fredag 7 november 2008

Mera sovrum

Då närmar det sig helg igen. Den här veckan har ju gått makalöst fort! Det är ju snart första advent och jag måste säga när alla började skriva på sina bloggar om julstämning och denna nästintill uttjatade Jean d´Arc julbok hade jag noll längtan. Men nu, har det allt knackat på lite jul-längtan även för mig. Gick i några affärer igår och hjälp vad det finns mycket vackert.
X
Som jag har sagt tidigare... jag håller alltid vad jag lovar ;) Här kommer några fler bilder på sovrummet.
X
X
Japp, det var det som var överraskningen - en svartklädd sänggavel i grovt vackert linne (syns inte på bilden). Med smakråd från min kära vän Anna (bollplank och min ständiga kommentator - kram på dig) så fick det nyinköpta sidentyget i beige vänta. Så just nu har vi en exklusiv gavel må jag säga, med sidentyg under. Som ni ser har jag inte börjat med piffet i rummet ännu, listen till vänster får fortfarande vänta. Just nu håller jag på att "känna in" som Ernst hade sagt :)
X
Våra skåp är gräddvita och det syntes nu när ränderna kom fram, och de nicotingula väggarna försvann. Så för att få en effektfullt kontrast och för att få det vita, vitare - blev det en svart gavel. Som jag sagt tidigare. Vitt, beige och svart - enkelt att sätta till någon annan färg om man vill.
X
X
Just nu håller rosenkudden i siden från Indiska samman bäddningen och ger "eld" åt sovrummet. (haha - det lät det). Siden tillsammans med linne, vackert som bara den!! Prova själva. Våga mixa, det är det som gör inredningen intressant.
X
X
Det finns så många olika sätt att bädda på. Men denna tycker jag ger känsla av samhörighet och binder ihop så fint. En hel gavel utan avskildhet rekomenderas i Feng Shui och leder just till ovanstående.
X
X
Så här såg det ut på min sida imorse. Glöm inte att vi alla är värda lite blommor på nattduksbordet. JA, jag har köpt dem till mig själv. JONAS?!
X
Nu önskar jag er en underbart fantastiskt helg: Glöm nu inte Fars dag på söndag! Vi ska hem till mamsen o pappsen och äta småländska KROPPKAKOR (i Skåne), och det ska bli såååå gott! Min absoluta favorit! Extra puss till dig pappa - du är bäst!
X

X
Undrar jag vad Bosse ska ge sin pappa i helgen - en klädroller kanske?
X
Kram Jannice
X

18 kommentarer:

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Så snyggt!!! Älskar den svarta sänggaveln. Inreder mycket med just svart, plus vitt och brunt. Älskar den basen som är så lätt att piffa till med alla fina färger.

På min blogg har jag också lite nytt i sovrummet!

Ha en fin fredag! Och visst köper man blommor till sig själv!!!

Kram caroline

Anonym sa...

Oj, va snyggt!!! Gillar tapeten JÄTTE mycket och helheten är toppen..

Fröken Fräken sa...

Mycket smakfullt och jag förstår att man sover bra där. Jag är likadan, det kan ta ett tag innan jag får till pyntet, vill gärna känna mig in, provhänga saker, testställa en stol här eller där, prova gardiner osv. Jag tycker också att svart kan behövas för att det inte ska bli för gulligt och också för att skapa kontrast.

Lallis - liv och leverne sa...

Men så snyggt!
Röda kudden, rummet, sänggaveln gillar jag, kisse förstår jag inte ligger där jämt, men så ssöööööt!
Kram Lallis

Anna Inreder sa...

Så fint det blev!
Kram till dig också!
I helgen blir jag vellingebo igen!
Kram Anna

S o F sa...

Äh, det är ju ingen idé jag säger nåt längre... :)

Önskar dig en riktigt fin Helg!

marita blücher sa...

Hej Jannice,
Jättesnyggt med den svarta sänggaveln och en perfekt "eldig" detalj med den röda rosenkudden. Känner igen det där med rosorna - här har du en till som ger sig själv blommor..... Nu är vi snart färdiga med ombyggnaden av garaget (äntligen!!!) och på tal om jul så går startskottet hos mig på onsdag i nästa vecka. Ha en riktigt skön helg!
Kramis/Marita

Maria sa...

Kan inte sluta skratta, lät så kul med klädrollern!!! Vet hur det, tur nog så håller sig hunden på golvet o håren med!
Vacker sovrum, super snyggt med den mörka gavlen, smart ide- då kan man byta o ändra efter årstider eller humör!
Trevlig helg på er!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härliga Bosse verkar oxå trivas i det nya fräscha sovrummet!

Kan inte annat än hålla med dig. Med svart, vit och beige som bas (jag har även ljusgrått)är det lätt att inreda och man kan ta ut svängarna när det gäller textilier och annat.

Ha en skön helg
Kram Annica

Sunells sa...

Så fint ni har det. Gillar också att blanda olika material!

Ha en mysig helg:)

Kram Katariina

www.missfixtrix.com sa...

Snyggt och vackert. Ja blommor köper man hem nästan varje vecka men så jobbar man vid hötorget också.. Men det gör ju min man också, hmmmm

Julias vita drömmar sa...

Oooo så fint!
Tapeten är underbar!
kram

Grodmamman sa...

Mycket snyggt!
Kram

Dicksonska våningen sa...

Det var verkligen snyggt med den svarta sänggaveln! Bra råd!
Så snyggt du har bäddat med kuddarna.
Kram Annika

Linda -Galleri Palla sa...

Så snyggt det blev!!

Vit Gladiolus sa...

Å vad fint och jag diggar katten..;)
Kram zinkbaljan

Malin sa...

Jättefint sovrum. Ljust och luftigt!!!

Anonym sa...

Hahah lite sen kommentar, men fixade Bosse klädrollern? För med en Bosse tror jag helt klart att det behövs.