fredag 1 augusti 2008

Fönster dekoration

Det vackra vädret håller i sig! Idag är det hett på takterassen och jag gick just ner för en vattenpause och tänkte blogga lite. Hoppas ni har det bra där ute i landet. Själv håller jag på att lära mig min kamera och försöker nu ta kort på fönster. Inte det lättaste då man måste jobba med motljus och se till så att det i fönsteret inte blir mörkt. Tänkte på det, fönstrena i huset har ju en otroligt stor betydelse i ett rum. Dels för ljuset, men också för dekorationen. Tycker det är alldeles för lite böcker som tar upp hur man får till det och vad man bör tänka på etc. Får väl bli en framtida projekt att skriva en sådan :) Själv tycker jag det är svårt och det är ofta här man kan få till det personliga i inredningen genom att hitta udda ting, samla sin samling, låta en sida faktiskt få vara tom, skippa "dekorations" lampor, trolla med gardiner m.m. Det finns så mycket mer att göra en att ställa likadana krukor efter varandra på rad.
X
Idag ska jag visa er min murgröna, som bara blir större och större. Jag är faktiskt väldigt bra på att sköta murgrönor *blink*. De blir till och med så stora och gröna att jag får klippa dem och ibland tar jag skott och odlar nya. Ja, lite katig (kaxig på småländska :) är jag allt!
X
X
C
Jag tycker om detta fönstertet i vårt vardagsrum. Madonnan och ljusstaken har under sommaren ramlat i golvet ett antal gånger efter Bosses jakt på flugor (då är hans smidighet som bortblåst). Men de vägrar gå sönder ;) Att tända ljuset i detta fönster på kvällarna sprider ett härligt lugn i vårt vardagsrum. Det tycker jag om. Kolla utsikten in till den gamla damens pittoreska trädgård mittemot. Dejlig!
X
Önskar er en skön helg. På måndag börjar maken jobba igen och vi återgår något sånär till det vardagliga igen. Tycker faktiskt det kan vara skönt och så ser jag fram emot kommande höst, med nya spännande projekt....
X
Kram Jannice
X

12 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Mysigt det ser ut:)

Här har vi oxå problem med att sakerna står kvar i fönstren...här är det dock ingen katt utan vinden som är den skyldige;)

Kram Annica

Mitt liv - Mina drömmar sa...

hoppsan tänkte skriva INTE men i värmen glömde jag det ordet;)

Kram igen

MY WHITE COTTAGE sa...

Fina fönster bilder! Jag älskar murgrönor men jag brukar kunna hålla dom vid liv ett tag, sedan brukar de rätt som det är få spinn och då är det ju kört... Men jag köper nya - för de är så himla vackra!

Ha en skön helg!
Många kramar Jenny

Lilla huset på prärien sa...

Oj, då måste du nog berätta lite för mig hur du gör med dina murgrönor för mina bara dör hela tiden! Vattnar dem lite för lite tror jag...

Jättefina fönsterbilder!

Kram Jenny

Malla sa...

Det ser jätte harmoniskt och fint ut. Fina bilder!
Trevlig helg!

Kerstin sa...

Så fine bilder. Liker madonnaen din så godt:=)

Ønsker dere en herlig fin helg:=)
Klem :O=)

Mamma C sa...

Ser mycket fint ut i ditt fönster med murgrönan.
Ha en bra helg.
Kram mamma c

latara sa...

Hur lyckas du ta sådana perfekta bilder i motljus? *impad* Har du en snäll kamera eller är det helt enkelt du själv som är en skicklig fotograf? Jag gissar på det senare!

Ett fönster kan bli makalöst vackert med så enkla medel, det visar du prov på.

Kram!

Karin

Hem och Lycka sa...

Vilka vackra bilder, så fint fönster! kram

Dicksonska våningen sa...

Så fina bilder du har tagit!

Jag får inte ha så mycket saker i fönstren nu när det är varmt. Min sambo klagar på att det blir så jobbigt att öppna fönstren... Killar...

Det var en väldigt vacker murgröna. Dela gärna med dig av hur du sköter den. Jag har alltid svårt med mina...

Ha det så bra! Kram Annika

elna-estelle sa...

Hej ville bara lämna en liten kommentar här. Vilket vackert hem ni har! Du är verkligen en inspirationskälla! /Elna-Estelle

Grodmamman sa...

Jag har aldrig lycktas med murgrönor, men jag tycker att de är så fina. Köpte några för ett tag sedan för att göra ett nytt försök. Skröt över att de växte så bra för min svägerska, åkte hem och hittade spinn på dem. Blir så trött!
Kram