måndag 29 september 2008

Utmaning & Önskelista

Förra veckan fick jag en utmaning av Sussi med bloggen Sussi's värld
X
Fem saker i garderoben:
  • Alla möjliga VITA skjortor, blusar, tunikor (har dillen på det)
  • Klänningar
  • Kjolar
  • Skor i massor, helst med hög klack
  • Jeans
Fem saker i frysen:
  • All slags fisk & skaldjur
  • Findus kanelbullar
  • Olika sorters frysta bär
  • Kycklingfilé hur mkt som helst, lyckas alltid köpa en ny, när vi redan har
  • En dajmstrut som legat där i 2 år nu, någon som vill ha?

Fem saker i bilen:

  • 3 egenbränd cd skivor
  • Lyckoelefant
  • Varningstriangel
  • Den där boken man ska ha i handskfacket :)
  • En Stelton is-skrapa, japp det är stort ;)
Fem saker i handväskan:
  • Min underbara Louis Vuitton plånbok i ceriseröd lack
  • Mina glasögon
  • 4 olika läppstift, alltid lipstick on.
  • Ipod
  • Mobilen (sorgligt men sant - kan inte klara mig utan den)
X
Jaha, vad har det här med inredning och göra tänker ni. Inte en aning, men här kommer iaf 5 inredningsprylar jag gärna skulle vilja ha:
X
Kartells underbara lampa till kontoret.
Vit Kitchen Aid att damma av då och då i köket.
Vit stringhylla.

Mille Nottis påslakan.

Badlakan ifrån Lexington


God shoppingtur

Efter underbara dagar i Stockholm med vackert väder, goa vänner och fina upplevelser är vi hemma igen. Maken är nog mörare i benen än jag, även om det inneburit en hel del springande även för mig. Först i affärer, och sedan för att följa maken på olika platser i Lidingöloppet. Hahaha! Men det var superkul och se, vilken folkfest - 13 000 personer! Ingen i högklackat dock ;)
X
Det blev mååånga timmar på Svenskt tenn i fredags, jag älskar att gå där och botanisera i alla vackra tyger. Snart ska vi börja renovera sovrummet, så det blev mitt favvotyg, svarta elefanter som jag ska sy kuddar av och som kommer bli perfekta till vår nya tapet. Det blev även en bit gult (ja det är nog många som undrar, i alla fall av mina närmaste) men det kommer bli superfint där det är tänkt. Sist men inte minst, en memokloss till kontoret som kommer pigga upp skrivbordet! Det är väl bara att drömma vidare om tyget Teheran för 1300:-/m. När jag stod där och tittade, kom en dam in och köpte 10 meter av detta vackra tyg. Vad är det man brukar säga. De riiiike de kan, medan de fattiga får titta på ;)
X

Jag är superglad för mina inköp. Det kommer bli så fint!

Teheran i svart.

Teheran i vitt.

X

Vill passa på att tacka för alla söt kommentarer jag får och för att ni kikar in här. Ni är för goa! Önskar er en härlig start på veckan. Kram Jannice
X

fredag 26 september 2008

Stockholm

Nu ska det packas och fixas lite här hemma. Snart bär det iväg mot huvudstaden. Maken ska springa Lidingöloppet och vi ska bo hos goda vänner och njuta av en långhelg i Stockholm. Det ska bli riktig mysigt. Och JA, jag kommer låta maken ladda upp inför loppet genom att besöka, Svenskt tenn, Hans Mikaels, Dis, Upper East, Room, The One, NK.... osv osv... Tror ni inte det kan vara en bra uppvärmning ?? Eller vid närmare eftertanke, så blir det nog jag och väninnan som laddar upp med dessa affärer, för att sedan stå med Gucciväskan och högklackat på Liiiidingös gator ;) och heja på min ambitiösa man. "Kom igen älskling, längre steg och oftare"!
X
På tal om Stockholm (vilken radioövergång ;) IKEA's Stockholms serie I LIKE! Känner att jag behöver få in lite färg i huset nu när hösten börjar knacka på. Det livar upp och sätter en härlig prägel på hemmet. Den här fina pläden från IKEA i just Stockholmsserien lyser upp i höstmörkret. Vacker mot den bruna elefantskärmen från Svenskt tenn.... Passar på att önska er en riktigt skön helg. När det här inlägget kommer in, är jag redan i huvudstaden på frukostdate med mina väninnor.
X
X

