torsdag 31 juli 2008

Sol sol sol

Det blir inte mycket till bloggande dessa soliga dagar. Men det lär man väl kunna ta igen om några dagar ;) Vi har fått besök av makens kusin med man, så imorgon blir det en tur till Helsingör. Stoff och Stil, mysiga inredningsbutiker och köp av färska blommor står på schemat. Antar att männen har en annan syn på saken ;)
X
Väl kyld champagne med tilltugg en varm sommarkväll....
Kan det bli bättre?

Kram Jannice

X
X

X




X

söndag 27 juli 2008

Hemma Hos - Känsla för stil i Brantevik

För en tid sedan skrev jag om att vi var och besökte vänner i Brantevik på Östelens kust. En underbar helg som gav massor med inspiration, såväl inne som ute. Jag ska inte hålla er på sträckbänken mer, här kommer ytterligare ett Hemma Hos reportage och nu är det er tur att ta del av inspirationen. Håll till godo mina vänner och njut av en personlig trädgård med fantastiska stilleben och en New England stil som gifter sig så vackert med det skandinaviskt mjuka.
X

X
På baksidan om huset gömmer sig en fantasiskt trädgård med härliga uteplatser och ett modernt byggt gästhus som smälter fint in i miljön. Det vita, grå och karga stilen är vacker och tar upp naturen runt omkring kusten vid Österlen.
X
X
Även fåglarna ska ha ett fint hus!
X

X
Under trädet står en stol i ensamhet, för eftertanke eller varför inte bara sitta och njuta med en kopp kaffe på det läckra rostiga bordet, som man smidigt bara sticker ner i jorden. Perfekt att flytta runt i trädgården.
X

X
Krukorna har sin egna plats i trädgården. Det är inte bara praktiskt med ett planteringsbord, utan även vackert.
X

X
Intill husväggen på gäststugan står en rostig järnstol som målats lite slarvigt i gråvit ton. Detaljerna med småstenen mot de större stenarna är urfint. Naturligtvis gör den planterade klematisen sitt åt miljön. Den balanserar upp det hårda och ger liv iform av växtlighet.

X

X
På husets framisda möts man av denna sagolika bänk! Lagom sliten och med ett personligt uttryck. Den skulle jag vilja ha utanför vårt hus!! En sten med mjuk form gör det hela lite mer spännande.
X

X
Väl inne i huvudbyggnaden möts man av en New Englandstil, som beblandat sig med det skandinaviskt ljusa och mjuka.
X

X
Tavlorna är snyggt hängda med en bestämd rak kant nertill och på sidan. Genom deras låga placering binder de samman läsplatsen med två fåtöljer.
X
X
Stilmix mellan mjukt-hårt, skärgård, lantligt och modernt.
X
X
Samla din samling! Gör som paret i Brantevik, samla din samling istället för att sprida ut den i ditt hem.
X

X
Stenarna återkommer även inne. Dessa runda formade stenar mjukar upp den kantiga trappan och bryter av det vita. Inte för mycket... och inte för lite.....

X

X
Sovrummet går i beige och vitt! Fräscht och harmoniskt. Vad jag gillar är lösning med kökssoffan. Många har en bänk framför sängen, men detta var makalöst vackert. En gammal soffa att lägga överkast eller dagens kläder på innan man lägger sig. I detta fall har soffan även fungerat som övernattningsslaf när barnbarnen är på besök. Sött!
X

fredag 25 juli 2008

Morgondopp

Började morgonen med ett dopp i havet (ja ni förstår jag är hemma igen från skogarna). Nu är det många som känner mig som tvivlar - men nix, jag talar sanning! Och skönt är det också!! Man piggnar liksom till!
X
Idag är strandväskan packad, och inte vilken som helst. En underbart snygg Gant väska som inhandlades på rean. Blåvit randig plastmatta från Ica Maxi (av alla ställen) till ett ynka pris på 169 riksdaler. Finns även i rött och vitt.
X
Jag tycker om att inreda lätt och fräscht i blått och vitt på sommaren. Som jag sagt tidigare, det är härligt att fånga platsens själ och ta upp naturen utanför i sin inredning.
X
Imorgon ska maken och jag ut och segla med goda vänner.... då gäller det att ha tungan rätt i mun och inte kalla tampar för rep, fram och bak istället för akter och för, ja ni förstår... Det blir till att agera kuttersmycke ;) Hoppas ni alla får en trevlig helg!
X
Kram Jannice
X
X

Fancy Gant möter von Ica Maxi ; )

