fredag 4 juli 2008

Stenar

Underbara sommar! Tänk vad de flesta av oss börjar leva upp när solen skiner, himlen är blå och doften av sommar omvälver våra sinnen. Det finns så mycket fantastiskt i vår natur, som ger oss möjligheter att inreda vackert i våra hem. Bakom vårt hus ligger havet. Där plockar jag alltid med mig några stenar och lägger i vår vita skål på byrån.
X

X
Jag har en förkärlek till stenar, lena, vackra, blänkande, runda, kantiga... alla talar sitt språk. Jag tror även på de energier som de för med sig, så i veckan var jag och maken och köpte stenar. En av alla är denna rosenkvarts som ligger på mitt nattduksbord. Rosenkvarts är en läkande sten. Den ger trygghet, stärker kärlekskraften och befrämjar harmoni och balans. Den är bra att ha vid datorn då den avskärmar skadlig strålning. Den har en lugnande effekt och så är den fantastiskt vacker!
X

X

Det är inte bara i inredningen som naturen kan gör sitt. Det finns även naturliga sätt att finna den där enkla lilla lyckokänslan... Den som är sann lycka! Ofta inväntar vi att vi något stort ska inträffa, men det är de små sakerna som gör det. Här är några... Vilka är dina?

X

1. Att bli förälskad 2. Att skratta 3. Ett varmt bad 4. Ingen kö i affären 5. Att kunna koppla av i kön i affären 6. En speciell blick eller ett leende 7. Att köra en tur efter en fin väg 8. Att höra sin älsklingssång i radion 9. Ligga i sängen och lyssna till regnet 10.Varma handdukar och en varm tröja 11. Att hitta tröjan på rea 12. Att finna pengar i en gammal jacka 13. Att vakna och få somna om 14. Att sjunga i bilen eller badrummet 15. Att någon smeker dig i håret 16. Att få vara med goda vänner 17. Att få göra någon glad 18. Att få hålla handen 19.Att se solen stiga upp 20. Att få höra fågelsång i skogen 21. Att få stiga upp till en ny dag 22. Att få hjälpa någon behövande 23. Att få känna sig unik 24. Att få ha sig själv som sin bäste vän 25. Att få ha ännu en dag till förfogande 26. Att blogga ;) 27. Att hitta Bosse, på de mest oväntade ställen i huset.

C


Så här varmt är det i Skåne! Bosse har lagt sig i kylskåpet och därmed (efter detta avslöjande) kommer vi aldrig mer få middagsgäster på besök :)

Kram på er, och ha en fantastiskt skön helg!


Jannice

X

14 kommentarer:

Jema Rose sa...

Vilken härlig bild på Bosse !!!

: )

Kram & trevlig helg!

/ Jenny

<3

a home far away sa...

Vilken underbar bild!
Såå typiskt att sommaren återvänder när vi lämnat Sverige:-)


Ha en fin helg!

Kram Gunilla

Strandviks-Villan sa...

Oj om du visste så jag sitter och skrattar nu!! Tack för den bilden och den fina lycko-listan, den var härlig!
Ha en mysig helg!
~Anki~

Elisa Day sa...

Samlar också på stenar, har såna lite här och var. Underbar bild på Bosse! :) Ha en trevlig helg! kram

Lilla huset på prärien sa...

*Ler* Vilken söt liten katt - det är nog ingen som har någonting emot att han svalkar sig lite där!

Mysigt att läsa lite om dina stenar. Själv bor jag också nära vattnet... kanske ska ner och plocka några... :)

Kram Jenny

MiaMaria sa...

Hej!
Hihihi....en Bosse i kylen, kan tro att han trivs där svalt och gott.......

Och självklart kan du få saft och bullar i Paviljongen....

Och en vacker lycko.lista.....

HA´en skön helg Jannice!
MiaMaria

Zizzi sa...

Lycka: Att åka bil mitt i natten en bra bit för att man är sugen på hämtkaffe, springa ut när det ösregnar, höra att min 6månaders son nästan kan säga "Mamma", eller nåt som liknar det i alla fall.:-)(eller så är det bara jag som önske-inbillar mig..)
Kram cissi

Karin Björklund sa...

Ha ha! Rolig bild på Bosse. Minns att min katt hade en period då jag inte kunde öppna kylskåpet utan att han smet in där. :-)

Jag gillar din blogg, Jannice!

Glad sommar!

Kram,
Karin

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Nämen Bosse då;)

Han är väl för härlig er katt!

Kram Annica

marita blücher sa...

Vilken underbar bild på Bosse när han ligger och glassar i kylen ! Märkligt att ditt inlägg bland annat skulle handla om stenar - jag och dottern smet nämligen från våra "plikter" idag och åkte till stranden med en picknick-korg. När maten var uppäten fanns det helt plötsligt plats för lite vackra stenar som havet gjort lena och mjuka i formerna. Tycker som du i många av dina punkter om det vardagliga som skänker lycka - med ett tillägg som kommer absolut högst upp - vår dotter. Att få snusa i hennes hår, känna en mjuk arm om ens hals, att få höra henne säga mamma jag älskar dig - det är svårslaget.
Tusen tack för din kommentar på min blogg - ni är varmt välkomna !
Ha det så gott.
Kramis/Marita

2,9-Marie sa...

Som sagt - katter gör ju lite som de själva vill ;)

Jag har två själv så jag vet att de kan få för sig lite av varje. Det var i alla fall en charmig bild på "coola" Bosse!

Södralycke sa...

Katter upphör aldrig att överraska med sina upptåg! Förstår att han vill ha lite svalka i värmen :)

Ha en fortsatt bra helg, kram Johanna

Kerstin sa...

Flotte steiner, jeg er gal etter steiner selv.

Herlig bilde va Bosse i kjøleskapet. Han har valgt rett sted i varmen!! Hehe

Klem Kerstin

Johanna sa...

Vilken Smart katt :) Vänligen Johanna