fredag 30 maj 2008

Hemma Hos - På Skånska slätten

Då var det åter igen dags för ett Hemma Hos reportage. Det var ett tag sedan, och denna gång tänkte jag att det skulle få bli utomhus, då det absolut är som vackrast i naturen just nu. Den härligt spirande grönskan är magisk.
X
På Skånska slätten ligger denna underbara trädgård, och det är inte vilken trädgård som helst. Det är mina föräldrars. En ljuvligt vacker trädgård, fylld av personlighet, charm och små överaskande uteplatser i varje hörn. Håll till godo mina vänner, hoppas det kan inspierera!! Själv skulle jag "nästan" kunna göra vad som helst för att få en sådan....
X
X
Hur söt är den här Buddhan då?? Välkomnande och fridfull.
X
X
Måste säga att jag är riktigt stolt över mina föräldrar, deras ingång helt enligt feng shui. Välkomnande, fridfull, flera möjligheter att få chi att flöda in i huset (blommor, vindspel, vackra ting). Bra balans mellan elementen. Tegel jord, svart dörr och plank vatten, växterna är trä, lyktor och belysning eld och vitablommor metall... Tänk er själva om de valt blå blommor, då hade det blivit överslag av vattenelementet, men nu är det fin balans. Duktiga så, måste haft en bra lärare ; )
X
X
Det är inte bara inne det är fint med stilleben. Min pappa är väldigt duktig på att komma på lösningar, konstruktioner och personlig konst av rostiga ting.
X
X
Perfekt plats att läsa morgontidningen och ta dagen första kopp kaffe.
X
X
Detta fat är en favorit, är det inte vackert?!
X
X
På framsidan har de använt sig av singel istället för gräs. Härligt för en gräsallergiker som jag, haha! Men så är det underbart snyggt till teglet också!! Återigen, balansen mellan elementen. Till höger installation av pappa . Håll utkik, för inom en snar framtid kanske det går att beställa dessa föremål ; )
X
X
Ytterligare en plats att sitta och mysa på...
X
X
När man bor på Skåneslätten är det bra att ha lite olika platser att kunna sitta på, då det kan blåsa. Mina föräldrar har döpt platserna till olika namn beroende på vilken känsla de förmedlar. Här har ni exempelvis den spanska Haciendan... Underbart litet krypin, där man också har en spis som man kan elda i när sommarkvällen blir lite kylig.
X
X
Det lilla utehuset delas med grannen, som har inredningsverksamhet bredvid (kan ju inte bli bättre :) Tycker mamma och pappa borde ha liknande planer *skratt*.
X
X
Under valnötsträdet ligger uteplatsen Monet. Sagolikt vackert och en personlig favorit. Här är det underbart att sitta en varm sommarkväll, med lyktor i trädet och blicka ut över fälten.
X
X
Fälten är precis utanför trädgårdsgränsen, och till vänster om bilden har mamma och pappa även ett stort däck, där de kan sitta om dagarna i solstolarna och bara njuta av den vackra utsikten. Inte en gran så långt ögat kan nå (haha, säger jag som är uppväxt på småländska höglandet - det kanske är därför jag säger det :)
X
X
De lila bollarna (som vi kallar dem) mot valnötens vita stam... Kan det bli vackrare? Är det inte häftigt, valnötsträdet ger valnötte! Vi åt deras egna valnötter till jul. Snacka om goda!
X
X
I singlet på baksidan står en blodbok och pryder trädgården. På kvällarna är den belyst, vilket skapar ett fantastiskt ljus. Tips! Belys vackra föremål i trädgården, dels är det vackert, och dels känns även insidan större, man liksom förlänger rummet.
X
X
Ytterligare en konstruktion av pappsen. En röd klätterpyramid för klematis. Vacker i sin enkelhet.
X
X
När mamma och pappa flyttade in i huset var det en konstnärinna som hade bott där tidigare. Hon hade eftelämnat massa häftiga statyer, stenföremål och annat. Exempelvis detta ansikte, som föreställer henne på ena sidan och sin älskare på andra. Häftigt!
X
Det blev en hel del mina vänner, och en hel del superlativer också! Som ni förstår tycker jag väldigt mycket om den här trädgården. Jag är inte uppväxt i detta hus, så det är inga barndomsminnen som väcks till liv, men däremot känslan av välbefinnande. Jag älskar när människor brinner för sina hus, tycker det är viktigt att ha det fint omkring sig och behandlar sina ting med värdighet och respekt. Jag anser att lägger man ner kärlek i sitt hem (oavsett stil) så behandlar man också sig själv med kärlek och respekt. Varför skulle inte du vara värd en vacker tillvaro?
X
Måste bara berätta en sak, som ni förstår hyser min pappa stor kärlek till trädgården, och på somrarna går han alltid en runda i trädgården innan han går och lägger sig, och en runda njuter han av den på morgonen, innan han går till jobbet. Visst är det sött?! Är inte det att bejaka livets goda och njuta av det, så säg! Undrar han inte skulle starta en sommarkurs i livsnjutning. Det är nog många i vårt "ADHD samhälle" som skulle behöva några sommarmornar i stillhet :)
X
Ha en underbar helg!
Kram
Jannice
X

21 kommentarer:

Sara sa...