X

Pläden finns även i beige och kostar 229:-

Kram på er


X

onsdag 24 september 2008

Höstlunch

Igår bjöd jag hem väninnorna på lunch i höstens tecken. Det blev svampsoppa, vitlöksbröd och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. Trevligt att göra något av lunchen, nu när många är uppbokade på kvällar och helger.
X

X
Soppan blev supergod! Så jag skickar med receptet. Jag använde mig av skogschampinjon, vanlig champinjon, kantareller och shitake svamp. Toppade även med en kvist timjan. Ett glas rött hade varit super till, men vi nöjde oss med sherryn som var i soppan, då det skulle köras bil.

X

Här kommer receptet!

4 port

1 liter färsk svamp
4 färska lökar
2 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl svampbuljong
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1-2 msk sherry
salt och peppar

Gör så här: Skala löken. Skär löken och svampen i ganska stora bitar. Fräs först svampen i smör i en gryta. Rör ner löken och låt den fräsa med ca 5 min på svag värme. Rör i mjölet och späd med buljong och mjölk. Låt soppan koka ca 10 min. Rör ner grädden och smaksätt med sherry, salt och peppar. Toppa med timjan och servera med vitlöksbröd och ett gott rött vin. Varför inte Selvarossa?
X

Bild Arla

Kram Jannice

X

måndag 22 september 2008

Norrgavel

Underbara Norrgavel har en stil som passar de flesta. Färgskalan tillsammans med möblernas vackra uttryck påminner om ett kargt Gotland, med rena linjer och dova färger. Det svenska hantverket genomsyras, och butikerna hittar du på 5 platser i Sverige.
X
X
Visste du att det går att köpa Norrgavels färger? Det är en härlig tempra färg som har blandats ut i softa toner, allt från grått, vitt, duvblå, rost, grönt, osv. Färgerna är matta, vilket jag tycker är underbart på möbler och väggar. Det ger liksom ett softare intryck.
X
X
Snyggt och stilrent!
X
Länstolen har blivit Norrgavels signum. Den skulle man inte tacka nej till. Den kostar ungefär lika mycket som en resa till Västindien ;)
X

X
Norrgavel har allt från möbler till mattor, lampor och annat småplock. Vid en tur ner till Skåne, kika in i butiken på Engelbrektsgatan i Malmö. Mitt emot denna fantastiska butik ligger även Blomsterpigan, som enligt mig är Skånes vackraste blomsteraffär. I klass med de härliga blomsterbutikerna i Danmark, där blommor trängs med vackra krukor och enastående arrangemang.
X
Önskar er en bra vecka!
Kram Jannice
X

söndag 21 september 2008

Sommar?

Vilken underbar morgon! Jag har precis varit på en morgon promenad i solen, och när jag gick längst med havet blev jag underhållen av maken och hans vän på vattenskidor. Så när jag kom hem, tog jag tillfället i akt och föreviga detta från vår takterass. Maken på vattenskidor, ett stilla hav med Helsingör som bakgrund den 21 september! Känns som det är sommar på nytt!! Hoppas ni får en toppen söndag! Snart bär det iväg på inredningsrunda :)
X

Kram Jannice

X

fredag 19 september 2008

Kök färdigt!

