onsdag 16 juli 2008

Rensa i röran

Som maken och jag rensat i röran! Garderober, källare och vind har rivits ut och genomgåtts likt CSI. Vi har jobbat efter de 4 S principen - Spara, Slänga, Skänka, Sälja (inte de 4 P:na som jag annars är van vid som marknadsförare :) Så på lördag och söndag blir det loppis på gatan :)
X
Har ni förresten läst boken "Rensa i Röran" av Karen Kingston? Är det någon Feng Shui bok man ska börja med, så är det den. Blir man inte sugen på att rensa och städa efter att ha läst den, vet jag inte vad som krävs.
X
Så nu har den underbara känslan av lätthet infunnit sig. Det är så skönt efteråt! Aaahhhh.... veta att allt man har är saker man tycker om och behöver. Jaja, kanske inte allt! Även jag fuskar och har en och annan sak jag inte tycker om, men som jag har svårt att göra mig av med.
X
Jag lovade ju och visa vad jag köpte när vi besökte Marita och butiken A mouse in a house. Det här fina &-tecknet fick följa med hem, det var kärlek vid första ögonkastet.
X

X
Underbart vackert och perfekt i vårt fönster i matsalsdelen. Det råa järnet ger en underbar kontrast till det annars vita mjuka.

X
X
Denna skål är så fin! Marita berättade att serien även ska komma i kannor, tårtfat m.m. Jag passade på att köpa den mindre varianten av skålen. Vacker med jordgubbar i, en grön växt eller fylld med tomater i köket. Just nu står den på matsalsbordet, tom men ändå alldeles alldeles underbar....
X


X
Kram Jannice
X15 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jag håller med! Den skålen är jättefin!

KramAnnica

junhe sa...

den serien håller jag på att samla på...från miljögården tror jag den är. har köpt kanna & sockerskål på en liten inredningsbutik i närheten =) mer kommer...ha en bra dag/ kram junhe

StrandviksVillan sa...

Ja, den boken har jag och tar fram den med jämna mellanrum för att få en "städ-kick". Borde ta itu med en omgång nu igen, men känner att det blir först i höst...
Verkligen ljuvlig skål!

S o F sa...

Kan bara instämma när det gäller att röja, rensa, slänga och skänka.

Lika skönt för hemmet och själen varje gång.

Kram!

marita blücher sa...

Hej Jannice,
Det var ett märkligt sammanträffande - vår dotter jagade nämligen upp mig och maken på vinden i måndags för en rensning - och det kan jag ju bara säga var i grevens tid. Du milde så mycket onödigt skräp man samlar på sig när man har stora vinds- och källarutrymmen. Vi arbetade efter principen 2x S + L = Slänga, Spara, Loppis. Efteråt, gråa av damm och dödströtta, kände vi oss riktigt nöjda och lite "lättare".
Jättefina bilder du tagit på dina inköp.
Ha det så gott.
Kramis/Marita

Grodmamman sa...

Den boken har jag också och den läser jag med jämna mellanrum och det blir alltid rensat något rum efter det!:)
Vacker skål! Vi har åkt förbi Brantevik nu i veckan, men missade denna vackra butik. Jag o min svägerska pratade om att ta en helg utan män och barn och åka till Österlen och Malmö.
Kram

Linda P sa...

Amen vad lustig. För inte alls länge sedan stod jag i SÖvde och tjuvkikade in i just den butiken. Men jag gick aldrig in. Det ångrar jag ju nu... Har Marita en blogg också???

Mamma C sa...

Skönt när man har rensat klart och man känner sig riktigt nöjd och belåten. Jättesöt skål.
Kram Mamma C

Millas hem sa...

Gillar ditt &!!
Har ett M, men skaffar gärna ett &!
Så himla fint!
Kram Camilla

LantlivsAnette sa...

Jaa visst är det skönt att rensa ibland..jag har också gjort det..men har en del skåp kvar..
Verkligen fin rostig bokstav du köpte...och den där skålen,man skulle ju vilja ha en hel servis i den serien..
Kram Anette

Malin sa...

Ja här skulle det behövad rensas. Komemr dock aldrig igång. Kanske borde läsa den boken...haha. Söt skål och fint & tecken. e där & tecknen verkar mycket poppis har man sett i bloggarna:) Kram

Lilla huset på prärien sa...

Jag håller med dig - det är så skönt att slänga saker och bli av med sådant man samlar på sig. Ändå handlar jag titt som tätt och drar hem massa nya saker. Jag skulle vilja ha det sådär vitt och fräscht som du har det... känns renare liksom. Men då får jag byta ut alla golven först...

Kram Jenny

beas barnslikheter sa...

Skålen var helt makalös. Jag tycker om den serien med bokstäver och tecken. Jag har ett "N" ståendes i vardagsrumsfönstret.

Inredningsgalen sa...

Superfina bilder!!!!

Mitt liv som människa sa...

Jag har boken. Var nu ett tag sedan jag läste den. Vore kanske läge igen?! =)