Jättemysigt både hos dig och dina föräldrar :D Skulle inte ha något emot att ta en kopp kaffe i de där solstolarna *s*

Anonym sa...

Vilken läcker och iögonfallande entre!

Strandviks-Villan sa...

Hittar inte ord just nu... En sån trädgård!! Helt fantastisk!!

Diana sa...

Vilken vacker trädgård! Otroligt smakfullt komponerad :)
Och jag kan förstå att din far tar den där rundan morgon och kväll :)

Dock tycker jag att "ADHD samhälle" inte var en särskilt passande fras att använda i sammanhanget, även om jag tror mig förstå vad du syftade på egentligen. ADHD är ju inget vanligt allmäntillstånd som går att bota med stilla morgnar. Om det bara hade varit så enkelt...

husnummer30 sa...

Helt underbart! Vilken trädgård de har. Och det är bara så läckert med konst i trädgården - det blir en helt annan dimension då.

Detta fick igång min längtan till mina föräldrars trädgård. För mig är det barndomsminnena som kryper på... :-) De har inte alls något som denna, men att sitta på deras altan på sommaren, omgiven av all grönska, det är bland det bästa jag vet.

Ha nu en riktigt fin helg!
//Jill.

Annika sa...

Så vackert! Vilken underbar trädgård! Jag förstår att du är stolt över dina föräldrar! Och du har så rätt; att lägga ner tid och kärlek på sitt hem är viktigt! Vår omgivning påverkar oss väldigt mycket - visst är vi värda att ha det vackert omkring oss! Ha en riktigt fin helg! Kram

Anonym sa...

Ursnyggt!

Fråga: Vet du vad den svarta husfärgen heter? Den var jättesnygg!

/cina

Elin sa...

Vilken underbar trädgård, förstår att du finner ro där!
Ha en trevligt helg!

Gårdsromantik sa...

Vilken fin och välansad trädgård de hade!

Kram Maud

Anonym sa...

Å så fint!!!! Så duktiga dom är, så där vill jag också bo!

Kul å se hur fint man kan göra i sin trädgård!

Tack för titten!!
Kram Sara

Guldkant På Livet sa...

Fantastiskt vacker trädgård dina föräldrar har, smaken har gått i arv ser jag!! Såna smakfulla detaljer här och var! Mari.

Sara sa...

Det ser verkligen härligt ut!

Jenny sa...

Underbart vackra bilder från dina föräldrars trädgård!
Ja du Jannice... mina saltkar ja...
Hur var det nu med det där "i betraktarens ögon"... Fniss!!
Kram
Jenny

MiaMaria sa...

Hej!

Håller med det ser alldeles fantastiskt och fridfullt ut hos dina föräldrar...förstår din pappa att han vill gå ett varv morgon som kväll......underbart!

HA´nu det så gott denna helg!
MiaMaria

Grodmamman sa...

Vilken underbar trädgård dina föräldrar har! Förstår att du vill ha en likadan.
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ser så härligt ut!

Kram Annica

Leva som jag sa...

Wow säger jag bara!! Så vacker trädgård!! Va duktig din pappa är!
Kramar och trevlig helg
M

Bodil sa...

Men åh vilka fantastika bilder från en lika fantastisk trädgård. Vilken stilfull och vacker trädgård dina föräldrar har. Kram.

junhe sa...

jag gillar också fatet som hänger i trädet, är det ett fågelbad? ha en trevlig helg/ kram junhe

Hwita Villan sa...

Jag känner att din pappa och jag har kommit mycket bra överens ;) JAg är också en sådan som tar promenader i min trädgård varje kväll under sommaren. Och måste då gå en speciell runda runt huset och titta på ALLT. Det är underbart!

a home far away sa...

En mycket fin och älskad trädgård det syns via dina bilder!
Jag förstår att du är nöjd med dina föräldrar:-).

Kram från Singapore
Ps Jag har en utlottning på min blogg, du är välkommen att delta.