fredag 11 juli 2008

Städa städa varje fredag...

Är det någon som gör det? Vi försöker åtminstone städa toan en gång i veckan, och dammsuga upp katthår :) Men torka golv och damma, likt en storstädning. Nej!
X
Men det finns inget bättre än när toan är städad och handfatet glänser med ny ren tvålkopp, väldoftande tvål och rena, tjocka, gosiga handdukar. Är precis färdig med det här hemma. Gårdagen tillbringade jag och maken i Båstad. Gammal tennisspelare som man är fick jag abstinens efter Wimbledonfinalen på TV förra veckan, så vi åkte till Catella Swedish Open för att se på tennis (en av de få med det syftet *skratt*). Vädret var strålande och tennisen lika så. Efter en dos av "bratts" (det var som och titta på apor i bur när man gick förbi Peppes bodega ;) åker vi imorgon till vänner på Österlen. Ska bli supermysigt... Det kommer även bli en del besök i underbara inredningsbutiker, men det vet inte maken om än.... Förresten, var gulliga och svara på min undersökning om ålder i högermarginalen. Ha en fantastisk helg!
X
Kram
Jannice
X
X

11 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej!

Ja nog behövs toan städas en gång i veckan och så fräscht det blir....

Dammsugas gör vi nog också bara en gång i veckan skulle behövas två gånger...
Städa städa städa....lite trist men nödvändigt...

Ha´nu det så gott i ditt nystädade hus...

MiaMaria

a home far away sa...

Jag är nog en av de få som gillar att städa:-), men det är nog mer för att få fram känslan av rent och fräscht. Men får nog erkänna att sedan flytten till Singapore behöver jag inte göra det, då vi har ett hembiträde. Lite lyx i ett par år ska man väl unna sig, eller?

Kram Gunilla

Grodmamman sa...

Här dammsögs det igår, men jag har toaletterna kvar. Konstigt nog så blir det alltid så här hos mig!:)
Ha en bra semester nu. Jag vill också till Österlen och kanske kommer jag dit.
Kram

Kerstin sa...

Ja hvor ofte man vasker?? her støvsuges det ca 1 gang pr. dag. (pga av to hunder og en katt , fire barn + en mann:=):=)
Vakser gjør jeg apsolutt ikke så ofte:=)
Toalettet ved behov og det blir iallefall 1 gang pr uke.
Rydder gjør jeg hele tiden syns jeg. Jeg liker å ha det ryddig. Og reint også men så mange i husholdningen har rett og slett måtte lære meg å leve med at det ikke er reint hele tiden:=)
Kos deg i det reine huset ditt.
Klem Kerstin

Anonym sa...

Men kära nån! Nu känner jag mig riktigt gammelmodig för jag fredagsstädar!!!!

Jag kan inte påstå att jag alltid gillar det men det är otroligt skönt när det är klart och rent och snyggt. Sedan köper jag eller om årstiden är sådan plockar jag en bukett blommor, då är det helg för mig.

Barnen måst städa sina rum på fredagar annars får de inte gå ut på kvällen eller ha kompisar hemma, gissa om tvättkorgen är snygg på fredagar ...

Vi har hund så nedervåningen dammsuger jag i princip varje dag....

Just nu är jag klar med övervåningen och där i allrummet har jag fotat mitt bord som jag handlat på blocket. Jag har målar o shabbat det vilket var slitigt för det är så stort sedan har fotat min rakspegel...

Nu till nedervåningen....

Men i sanningens namn ska jag ärligt erkänna att på sommaren ibland blir det lite fusk för då är man så mycket ute, då kanske jag städar en helt vanlig onsdag, busigt va? :))

Frida Lindström sa...

Hej!

Mitt namn är Frida och jag har äntligen, efter två års arbete, blivit klar med en bok som jag arbetat med. Jag har valt att göra boken på egen hand helt utan inblandning från förlag etc vilket också innebär att jag inte har tillräckligt med resurser för att marknadsföra boken. Den främsta målgruppen är tjejer och jag har därför letat upp en massa intressanta bloggar för att visa upp boken där. Anledningen till det är att jag vill se om det finns något intresse av den, jag har har nämligen inte tryckt den ännu och min fråga är därför om det är någon som tycker att boken verkar vara intressant så att jag vet på ett ungefär hur många jag kan trycka. Kolla gärna in länken och hör av er om ni tycker att den verkar intressant. Tack på förhand!
http://www.mattraningangest.se/

Hem & Harmoni Marie sa...

Håller med! Visst är det skönt när det är nystädat. Vi har ungefär samma inställning till städning...toa och dammsugning en gång i veckan.
Superfin tvålkopp!
Ha det riktigt skönt på Österlen. Kram Marie

ColonialEast sa...

Hej! Vad kul med Båstad! Skulle gärna åka dit och se "spektaklet". Jättefina sovrum nedan. Man blir ju lätt förvirrad. Gillar uppenbarligen ALLA stilar. Skulle kunna tänka mig vilket sovrum som helst av dessa :-) Kram!

Mamma C sa...

Visst städar jag toan en gång i veckan. Jag dammsuger och dammar likaså. Men om det är fredag eller måndag jag gör det på, det vet i sjutton. Huvudsaken man vet att man har rent och fint om kring sig.
Ha en bra fredagskväll
Kram mamma c

Jema Rose sa...

Ha det bra på Österlen, jag var där idag..IGEN...har blivit OFTA på sistone faktiskt!

Kram & trevlig helg !

/ Jenny

<3

StrandviksVillan sa...

Har precis blivit klar med städningen nu! Själv röjer jag upp och dammsuger flera ggr i veckan, har tre barn och katt och ett mörkt golv som allt syns på... Noggrannare städning blir det ungefär varannan vecka, då jag har tid eller om vi ska få besök ;)
Ha en trevlig helg!