tisdag 12 februari 2008

Life is a red carpet

Haha, underbara bok "Style A to Zoe" av Rachel Zoe, Hollywoods och världens hetaste stylist. Fick den av min man i namnsdagspresent (så supergulligt, jag vet :) och nu har jag drömt mig bort ett tag. Åååå så inspirerad man blir att rensa ur garderoben (läs byta ut den totalt!!!), och framför allt ta fram vår och sommarplaggen. Slänga täckjackan åt fanders, sätta på sig favvisjeansen och ett par ballerina skor och bli sådär oemotståndligt vacker och lagom cool som Sienna Miller.
X
Idag går jag ifrån ämnet inredning men ändå inte... Allt handlar om att ha ordning och reda i garderoben, bra förvaring och heeeelst en walk in closet. Men jag tänker börja med att rensa, laga, kasta, skänka och sälja det som inte används. Under tiden tänker jag fortsätta drömma ... Detta är Carrie's garderob i "Sex in the city". Skulle kunna göra en hel del för att få den : )
X

I boken tar Rachel upp allt från hur du klär dig på röda mattan (speciellt det stycket kommer jag ha mycket nytta av *skratt*) till vardags klädsel, bra basplagg och vad som passar bäst med vad och hur du klär dig fördelaktigt för att smickra figuren. Självklart är det bilder på kändisar så man riktigt känner sig blek, lönnfet och oglamourös. Nej, skämt å sido, boken är bra, engelskan är lite knepig ibland, då det är ett fackspråk jag varit låååångt ifrån tidigare, men efter många timmars läsning om alla möjliga tejper, väskor, smycken, små knep och knåp är jag nu full-lärd och kommer aldrig gå utan en brosch i väskan, den kan tydligen göra underverk med vilket plagg som helst.. Tänk er en långkalsong i Sälen?? Intressant.... ; )
X


X

11 kommentarer:

Mamma Millan sa...

Hej så kul du kika in!!!

Min drömm...ett dressing room!!

Skulle se vår klädkammare nu....5 pers som samsas med förvaring av dylikt + leksker, visserligen stort...men sån röra!!!!

ha det gott!!

Anonym sa...

God Morgon, tack för dagens lyft. Jag måste tänka på den röda mattan utanför huset och nästa bal jag ska gå på... men skämt åsido. Det är aldrig fel att göra det bästa av sina tillgånger (fniss). Det där med att städa att som alltid lättare sagt än gjort och framförallt det med att byta ut allting, men man får väl jobba på det.
Ha en bra dag //Kram AnnA

Bergagårdens Lina sa...

Tack för kommentaren!

Vilket fint hus du bor i! Jag måste ta och kika igenom din inlägg!

Hälsningar

Lina

Anonym sa...

B, du har fanimej den snyggaste blogg jag sett!! Oväntat...yeah right!!

PB

Frida sa...

Den boken ska jag också läsa, jobbigt att den är på engelska bara:/

Inredningsgalen sa...

Tänkvärt! Här går man till jobbet dag ut och dag in utan att lägga någon energi på hur man ser ut. Det gäller ju att passa på medans man har utseendet kvar. Nä, det är nog dags att piffa upp sig lite även till vardags!

MiaMaria sa...

En brosch det ska jag lägga på minnet......
Och tänk att få ha en stor garderob......fylld med vackra kläder....skor...mmmmmmmm

Miamaria

latara sa...

Vad kul med ett boktips om något annat än inredning! Att få ta del av sådana där tips är inte dumt alls och jag behöver all hjälp jag kan få ;-)

*viskar*

...jag har en syrra som är modell. Modeller lär sig också en massa knep men för att de ska funka ska man vara lång, trådsmal och redan förödande vacker... Fuskigt!

Kram!

Hannis sa...

Hej=))
Vårkläder!
Underbart skulle det vara!
Du, vilka fina korgar/kistor du har!
Och en hel del annat också för den delen!
Långkalsonger med brosch!?Hihi!
Såg det framför mig!!!
Kram

latara sa...

En bra idé att sälja på Tradera, tycker jag! Vi har sålt en del saker där, barnkläder och hästtäcken, men jag har varit så dålig på att i förväg kolla upp exakt fraktpris. Ibland, som när vi sålt och skickat tunga hästtäcken, har frakten blivit dyr som attan och då har jag tyckt synd om köparen och gärna velat bidra till portot. Vilken mes jag är! ;-)

Det är SKÖNT att rensa ut, jag har gått från rum till rum med sopsäckar och slängt massor. Ändå dyker det hela tiden upp nytt bråte som ska bort.

Kram!

latara sa...

Jag glömde ju att säga tusen tack för dina snälla ord om vårt kök! Du är så gullig! *gillar*

Kram på dig igen!

Karin