onsdag 14 maj 2008

Gult är inte fult

Har ni tänkt på vad man byter omdömet när det gäller färger. Man tar in och behöver olika beroende på hur man mår och känner sig? Det är häftigt tycker jag - som alltid är kroppen klokare än vi tror. Vissa är vi känsligare än andra, men jag skulle exempelvis inte kunna lägga fram kläder kvällen innan. Jag har ju inte den blekaste aning om hur jag mår och vad jag behöver för färger och toner som passar mig och mina behov just den dagen. Detta är ett bra exempel på feng shui, hur färger påverkar oss. Samma sak som när man är gravid, så trånar man och ber efter det som kroppen saknar och skriker efter. Så är det med färg också. Inte undra på att många här på bloggarna har trånat efter pasteller så här på vårkanten.
Gult är en färg som jag alltid har haft svårt för, och för mig är det inte så konstigt då det är en färg med mycket energi. Jag har alltid haft mycket omkring mig vilket har lett till att jag behövt lugnande färger för att skapa balans. Men det roliga är, ju mer jag "sköter" mig, tar det lugnt och vilar, desto bättre klarar kroppen och mina sinnen av gult. Så nu har jag tom köpt en gul tröja :) Gult är inte fult, titta bara på denna underbar inredning från House Doctor.
X
X

En ursnygg kombination av stil och färger. Gult till beige eller grått är väldigt fint och är perfekt om man inte vill ha den där "lekis" känslan på rummet. Lila är kontrastfärgen till gult och tar där med fram den ytterligare.

X

Och som alltid har bilden inspirerat mig från något i naturen. Denna bild tog jag för några veckor sedan. Så här ljuvligt blommar nu Skåne. Rapsfälten står i full blom och det doftar svagt av honung så fort man är ute och promenerar. Fantastiskt vackert!

X

Ha en underbar dag - Kram Jannice

X

9 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Fiona grejer från House Doctor - skall precis skicka iväg n order till dem - kanske skall lägga till lite gult också?

Kram Maud

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härligt med de gula fälten:) Jag älskar både synen och doften av dem :)

Kram Annica

Cin sa...

Jag har också lite svårt för gult i hemmet. Har ägt nån gul tröja, men det har varit allt. Men jag ÄLSKAR gult i naturen. Som du säger så är rapsfälten helr underbara nu när de står i full blom! :)
Kram Cin.

anna sa...

Är inte heller speciellt glad för gultmen rapsfält är underbara.
Man kanske ändrar sig någon dag..
Kram Anna

Jema Rose sa...

Rapsfält är så vackra!!!

Jag gillar gult i inredningen, men då måste det vara pastell eller vaniljgult! Men i trädgården är starkt gula blommor "tillåtna", till och med maskrosorna är ju vackra!

: )

Kram, Jenny

<3

Radhusdrömmar sa...

Vilken vacker bild på rapsfältet!!!

Ha det gott!

Kram Johanna

Grodmamman sa...

Fascinerande det du skriver om gult. Har en kompis som blev "utbränd" för ett tag sedan. En dag gick hon ut i ett gult rapsfält och gick där jätte länge. Hon behövde ny energi och något sa henne att detta var vad hon behövde. Vad rätt det blev!
Kram

Fröken Fräken sa...

Jag tycker att färg och material ofta hör ihop! Ett gult rapsfält är vackert, men en lika knalligt gul vägg hemma? Nej, det skulle jag inte klara av. Eller en brun gren kan vara fint, men brun plast känns lite mindre snyggt.

Katariinas Living sa...

Vilken vacker bild du tagit, härligt med gula rapsfält:)
Jag gillar ljust citrongult, har tom en ljuslykta i den färgen här hemma just nu.

Ha en underbar helg
Kram Katariina