torsdag 7 februari 2008

Hemma Hos - Modernt nybygge

Idag visar jag bilder från en av mina barndomsvänners hus. Alla pratar om sina renoveringar och här visar jag idag människor som sett till och få tid för annat genom att bygga nytt. De flyttade in i somras och börjar så smått bo in sig. Huset på utsidan har svart puts, modernt och med många glaspartier. Inredningen är sparsmakad, med basfärgerna vitt, svart och grått, där man använt sig av kontrastfärgerna rött och orange för att få in värme i inredningen.
X
X
Köket går i vitt, rostfritt med en vacker valnötsbänk vilket ger mjukhet och kontrast till det vita kaklet och de vita luckorna. Den urläckra kannan är från George Jensen, och en av mina personliga favoriter - formen!
X

X

I nya hus är det inte sällan öppen planslöning, och så även i det här huset. Från soffan i vardagsrummet, har man härlig utsikt mot såväl köket som på den underbara kaminen. På väggen bakom kaminen har man valt en fondtapet för att skapa ett intressant blickfång i rummet. En rolig historia kring den här tapeten är att när paret kom hem, hade hantverkaren satt tapeten upp och ner, så att trädet "hängde", utan att se det. Hihi.. ja si hantverkare ; )

X

X

Här har vi en liten linslus som gärna ville vara med på bild. Och det fick hon, så länge hon matchade inredningen *skratt*.

X

X

Köket går i svart vitt, med ett ellipsformat bord som mjukar upp de maskulina stolarna. På väggen hänger en tavla som mamman till min väninna målat.

X

X

Ikeas sirliga ljuskrona ger ett feminint intryck och mjukar upp känslan i köket.
X

X

Barnrummen är inredda klassiskt i pojk och flickrum. Här ser vi underbara kuddar från pojkens rum som ger lagom färg till det vita sängöverkastet.
X

X
Flickans rum går i rosa, grönt och vitt. Underbara färger att mixa med varandra. Rosa och limegrönt är kontraster till varandra och ger en lekfull känsla till de vita väggarna.

X

X
En söt liten virkad nalle, gör sällskap med en gammal docka i fönstret.
X

X
Bänk med sittplats och förvaring. Perfekt att gömma undan leksaker och är i rätt höjd för att barnet ska kunna plocka i och ur leksaker själv. Kuddarna är från lexington.

X
Det var ytterligare ett Hemma Hos reportage... Själv tycker jag alltid det är lika roligt och inspirerande att se hur folk har det hemma hos sig. Det känns hoppfullt när människor tycker det är roligt att ha fint omkring sig och lägger ner själ i att skapa sin egnal lilla oas.
X
Ha nu en skön torsdag, så ses vi imon - Kram

13 kommentarer:

latara sa...

Jag gillar ditt hemmahos-inlägg med alla bilder!

Visst vore det skööööönt att bo i ett nybygge utan krav på rustning. Vi tänker så mellan varven, när det känns som om det enda vi gör är att spackla, snickra och måla. Men känslan, det inbodda, sneda och den ofta opraktiska men charmiga planlösningen, skulle gå förlorad..!

Barnrummet för lilltjejen var jättefint!

Kram!

Tjohalia sa...

Vilket underbart hus! Jag skulle gärna bygga nytt, men det är nog väldigt många år bort, fast det är alltid härligt att drömma :) Kram Sandra

Johanna sa...

ja visste e hon! det ät synd att bosse är kastrerad, annars hade där kunnat bli söta små kisungar :)

Flytten går bra och möbleringen är klar. det kommer bilder så fort jag har tid att ta några, så kan du se hur det har blivit. problemet ligger just nu på vart tavlorna ska hänge... har du några konkreta tips? :)

Radhusdrömmar sa...

Åh vad fräscht!
Skulle också vilja flytta in i ett nybyggt hus där man slipper detta renoveringsjobb...

Ha det bra!

Kram Johanna

C sa...

Hej!
Vilken härlig blogg du har. Och otroligt fint hem. Är också väldigt intresserad av feng shui och inredning. Skall (förhoppningsvis snart!) flytta till nytt, där feng shui kommer att tillämpas i alla rum!

Lägger upp din blogg på min favoritlista!

Trevlig torsdag!

Inredningsgalen sa...

Kul att göra lite hemma hos reportage, har tänkt lite på det själv. Snygg och stilrent, men själv är jag allt för glad i våra gamla hus och dess skavanker!

huga sa...

vilken jättebra blogg jag hittade här! håller på med totalrenovering av gammalt hus, så här behövs all inspiration till det nya!

Vita tankar sa...

Vilket kul inlägg med "hemma hos"! De hade ju det superfräscht!

Kram Linda

Cattis sa...

jättefint. härlig färgsättning.
men så himla välstädat med småbarn i huset ;-)
Här försöker vi få bukt med för mycket saker... så fort vi fått undan kommer det fram mer saker. En ojämn kamp.
Men att ha för mycket saker är förstås ett lyxproblem *ler

ha en skön kväll
kram
Cattis

Ulli sa...

Vilket fint hus! Helt i min smak. Me like. Fina bilder!

Ha det så bra!
Kram Ulli

junhe sa...

tack för titten i ditt "hemma hos..." jag gillar tavlan med de målade paprikorna (jag har en liknande hemma som jag målat, fast mindre=) hoppas helgen din blir bra/ kram junhe

Johanna sa...

Vart kommer den underbara kudden med kartor och djur ifrån? Bara älskar den. Har fått för mig att jag ska låta sy upp lite schyssta saker till killarnas rum och har redan gjort en beställning men denna skulle älskas av den stora killen.

En inredoholic sa...

Svar till johanna, tyget kommer från Åhléns.