Fredag igen min vänner!! Härligt! Skönt med en helg hemma med maken, känns som det var längesen. På söndag blir det tur till Malmö för att titta på ny sängram. Ni som undrade vad sovrumstapeterna tog vägen, jo då de ligger under sängen och väntar. Ja, ni har så rätt, det är inte enligt feng shui's lära ;) Men vi tar en sak i taget, och snart blir det projekt sovrum. Så vi får se om vi hittar någon. Det ska iaf bli riktigt roligt att åka på en inredningsrunda :) Undrar om maken känner likadant?! *trumvirvel*
X
X
Nytt vitt och fräscht.... kom ni ihåg hur det såg ut innan?? Björken hade blivit gul och rummet hade ett överslag av jordlementet enligt feng shui. Det blir lätt tungt och ett kök ska enligt mig vara modernt, fräscht och kännas rent.
X
X
Murgröna är min favoritväxt. Den har en sådan frisk grön färg och det behövs nu när luckorna blivit vita.
X
X
I fönstret ska jag hitta en snygg hängande lampa. Vet inte rikgtigt vad jag vill ha ännu. Tips tas tacksamt emot!
X
X
Bra förvaring till kokböckerna ovanför kylskåpet. Och det ger härliga färger också.
X
X
Bosse ska självklart ha fin fina skålar....
X
X
Lite piff med färska örter, plommon baby tomater (de absolut bästa i branschen - ja jag vet vad jag snackar om - snåla inte när det gäller tomater)
X
X
Tegelväggen är orginal och det rostfria stålet ger en fin kontrast till den ruffiga ytan. Gasspisen vill jag inte byta ut, vattnet kokar upp på 2 röda...
X
Det var lite bilder från vårt kök! Det är inte stort, därför gjorde de vita luckorna underverk. Köket känns några kvadratmeter rymligare och det känns betydligt lättare att ta tag i matlaningen nu. Vem vet, det kanske blir tjälknöl till helgen ;)
X
Önskar er en trevlig helg!
Kram Jannice
X

onsdag 17 september 2008

Självklart...

...vill jag hjälpa till att stödja organisationen Childhood i deras Uppdrag: barn. Du också? När du publicerar ett inlägg på din blogg skänker Vattenfall 20 kronor!
X


X

tisdag 16 september 2008

Dagens svartvita

Svart-vitt, högt-lågt, rakt-ornamenterat, yin-yang. Allt handlar om balans i inredning. När tingen är i balans med varandra skapas en harmoni i rummet som i sin tur ger välbefinnande. Svart och vitt i inredning är hållbart. Inget ger så starka kontraster och spännande intryck som dessa två mot varandra. Det sätter karaktär på inredningen och kan strama upp en romantisk inredning så att det behagar såväl kvinna som man.
X
I kontoret eller vardagsrummet; en härlig läsfåtölj, vackra kuddar, en skön pläd, en bra belysning och favoritboken. Mysigare än så blir det inte!
X
X

X

Kontoret är det rum som med fördel kan ha överslag av yang (ex kantigt och vitt): Avskalade intryck ger en bra arbetsmiljö.

X

Underbara klocka, vill ha den till mitt kontor! David Design



X
Som en whiteboard... SMART och snyggare än gula post-it ;)
X
X
Japp, det finns snygg jordglob ;)
X
Till köket vill jag ha dessa ljuvliga salt- och pepparkar!
X
X
Det var dagens svartvita inspiration! Allt ovan finns att köpa på Design Online där även bilderna är tagna ifrån.
X
Önskar er en skön dag!
Kram Jannice
X

måndag 15 september 2008

Ljus & Energi

Måndag igen och jag är helt slut efter 4 dagar med inspiration. Men härligt slut och fylld med ny energi. Dels från kursen och dels från min goa väninna som jag bott hos i några dagar. Är det inte härligt med gammal vänskap? Där man kan sitta uppe långt in på småtimmarna och fnittra som man alltid gjort :) Tack J!
X
Idag packar jag upp efter helgen och försöker att INTE titta ner i köket, som inte var så rent, ordnat och snyggt som när jag lämnade det. Men maken har lovat att ikväll kommer allt på plats. Så senare i veckan ska det nog blir bilder på hela köket.
X
När mamma och jag var i Småland köpte hon det här ljuset till mig. Det doftar underbart gott... Så där lite lagom. Rent och mjukt. Ni vet väl att ni inom feng shui även kan inreda med doft. Tänk er själva doften av nytvättad tvätt som hängt ute. Eller en bukett doftande rosor på bordet. Ingen kan väl säga att det inte skapar harmoni hos oss. Alla har vi vår doft som vi föredrar. Omge dig med den? Det hjälper också till att skapa välbefinnande i våra hem.
X
Tycker lådan ljuset låg i var alldeles för fin för att kasta. Så den hamnade på en bricka och förvarar små tändsticksaskar.
X