X

söndag 20 juli 2008

Vit trappa

En vit trappa kan vara superfin att smycka med ljuslyktor i glas som skimrar och ger liv till något som av många anses vara en transportsträcka. Eller varför inte placera en grön växt i hörnan för att bryta av det vita? Det gör också gott för chiflödet enligt Feng Shui. Jag har fått många frågor på vad vi har för färg på vår trappa. Det är Nordsjö vit med högt glanstal, tror det är 35. Men i fönsterkarmar var vi uppe i glanstal 90 (så se det alltid nystädat ut - det glänser:)
X

X
En katt går också bra att ha i trappan, sötast i stan - mer Feng Shui kan det inte bli ;)
X
Kram Jannice
X

Lästips

Ja då var det måndag igen, det känns knappt i dessa semestertider. Hoppas ni har det bra där ute och inte slöar till med inredningsläsandet ;) Själv är maken och jag på väg till Småland några dagar och medan jag sitter i bilen upp till skogen bjuder jag på lite lästips från den fantasiska sidan Par Courrier. Perfekt inspiration för dig med förkärlek till New England stilen, (I love it) och för dig som har som mål att skapa ett vackert och harmoniskt hem genom inredningsdetaljer präglade av autenticitet, elegans och karaktär.
X
Önskar er en bra start på veckan!
Kram Jannice
X

X
X

fredag 18 juli 2008

Projekt sovrum

Hej alla semesterfirare och en och annan arbetare ;) Hoppas ni har det bra därute i landet. Här nere i Skåne är det fint. Idag tänkte jag visa er några bilder från vårt sovrum, innan det görs om. Maken och jag hämtade nämligen tapeterna som kommit igår. Jajemänsan! Första regniga semesterdag blir det tapetsering efter vi haft loppis i helgen och efter att vi varit en runda i småland nästa vecka.
X
Hoppas ni får en fin helg. Nästa gång vi ses är jag förmodligen i småland. Vill också passa på och tacka er för alla kommentarer, för att ni besöker mig och för att ni helt enkelt är fantastiska!
X
Kram
Jannice
X

X
X
X

onsdag 16 juli 2008

Rensa i röran

Som maken och jag rensat i röran! Garderober, källare och vind har rivits ut och genomgåtts likt CSI. Vi har jobbat efter de 4 S principen - Spara, Slänga, Skänka, Sälja (inte de 4 P:na som jag annars är van vid som marknadsförare :) Så på lördag och söndag blir det loppis på gatan :)
X
Har ni förresten läst boken "Rensa i Röran" av Karen Kingston? Är det någon Feng Shui bok man ska börja med, så är det den. Blir man inte sugen på att rensa och städa efter att ha läst den, vet jag inte vad som krävs.
X
Så nu har den underbara känslan av lätthet infunnit sig. Det är så skönt efteråt! Aaahhhh.... veta att allt man har är saker man tycker om och behöver. Jaja, kanske inte allt! Även jag fuskar och har en och annan sak jag inte tycker om, men som jag har svårt att göra mig av med.
X
Jag lovade ju och visa vad jag köpte när vi besökte Marita och butiken A mouse in a house. Det här fina &-tecknet fick följa med hem, det var kärlek vid första ögonkastet.
X

X
Underbart vackert och perfekt i vårt fönster i matsalsdelen. Det råa järnet ger en underbar kontrast till det annars vita mjuka.

X
X
Denna skål är så fin! Marita berättade att serien även ska komma i kannor, tårtfat m.m. Jag passade på att köpa den mindre varianten av skålen. Vacker med jordgubbar i, en grön växt eller fylld med tomater i köket. Just nu står den på matsalsbordet, tom men ändå alldeles alldeles underbar....
X


X
Kram Jannice
X



måndag 14 juli 2008

Besökte bloggare

En fantastisk helg är över, och en massa bilder har fotats med den nya kameran. Hur roligt är det inte? Kan inte sluta ta kort! Det har tagit hela morgonen att gå igenom bilder och föra över till datorn, bara ett problem. Jag hade ställt in hög, hög, hög upplösning så bilderna tog en hel del plats ;)
X
Vi tog oss en tur till Österlen i helgen för att träffa goda vänner i Brantevik (det kommer bilder framöver, var så säkra). På vägen stannade jag till för att hälsa på söta Marita med bloggen, butiken och nätbutiken A mouse in a house. Det var så roligt att träffas. Butiken ligger sagolikt vackert mellan två slott. Med en magnifik grönska, en stilla sjö och en ringlande å precis utanför husknuten. Väl inne i butiken fick man (läs maken) hålla i plånboken. Så mycket fint att man baxnar! Säger bara, ta er en tur i sommar och besök A mouse in a house. För er som har barn, erbjuder Marita glass till en billig peng, så ni kan shoppa i lugn och ro ;)
X
X

Allt i butiken är uppbyggt som ett hem. Underbart att vistas i!

