av sol, vårt underbara land, nära och kära!
X
Jannice
X

Tycker den svenska flaggan är så vacker...

X

onsdag 4 juni 2008

Måleridagar

Hur har ni det ute i sommarvärmen? Här är det bara fint... det blir inte lika mycket bloggat som tidigare. Men det verkar generellt som människor hänger mindre vida datorn ju mer vi närmar oss sommaren, och det är väl sunt. Den senaste tiden har jag växlat dagarna mellan terassen och ateljén. Det har blivit en hel del beställningar vilket är super roligt. Igår la jag på de sista som skulle vara till examenspresent. Nu väntar 2 stora tavlor, och det är roligt när man får ta ut svängarna. Älskar att måla stora tavlor. Är så glad för att jag fått tillbaka kreativiteten igen och lusten för att måla...
X
Tavlan nedan är är beställd av vänner till oss, som ska ha den ovanför sin säng i sovrummet. De blev inspirerade när de såg tavlan ovanför vår säng. Själv är jag mer nöjd med denna. Synd att inte strukturen på det vita syns så tydligt på bilderna.
X

X
Passande text va? Hittade den när jag letade bland alla mina notblad. Denna är från början av 1900-talet och kostade då 25 öre : )
X

X
Valde att inte dela på stycket denna gång....
X

X
Att riva och bränna kanterna är inte det lättaste.. det blir mycket spill :) Denna gång var jag supernervös då melodin hade en viss betydelse, och det finns bara ett exemplar.
X

X

Tavlan är 80 x 60 cm och jag hoppas de blir nöjda!
Annars passade den perfekt på vår hylla i sovrummet :)
X
När jag letade bland min notsamling, hittade jag noter från 1828!! Är inte det häftigt!? Och på vilket papper sen.
X
X
X
Underbara! Ska rama in dem på upphöjd papp, med vita ramar... Det kommer bli sååå vackert!
X

söndag 1 juni 2008

Terassen

Helgen är över och vilken helg sen. Detta väder är ju magiskt!? Är det verkligen Sverige?? Det gäller att njuta och vara glad, så länge det varar ;)
X
Vi har tillbringat en hel del av tiden den här helgen på vår takterass. Jag har ju skrivit om den tidigare men aldrig visat några bilder. Började ju blogga mitt i hösten, så det kändes mindre aktuellt. Men nu är det läge...

X
När vi köpte huset visste vi att det fanns möjlighet att få bygglov på en takterass och den möjligheten gjorde vi till verklighet ganska så snart efter köpet. Och det blev verkligen ett lyft, med underbar utsikt över takåsar, Danmark och Hven. Tidigare har jag visat alla växter jag köpt till terassen, de är planterade. Men det har också sytts kuddar....
X


X
Först blå och vitrutiga, sen med blå blommor.....
X

X
....och slutligen rosa med vita prickar.
X
X
Så här mysigt blev det! En varsin pläd för lite kyliga sommarkvällar har också fått ta plats...
X

X
Även en vaxduk i rosa med vita prickar hämtade maken på Stoff och Stil förra veckan. Med kommentaren, nu räcker det med rosa va? :) Jag håller med. Nu är det super med balansen... Varje morgon har det blivit frukost på terassen. Underbart! Vita dynor på stolarna, gör det mysigare och skönare att sitta.
X
X
Ett fint stilleben, där korgarnas funktion inte bara är att vara krukor, utan binder ihop installationen.
X

X
Blommor i vitt och rosa mjukar upp mot den gråa väggen av lärkträ...
X

X
Ett kryddbord är ett måste :)
X
X
Utsikten på takåsarna är faktiskt min favorit. Känns som jag sitter i Paris ; )
X

X
Utsikten ner mot kullerstensgatan är pittoresk och riktigt skånsk.
X

X
Havsutsikten går inte av för hackor den heller. Vi ser både hamnen, Danmark och Hven. Här är ser ni badet. Igår tog maken premiärdopp. Det roliga är att i denna lilla fiskeby hänger man ut sina badkläder på tork för att visa att man badat, och säkert för att spä på den pittoreska känslan av sommarby.
X

X
Så här såg det ut hos oss igår... Om jag har badat? Don't think so ; ) Men badräkten hängde jag ut, haha. Nästa år tror jag att jag ska börja trimma gatan genom att hänga ut den i början av mars ; )
X

Önskar er en bra start på veckan! Kram och solsken Jannice

X