måndag 29 oktober 2007

HEMMA HOS - Franska inslag

Då var det måndag igen, dagarna går så fort! Hoppas Er helg varit bra. Själv har jag och maken njutit av film och god mat hos vänner, där jag också passade på att fotografera till mitt första Hemma Hos reportage. Hemmet är en blandning av franska möbler, skandinaviskt ljusa toner och med auktionsfynd som sätter karaktär och en personlig prägel på hemmet. Detta hem är ett resultat av en längre tids inköp och intresse för vackra ting.
Välkommen in.....


Ovan ser vi en härlig blandning mellan gamla och moderna möbler. Genom att inreda ton i ton och samma nyans på färgerna, blir hemmet lugnt och trivsamt trots stilmixen.Genom att bevara trappstegen och endast olja dem, ger trappan ett varmare intryck och blir som ett konstverk i den annars ljusa hallen. Enligt feng shui flödar också energin långsammare än om trappan varit helt vitmålad.Vindsvåningen är precis nybyggd. En blandning mellan vitt och den vackra träfärgen fotsätter även här. Genom att sätta belysningen på var sin sida av fönstret och upp till nock, skapar man nästintill en sakral känsla.Lyktorna är från DIS i Stockholm. En blaning mellan nordiska design och marockansk, ger en härlig mix. Tavlan är köpt på en resa i Australien.Det vackra badrummet är Zen inspirerat, går i grått och narturmaterial. Denna kombination ger ett intryck av lyx, harmoni och avkoppling. Här tas det ofta väldoftande bad med tända ljus och sköna oljor. (Ledsen om bilderna är lite mörka).

Buddahn i badrummet ger en känsla av rofylldhet.

Tavlan till vänster är målad av min vän. Den vackra kökssoffan ropades in på en auktion för några år sedan och väntar på att få kläs om med det "rätta tyget".I hallen har man valt att bryta av med en tapet som egentligen inte alls är parets stil på övriga huset. Detta är roligt, då man gjort det på en yta som inte har någon funktion, och därför har man valt att ge ytan karaktär. Tapeten är från Sandberg och är vacker mot den vita stukaturen. Ett tips alltså - våga "crazy:a" till det och inred med något du alltid velat men inte vågat!


Ett härligt fruktfat pryder alltid hemmet. Glasen till vänster är inropade på auktion och fungera som konstverk på en hylla i köket när de inte används.

Lite inspiration från ett personligt hem.... Vi ses snart igen :)

4 kommentarer:

Maria sa...

Superinspirerande sida du har!!! Hit kikar jag in igen och igen....

Jenny sa...

Jättevackert hem ni har!
...och världen är bra liten... har förstått idag att eran Älskade Bosse kommer från min bästa uppfödarvän nere i Bara, stämmer?!Må så gott!
Kram
Jenny

Ika sa...

Jag är inne på samma linje, att blanda gammalt och nytt i en blandning som ändå blir harmonisk och enhetlig.Inredningen i vårt hem blir en salig blandning av klassiskt och romantiskt, ja t o m bonderomantiskt :)Tror det kommer att bli bra.

Mys liv och hem sa...

Vilket vackert hem du har.Jag återkommer gärna =)