X
Ljuset har ett lock i porslin, som jag sätter på för att behålla doften när det inte brinner, plus att det är vackert.
X
X

Önskar er en härlig start på veckan och jag hoppas solen skiner på er alla!

Kram Jannice

X

fredag 12 september 2008

Smygtitt

Då var det fredag igen och jag är på vift igen. Jajemän, nu börjar det närma sig. Ni är många som undrat vad det är jag har gjort det här året, men jag tror jag håller er på sträckbänken lite till då ;)
X
Medan jag är iväg, jobbar maken med köket. Själv har jag torkat ur alla skåpen, rensat skafferiet (hur fort går inte ett år när man ser datumen på bakpulvret som gick ut 2007 januari?) Ja, där förstår ni ju hur mycket det bakas i det här huset :)
X
X
Puh, hela förmiddagen tog det. Men det känns underbart skönt när man rensat ut gamla tallrikar och glas, torkat rent och det skiner. Drinkmixern fick så klart stanna. Ingen gör så go dry martini som maken :) No lucka här ännu, men .....
X
En smygkik ska ni iaf få... Några lådor är på plats. Knopparna tycker jag riktigt mycket om. De är inte riktigt runda utan vackert ovalt formade. Tunga som bly.
X
X
X
Önskar er en härlig helg från Göteborg :) Kram Jannice
X

tisdag 9 september 2008

Köksluckor

Jag har varit i Småland några dagar och hälsat på nära och kära. Passade även på att hämta våra köksluckor, som en god vän till familjen hade lackerat åt oss. Så nu kommer luckorna vara allt annat än gulnad björk. Vårt lilla kök kommer bli vitt och fräscht, och jag kan knappt bärga mig innan de är på plats! Just nu har köksskåpen varit utan luckor, vilket INTE skapar lugn och harmoni i köket. Men jag har börjat vänja mig :) Och så är det praktiskt att slippa öppna skåp och dra ut lådor, hahaha! I väntan på montering och bilder passar jag på att visa lite andra läckra kök. För mig ska ett kök vara modernt. Det känns fräscht och rent på något sätt. Sköna hem är en av mina favorit tidnigar. I detta nummer fanns det här personligt inredda köket från en tös i Helsingborg i sann industrikänsla.
X


X
Stolarna är, to die for!
X
X
Små kök upplevs större om de är vita. Addera färg och kontraster i korgar, stolar, på lampor och andra föremål. Lätt att byta ut och förändra, om du skulle tröttna!
X


X

Om du har öppen planlösning, låt köket harmoniera med resten av inredningen så får du ett enhetligt uttryck i inredningen.
X
I helgen som var fick jag en sådan fin utmärkelse från Jill med bloggen 4:a rok "Syftet med utmärkelsen är att sända kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!" Tänk vilken underbar tanke och vad skoj att just jag fick denna nominering. Det värmer, och får mig att spricka av glädje! Själv skulle jag vilja skicka vidare denna utmärkelse till Jennys hem & harmoni, för att hon skriver så inspirerande och för att hon följer sitt hjärta och vågar satsa på sin dröm. Det är modigt!
X

Kram Jannice

X

söndag 7 september 2008

Hur kunde jag?