X
Det här är bara en liten del av hur mycket det finns att välja på.
X

Rött och vitt i sommarfräscha kombinationer.

X
X
X
Självklart blev det shopping! Men det visar jag en annan gång :)
X
Önskar er en bra start på veckan!
Kram Jannice

X

fredag 11 juli 2008

Städa städa varje fredag...

Är det någon som gör det? Vi försöker åtminstone städa toan en gång i veckan, och dammsuga upp katthår :) Men torka golv och damma, likt en storstädning. Nej!
X
Men det finns inget bättre än när toan är städad och handfatet glänser med ny ren tvålkopp, väldoftande tvål och rena, tjocka, gosiga handdukar. Är precis färdig med det här hemma. Gårdagen tillbringade jag och maken i Båstad. Gammal tennisspelare som man är fick jag abstinens efter Wimbledonfinalen på TV förra veckan, så vi åkte till Catella Swedish Open för att se på tennis (en av de få med det syftet *skratt*). Vädret var strålande och tennisen lika så. Efter en dos av "bratts" (det var som och titta på apor i bur när man gick förbi Peppes bodega ;) åker vi imorgon till vänner på Österlen. Ska bli supermysigt... Det kommer även bli en del besök i underbara inredningsbutiker, men det vet inte maken om än.... Förresten, var gulliga och svara på min undersökning om ålder i högermarginalen. Ha en fantastisk helg!
X
Kram
Jannice
X
X

tisdag 8 juli 2008

Om det regnar

.... varför inte ligga kvar i sängen på semestern? Äta frukost, läsa tidningar, ta fram boken du sparat till regniga dagar eller varför inte spela spel med barnen. Allt går att göra i sängen. Bullra upp med kuddar, täcken och skön mysdress, öppna fönstret på glänt och hör hur regnet smattrar på fönsterbläcket. Mysigt! Lägg ingen energi på att reta dig på vädret (det är svensk sommar - face it) ta istället vara på lata dagar och gör dem lugna och riktigt sköna. Snart skiner solen igen....
X
Här kommer tips på olika stilar på sovrum. Kanske är det en idé att pyssla om den viktigaste platsen i huset under semestern? Gör det till din/er oas och skala av onödiga ting och omge dig med sådant som bäddar för rofyllda drömmar och kärlek. Ett mysigt sovrum är A och O, vart ska du annars samla din kraft?
X


X
New England - Vitt, mörkt trä, marinblått och rotting.
X

X
Modernt - våga blanda, och var inte rädd för att bryta av det vita. Men undvik starka färger om du vill få en rofylld sömn. Underbar taklampa, romantisk och modernt kaxig på samma gång, och superlätt att göra själv.
X

X
Vintage - vackert ljust sovrum med accentfärgen turkost och slitna vintage möbler som ger karaktär åt rummet.
X

X

Lantligt - Rött, vitt, virkat, blommigt och sänghimmel.

X

X

Shabby Chic - Vitt, skavt, linne och tyger av "Toile de Jouy"
X

X

Underbart är vitt - som en dröm, vitt trägolv, ljusa fräscha toner och en vidunderlig utsikt :) Och japp, superbra att lamporna inte hänger över sängen. Har ni mätt elektriciteten någon gång på lampor som är avstängda? Ligg inte med lampor över huvudet, eller dra ut sladden när du ska sova.

X

X

Romantisk pastell - ljuva lugna toner i pastell. Likt spunnet socker är dessa färgval en ljuvlig kombination. Kanske inget män diggar, men med enkla tyger och inte så mycket blommor, blir stilen inte för sockersöt, utan känns mer exklusiv.

