måndag 22 september 2008

Norrgavel

Underbara Norrgavel har en stil som passar de flesta. Färgskalan tillsammans med möblernas vackra uttryck påminner om ett kargt Gotland, med rena linjer och dova färger. Det svenska hantverket genomsyras, och butikerna hittar du på 5 platser i Sverige.
X
X
Visste du att det går att köpa Norrgavels färger? Det är en härlig tempra färg som har blandats ut i softa toner, allt från grått, vitt, duvblå, rost, grönt, osv. Färgerna är matta, vilket jag tycker är underbart på möbler och väggar. Det ger liksom ett softare intryck.
X
X
Snyggt och stilrent!
X
Länstolen har blivit Norrgavels signum. Den skulle man inte tacka nej till. Den kostar ungefär lika mycket som en resa till Västindien ;)
X

X
Norrgavel har allt från möbler till mattor, lampor och annat småplock. Vid en tur ner till Skåne, kika in i butiken på Engelbrektsgatan i Malmö. Mitt emot denna fantastiska butik ligger även Blomsterpigan, som enligt mig är Skånes vackraste blomsteraffär. I klass med de härliga blomsterbutikerna i Danmark, där blommor trängs med vackra krukor och enastående arrangemang.
X
Önskar er en bra vecka!
Kram Jannice
X

8 kommentarer:

Malla sa...

Ja, Norrgavel har fiina saker!!
Brukar springa in på Norrgavel här i Gbg när jag har tid och bara sukta efter alla vackra möbler och härliga former!!=)
Tyvärr, säger min plånbok nej till dessa fina ting men om jag skaffar ett hus ska jag absolut skaffa en sån underbar stol som du visar!!!
Helt fantastsik!!

Hem och Lycka sa...

Ja, hade det inte varit för de saftiga priserna hade jag mer än gärna shoppat loss därinne! kram

Jema Rose sa...

Jag gillar också deras stil, det har jag gjort sedan de inredde ett helt hus på Bodagarna i Staffanstorp..!

KRAM, Jenny

<3

Efwa drömmer om Provence sa...

Norrgavel har fantastiskt vackra saker. Har en hatthylla som är som deras men den är tyvärr för stor. Det är en dubbel. Funderar på att såga isär den så att jag får plats med den någonstans.
Annars skulle jag vilja ha en soffa, bokhyllor eller varför inte deras kuber eller låga förvaring... Borde börja köpa trisslotter =)

Lilla huset på prärien sa...

Mmm... den sådan där stol hade passat fint hemma hos mig också :)

Kram J

Pumlan sa...

Vilken fin stol/fåtölj på den översta bilden, så mysigt med fårskinnet!!
Ha en fin kväll!

Fyra Rum och Kök sa...

Nä...inte skulle man tacka nej inte! Kanske nån gång i framtiden...när inget annat står på shoppinglistan (som om den någonsin skulle bli tom).

Var förresten inne på Indiska häromdagen och hittade de där lamporna i fattigmanssilver jag tipsade om. Jättesöta, men något vida i lampskärmen, typ 15 cm skulle jag gissa på.

Hur som helst - ha en riktigt fin forsättning på veckan!
//Jill.

peppar och vanilj sa...

Härlig liten sammanställning du gjort av några av Norrgavels fina saker. Hade varit roligt att kunna säga att "jag har de flesta av sakerna..." Eller hur!?

Ha det gott!/Tina