Hur kunde jag börja leta efter en ny matta när jag hade den här pärlan på vinden?! Varför triggar förändring? Tänkte att jag var sugen på något nytt efter sommarinredningen, men när jag hämtade ner min matta från vinden och la den på vardagsrumsgolvet blev jag övertygad. Här ska inte inhandlas någon matta (iaf inte på ett tag ;) Tycker verkligen den är vacker! Färgerna har fina vackra mjuka toner, ger liv åt all vit inredning, och kommer inspirera mig när jag inreder mitt hem till hösten.
X
X
Mattan ropade jag in på auktion för 2 år sedan, kom ihåg hur glad jag blev när jag fick den, och det verkar som om det var ett bra köp. Vad tycker ni?
X
Önskar er en bra start på veckan!
Kram Jannice
X

torsdag 4 september 2008

Varde ljus...

...och det vart ljus! För en tid sedan var mamma och jag på shoppingrunda och det föll sig så illa (!) att jag blev kär i en lampa som kostade alldeles för mycket pengar. Helt plötsligt stod den bara där. Nyinkommen i ett hörn på Design Collection i Lund och var alldeles, alldeles underbar. Mamma var med och pepptalkade mig (vi har ett perfekt samarbete och stöttar alltid varandra till köp ;) så självklart fick den följa med hem. Och det ångrar jag inte en sekund. Här står den nu och förgyller vår sideboard i vardagsrummet, och förälskelsen håller i sig. Lampan är från Villa Collection.
X
X
Visst är det ohyggligt svårt att hitta snygga lampor!? Danskarna är duktiga, det må jag säga. Men dessvärre så är det mer en regel än undantag när det gäller lampor - att desto dyrare, desto snyggare. Ja, IKEA har skärpt till sig något på lampfronten, från att ha varit riktigt usla. En favorit annars i mitt tycke är Kartell, som har underbara lampor som både är funktionella OCH snygga!
X



De sista sommarblommorna i ett vackert stilleben.

X

Nej, nu är det helg mina vänner och jag hoppas ni får en riktigt härlig sådan. Pussa på varandra lite extra vet ja!

Kram Jannice

X

onsdag 3 september 2008

God sömn

Kliv ur sängen på rätt sida så får dagen en bättre start! Sömnforskare, psykologer och feng shui-experter, är överens om att vi ska ta oss an den nya dagen från vänster. Kliv alltså ur sängen på vänster sida, det hjälper dig att tänka rationellt. Vänster står inom feng shui för hälsa, välgång och allt annat som står oss kärt.
Källa: Reuters
X
X

Tips till ett harmoniskt sovrum:
  • Det är i sovrummet vi hämtar kraft, sover och tar det lugnt. Sängen ska vara skön, påslakan inbjudande och belysningen lagom.
  • Färgsättningen ska vara lugn och harmonisk.
  • Se till att arbeta med förvaring. Ett stökigt sovrum inbjuder inte till god sömn.
  • Satsa på kuddar och textilier du verkligen tycker om. Resten slänger du eller ger bort.
  • Vänd bäddmadrassen då och då.
  • Vädra mycket och ofta. Särskilt täcken och kuddar. Är man allergisk mot pollllen så finns det filter att köpa till vädringsfönster.

Investera lite extra i en god sömn - Kram Jannice

X

X

måndag 1 september 2008

Äpple

Naturen är fantastisk. På våren när äppelträden blommor smälter det vackert in i naturen, och nu när hösten börjar närma sig och äppelträden börjar ge frukt är färgerna i resten av trädgårdarna så otroligt passande. Några frukter i en skål på bordet är inte bara nyttigt utan otroligt dekorativt. Frossa i naturens alla dekorationer, de är gratis och ger goda energier till hemmet.
X

X
Titta på min väninnas vackra trädgård. Äppelträdet har med lite mänsklig hjälp, bildat en underbar port som avslutas med en grind i gammal stil. Det är maken i huset som har byggt grinden, och ni må tro den här vackra trädgården passar fint till deras hus. Om ni kommer ihåg så gjorde jag ett hemma hos reportage om deras hem för en tid sedan. Är ni sugna på att ta en kik igen, kika in här.


Ja då hoppas jag ni får en go start på veckan! Det vackra vädret håller i sig här nere i Skåne efter en underbar helg med sommar igen. Vi får väl se hur länge det varar. Så länge passar jag på att njuta iaf.

Kram på er, Jannice
X