fredag 9 januari 2009

Vackra saker

Att omge sig med vackra saker är viktigt för mig. Att kunna värdesätta tingen jag har omkring mig och känna att de tillför något känns bra. Små saker, som spelar roll och som höjer standarden på tillvaron. Missförstå mig inte. Det handlar inte om att ha en massa materiella ting. Men det man har ska man tycka om, och vill man ha något, då sparar man till just den saken istället för att köpa "en nästan produkt" som omedvetet intalar dig att du inte är värd den bättre varan. Feng Shui förespråkar inte ett sk "fattigmanstänkande", och heller inte en massa prylar. Ibland är det bra att ställa sig frågan, vill jag verkligen ha det här? Du är iaf värd att ha ordning omkring dig, fina, hela, och rena saker. Glöm inte, hemmet är grunden till vårt välmående.
X
Något som jag verkligen kände jag inte kunde leva utan *skratt* var de här fina necessärena. Man kan tro de är från Green gate - men inte då! Jag köpte dem på Kapp Ahl för priset av en struntsumma 29 kr och 49 kr. Kommer bli hur glad som helst när man tar fram de här små sötnosarna ur väskan efter lång resa.
X

Sött, kvinnligt och alldeles alldeles underbart ....


X
Nu är det helg igen efter en kort arbetsvecka. På måndag kikar ni väl in här. För då.... ;)
X


Trevlig helg & stor kram på er
Jannice
X

20 kommentarer:

Malla sa...

Ja, jag sparar nog hellre till det jag verkligen vill ha än köper "second best" som jag kallar det.
Man tycker att det man egentligen vill ha är för dyrt så slänger man iväg en struntsumma på nåt som man vet inte alls tillför så mkt som det skulle kunna gjort.
Ett meningslöst shoppande är det enda det leder till. Necessären däremot, den kan aldrig vara fel=)

Kram

Milla sa...

Så bra och vilka söta necessärer!Ja det är väl så att detta tänkande håller i längden också. Mindre slit och släng och mer omtänksamhet om prylarna. Men det är svårt ibland tycker jag. Alla prylar man inte visste att man tror att man behöver...

rosenskära sa...

Om du visste vad jag har sprungit runt och letat efter de där necessärerna, tror de är slut i hela landet...!

Lena

Hemmalycka sa...

Jättefina necessärer, och ännu bättre vilka bra priser :)
Me like!
Kram Åsa

Drömlägenheten/Caroline sa...

Så sant! Hellre den "äkta varan" som kan vara allt från billigt till dyrt, än det där som du skriver "nästan" saken. Köper man den där "nästan-prylen" plagget, elelr vad det kan vara slutar det ändå med att man köper originalet. Dyrare i längden.

"Live what you love" är ett uttryck som passar in på det du skriver. Hittade en poster med det igår (på nätet) och har gjort ett inlägg om det. Vackra ord!

Ha en fin fredag! redan helg, hänger inte med i svängarna!

Kram Caroline

Mallas sa...

Necessärerna var verkligen supersöta. Förstår att du känner dig nöjd när du packar upp dem ur väskan. Å priset ska man inte heller klaga på...

Kram Malin

DigiPix sa...

Supersöta necessärer Jannice, de skulle ju bara kunna stå i badrummet och se fina ut!

På måndag, på måndag....

Trevlig Helg!

(önskar f.d. "Sök och du skall finna")

Anonym sa...

Jag kan bara instämma med ditt inlägg! :) Fattigmanstänket är long gone för mig faktiskt. Idag köper jag bara det jag vill ha, även om jag måste vänta på saker ibland. Det är helt klart värt det! Underbara necessärer förresten! :) Ha en toppenbra helg! Stor KRAM

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Inredningsgalen sa...

Ja vackra saker är viktigt, men skall unna sig - vad är vi annars här för!

Anonym sa...

Hej! Jag är alldeles ny i bloggvärlden men jag vill gärna lämna en kommentar till dig eftersom din blogg är en av dem jag tycker bäst om. Jag kommer att skriva lite om din blogg i min egen så småningom, vilket jag hoppas att du inte har något emot. Min egen stil är väldigt blandad och det upptäcker du snart om du har tid och tillfälle att gå in på HTTP://Graneslatt.blogspot.com
Hinner du också lämna någon liten kommentar att du sett den nya bloggen blir jag JÄTTEGLAD!

Evelynn

anna sa...

Vad gulliga de var!!!!!
Ha en underbar helg!
Kram Anna

Vardagstugg sa...

bra skrivet =) necessärerna var verkligen söta!
Trevlig helg!
Annelie

vit och pastell sa...

Vad bra sagt. Jag försöker öva på att bara köpa det jag helst av allt vill ha. Övning ger färdighet. Det känns verkligen bra att vänta in just den sak som man tänkt sig!

Kramar/Maria

helen sa...

Hej och tack för att du tittade in hos mig! Jättekul! Supersöta necessärer med lågt pris är väl mycket bättre än supersöta necessärer med skyhögt pris, eller hur?
Så vacker teckning din Bosse har, är han en raskatt, eller?
Kram
Helen

Sandras älskade hem sa...

Vilken vacker blogg du har! Jätte fin! Hit kommer jag tillbaka. Lägger till dig i min blogglista direkt :)
Jag håller med dig, det är ju bättre att man köper det som ä rlite dyrare, men som man verkligen vill ha.

Vilka underbara neccesärer :) Vill ha!!! :)

Ha en jätte bra kväll.
Kram Sandra

Design i tid och rum sa...

Hej! så vackra necessärer,köpte du dem nyligen? ha en bra vecka..
Dadda

Lisa sa...

Jättefina, vilket fint tips! Intressant det du skriver om "nästan produkt" och jag håller med om att det är värt att vänta på det rätta. Ger en bättre känsla och för det mesta tröttnar man, i alla fall inte jag, på något som känns rätt i hela kroppen!

Kram
Lisa

Smultronlycka sa...

Hej!Halkade in på din blogg.Vad fint du har och vad Bosse är underbar.Vilken typ av ras är han?Ha det bra/Anna

yolanda sa...

Hello, i have just created my own blog from decoration:ahhhlaladeco.blogspot.com, i hope you will like it. I visit yours one frequently; and i actuall love it, and please feel free to make any coments or suggestions.
Have a nice day

Essay_writer sa...

good to hear that