tisdag 17 juni 2008

Inköp & Vinster

Igår var jag på stan med en vän och vi passade på att ta en tur i "några" butiker :) Jag tror knappt att jag varit inne i en DUKA affär, men min väninna drog in mig, och där stod dessa två slitna järnljusstakar. Halva priset var det också, vilket fynd!
X

X

X


X

Den senaste tiden har jag haft väldig tur... (eller hur är det, tur har man inte - det förtjänar man, haha) jag har vunnit vinster på bloggar, samt i tidningar som jag skickat in. Senast igår fick jag smink på posten - tack aftonbladet och Sofi! Men så jobbar jag ju på rikedomshörnan i min Ba Gua. Tänkte att jag ska börja köra lite mer feng shui igen med de grundläggande sakerna inom området. Vet att många tycker det är intressant och efterfrågar det, men det får vänta tills efter sommaren. Iaf på tal om vinster, denna söta tavla vann jag av Zizzi ! Med budskapet frid & balans får den förgylla vårt bagua område med samma namn.

X

X

Begreppet Ba Gua används i tillämpning av Feng Shui där man delar in huset, lägenheten, rummet etc i nio olika sektorer som var och en representerar ett livsområde. Vid en Ba Gua analys är avsikten att på ett visualiserande sätt balansera och attrahera positiva energier till områden i livet som man önskar förstärka och hela. Ett sätt att jobba symboliskt för att skapa ett önskat liv på olika områden. Alla ni som läst boken eller sett filmen "The Secret" förstår vad jag menar (rekommenderar den, men ha överseende med att den ibland är lite väl amerikansk :) Även mental träning arbetar med detta. Tänk på att våra förväntningar har stor betydelse för vad som kommer att hända!

X

Så här ser en Tre dörrars Ba Gua ut.

17 kommentarer:

Blå-hvit samlemani sa...

Du hadde en veldig vakker tallerkenhylle. Jeg ønsker meg en sånn til mine blå tallerker..

Zizzi sa...

Vad fint det blev! Kul att du tyckte om tavlan! Jag tycker om dina!
Kram cissi

MiaMaria sa...

Hej!

Det är till att ha tur hör jag......

Vilken vacker tallrikshylla!!!!!

HA´nu en skön dag!
MiaMaria

MiaMaria sa...

Lycka till inne hos mig!
Ha´en bra dag!
MiaMaria

www.missfixtrix.com sa...

Kloka ord.. Ja jag tror på att det man förväntar sig också händer. Jag vann också smink fast från Sköna hem... Fick nytt roligare jobb precis och allt bara klaffar..

Marres Hörna sa...

Vilket fynd! Vitt och shabby, det gillar jag! Din tallrickshylla var väldigt fin med! :-)

Ha en fin dag!

Kram!

Gårdsromantik sa...

Vilket flyt du har!
Håller med - tallrikshyllan var så fin!

Kram Maud

Flower Power sa...

Så flott innlegg! Bra å ha litt tur innimellom, heldige du:))Herlige lysestaker du har funnet, og så bra med halv pris da! De passer så godt hjemme hos deg. Jeg likte så godt den lille tavlan også, herlig tekst.

Jeg har to bøker om Feng Shui som jeg har prøvd å studere, men det er to forskjellige retninger, så jeg blir litt forvirret.Den ene har den inndelingen du viser her, men den andre har inndelig som et hjul.Er det slik at området for rikdom og framgang ligger i det sør-østre hjørnet i huset? Etter mine beregninger ligger da mitt rikdomshjørne like ved trappen ned til kjelleren her i huset. Jeg har en liten kommode(byrå?) og ett stort speil akkurat her. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å få litt fart i sakene:)?...Jeg blir så inspirert til å prøve mer av dette etter å ha sett dine innlegg her inne:)Det ser jo ut til å virke;)

Jeg har også lest boken, og sett filmen "The Secret", og jeg synes det er spennende og interessant.Jeg kan se den store sammenhengen og får mange aha-øyeblikk av å tenke i den retning.

Ha en flott Onsdag, kjære du, og lykke til med rikdomshjørnet:)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kul med vinster:) Själv njuter jag fortfarande av mitt tröstpris som jag vann för ett tag sedan:)

Härliga ljusstakar du fått tag i och tallrikshyllan är ju härlig den med:)

Kram Annica

www.missfixtrix.com sa...

Här är jag igen.. Du är utmanad...

Mamma C sa...

Talltikshyllan är jättesnygg tycker jag. Den gjorde sig bra där den lilla tavlan.
Kram mamma c

Ljuvligt Hemma sa...

Vilka underbara ljusstakar... vad avis jag blir :)

Under en vind sa...

Sååå fint, både ljusstakarna och den fina tallrikshyllan!

Önskar dig en riktigt skön midsommarhelg! Kramar! ♥

Lilla huset på prärien sa...

Hej!

Surfade in på din sida av en händelse - vilka fina tavlor du gör. Och jättesöta bilder.

Mvh Jenny

Anonym sa...

Hej!
Är dålig på att kommentera men tittar in på din blogg ofta!
Härlig inspirationskälla och en stund att bara drömma om inredning och ideér, tack för att du delar med dig.
Trevlig midsommar!

MVH Karin
http://skattkammaren.tradgardsblogg.se/

Peters Projekt sa...

Hejsan Jannice!

Sitter här och bläddrar mig igenom din blogg och fastnade just vid bilden på lille Bosse när han sitter framför myggnätet. Jämrans vilken härlig bild! Oj, vad han verkar vilja hoppa ut och jaga fåglar . . .

Visst måste det vara så att en kissekatt hemma tillför en massa god energi enligt Feng Shui - eller? I alla fall upplever jag att djuren hemma skänker en behaglig frid bara genom att vara och röra sig kring oss människor.

Gamla, "slitna" ljusstakar på Duka? Skulle nästan vara läge att hinta hustrun om dessa ;)

Ber avslutningsvis att få önska dig/er en Glad Midsommar! Smek gärna er ögonsten Bosse kring halsen från mig . . .

Peter :P

En inredoholic sa...

Svar till Flower Power. Det handlar om att det finns två inriktningar. Feng Shui skolan jag läser på tar upp båda, kompass och formskolan. Formskolan är den äldsta och enligt mig den jag rekommenderar. Men i dagens samhälle med moderna hus, och konstiga vinklar är det svårt att använda sig av tredörrars baguan. Därför kan man använda sig av kompass skolan. Alltså mäter med kompass, det håll huset "tittar" åt, för att sedan göra en tårtbit över huset och lägga baguan. Jag tar även hänsyn till eight mansions och ... Hur stjärnorna stod det året personerna föddes (ligger till grund för hur man ska sova osv) och flying stars vilket år taket las på huset. Men det är överkurs. Men som en sammanfattning, rekommenderar jag formskolan.. men ibland är det så att kunder har läst kompass skolan o vill ha det enligt den, då vill jag kunna erbjuda även den. Hoppas du fått svar på din fråga. Kram Jannice