X

Glöm inte att lata er lite extra idag. Ni som arbetar, var smartlata, ni som ha semester, ligg i sängen hela dagen - beställ hämtpizza och bara gotta er!X

Kram Jannice

(fortfarande i sängen - behöver nog en dag till för att kurerar mig :)

X

söndag 6 juli 2008

Kamera

Taffliga bilder är ett minne blott mina vänner, för häromdagen inhandlades den här gobiten... En systemkamera A200 från SONY. Så nu är det bara att lusläsa instruktionsboken (huajajen) och lära sig allt om fotografering. Sedan ska jag bjuda er på underbara bilder... ;)
X

X

Men först måste jag kurera mig. För här ligger jag i värmen och är sjuk. Har ont i halsen, hostar och har feber. Stackars mig : ( Jag får se det positivt. Jag kan ligga här i sängen och kolla bloggar medans maken passar upp på mig, samtidigt som han gör marinad, chokladmousse och städar. Vi får nämligen besök ikväll av hans bror med familj.

X
Hoppas ni alla mår bra därute och har ni tips på hur man kurerar sig, tar jag tacksamt emot det :)
X
Kram
Jannice
X

fredag 4 juli 2008

Stenar

Underbara sommar! Tänk vad de flesta av oss börjar leva upp när solen skiner, himlen är blå och doften av sommar omvälver våra sinnen. Det finns så mycket fantastiskt i vår natur, som ger oss möjligheter att inreda vackert i våra hem. Bakom vårt hus ligger havet. Där plockar jag alltid med mig några stenar och lägger i vår vita skål på byrån.
X

X
Jag har en förkärlek till stenar, lena, vackra, blänkande, runda, kantiga... alla talar sitt språk. Jag tror även på de energier som de för med sig, så i veckan var jag och maken och köpte stenar. En av alla är denna rosenkvarts som ligger på mitt nattduksbord. Rosenkvarts är en läkande sten. Den ger trygghet, stärker kärlekskraften och befrämjar harmoni och balans. Den är bra att ha vid datorn då den avskärmar skadlig strålning. Den har en lugnande effekt och så är den fantastiskt vacker!
X

X

Det är inte bara i inredningen som naturen kan gör sitt. Det finns även naturliga sätt att finna den där enkla lilla lyckokänslan... Den som är sann lycka! Ofta inväntar vi att vi något stort ska inträffa, men det är de små sakerna som gör det. Här är några... Vilka är dina?

X

1. Att bli förälskad 2. Att skratta 3. Ett varmt bad 4. Ingen kö i affären 5. Att kunna koppla av i kön i affären 6. En speciell blick eller ett leende 7. Att köra en tur efter en fin väg 8. Att höra sin älsklingssång i radion 9. Ligga i sängen och lyssna till regnet 10.Varma handdukar och en varm tröja 11. Att hitta tröjan på rea 12. Att finna pengar i en gammal jacka 13. Att vakna och få somna om 14. Att sjunga i bilen eller badrummet 15. Att någon smeker dig i håret 16. Att få vara med goda vänner 17. Att få göra någon glad 18. Att få hålla handen 19.Att se solen stiga upp 20. Att få höra fågelsång i skogen 21. Att få stiga upp till en ny dag 22. Att få hjälpa någon behövande 23. Att få känna sig unik 24. Att få ha sig själv som sin bäste vän 25. Att få ha ännu en dag till förfogande 26. Att blogga ;) 27. Att hitta Bosse, på de mest oväntade ställen i huset.

C


Så här varmt är det i Skåne! Bosse har lagt sig i kylskåpet och därmed (efter detta avslöjande) kommer vi aldrig mer få middagsgäster på besök :)

Kram på er, och ha en fantastiskt skön helg!


Jannice

X

onsdag 2 juli 2008

Stranden

Underbara sommar och sommarinredningar. Har fått tokdille på att vilja köpa inredningstidningar och hitta lite ny inspiration, men tyvärr tycker jag inte det finns så många roliga svenska tidningar. Ja, jag vet det finns en massa, men alla ser likadan ut, man kan gissa sig till innehållet bara genom att se framsidan. Däremot tycker jag danskarna har fina tidningar med blandad stil, udda personliga inredningar. Jag kan även rekommendera Elle Decoration UK obsevera UK varianten, den Amerikanska är bra svulstig ; )
X

X
Lätt, luftigt och ljust från ideal home. Ett perfekt sommar hem - som balanserar upp värmen ute i naturen och ger oss det vi behöver just nu. Lever man med naturen och känner efter vad man behöver, så blir livet så mycket enklare. Ovan syns den klassiska Howard soffan. Passar i alla hem och alla konstellationer. Makalöst snygg!
X
X
Nej, nu tar jag den packade väskan och går ner till stranden och kikar på när maken är vattenskidtränare för ett gäng småknoddar :) Hur söta är de inte? Det blir sol, bad och en god bok. Hoppas ni får en fin sommardag.
X
Kram Jannice
X