fredag 28 mars 2008

Massor med Fest

Då var festligheterna över, kan man tro, men det bästa är att de bara forstätter. För ikväll blir det 30 och 40 års kalas, och imorgon är det temafest med familjen. Vi har det 3 gånger om året. Jag, maken, bror, svägerska, mamma och pappa. Det är upp till respektive par att hitta på ett tema och sen köra en fest i detta tecken en helkväll. Allt från look till mat, musik och inredning. Och då min bror och svägerska är något yngre är de precis inne i att "catcha up" gamla avsnitt av....
X
I början av veckan ramlade denna underbara inbjudan in....
X
Det är början av 80-talet och som alltid skiner solen över Dallas, Texas. En liten bit utanför stan ligger ranchen Southfork med sina vackra vyer och imponerande bostadshus. Under ett gult parasoll ligger Sue Ellen i sin djupt urringade och högt skurna baddräkt och sippar på sin fjärde vodka tonic medan hon håller ett öga på John Ross som plaskar i den väl tilltagna poolen. Hon ropar på husan Teresa och ber henne ta in John Ross för mat och nattning. Eftermiddagen börjar övergå i kväll och en dimgrön metallic-Mercedes med registreringsskylt ”EWING 3” svänger in framför huset. Det är JR som kommer hem efter en dag med många lyckade skumraskaffärer. Han går fram till sin fru i solstolen och säger med ett leende ”Ska du inte gå upp och göra dig i ordning för middagen? And by the way honey, your a little too old to be running around without your clothes on” innan han går in i huset och drar igen skjutdörrarna efter sig. Sue Ellen följer strax efter.

Hahaha... det var inledningen. Den fortsätter i samma stil och är det inte underbart?! Det blir Dallas tema!! Ska bli superkul, men vem ska man vara tro? Alla tips om kläder och rolig outfit emot tages tacksamt! : ) Det roliga är att när vi väl ringer på ytterdörren hos varandra, är alla så förväntasfulla och ofta så "fula" att vi faller i gapskratt innan vi ens sett varandra.
X
Som sagt temat är och har varit fest i några dagar. Så varför inte visa gårdagens dukning:
X

Spets ihop med kontrasten svart gillar jag... det blir spännande att blanda stilar. Och dukningen blir inte så feminin som den blivit med vita eller pastellfärgade servetter.


X
Kolla in den underbara texten på servetterna :) "Ursäkta eventuella katthår i maten". Har fått dem av goda vänner. Roliga!

Idag på morgonen såg det ut såhär... Hur skönt är det inte när man tar tag i disk och stök innan man går och lägger sig. Det blir liksom en "gratis bra start på dagen" effekt.
X
X
Denna vackra bukett fick jag av bror och svägerska. Underbar!
X
Förresten ett gott vintips till helgen är:
  • Graham Beck, Shiraz och Cabernet Sauvignon från Sydafrika 2006. 69:
  • Castillo de Molina Cabernet Sauvignon från Chile 2006, kring 90:- SUPERGOD!

X

Båda passar kanonbra till lamm i alla konstelationer, som är populärt just den här säsongen på året! Man passar även till en lite "maffigare rätter".

X

Vill passa på och tacka för alla fina ord som skrevs på gårdagens inlägg. Ni är för söta! Det värmer verkligen! Jag hoppas ni alla sett mitt svar och att ni känner hur mycket jag uppskattar era rader, bloggar och besök - TACK!
X
Trevlig helg på er!
Kram
Jannice
X

18 kommentarer:

Cin sa...

Verkligen tjusig dukning! Ska nog prova det där med spets o svart, va supersnyggt.
Låter roligt med temafesterna. Hade varit spännande att få höra vad ni får att äta till er Dallas-kväll! :)
Önskar även dig en trevlig helg! Kram Cin.

Vecka - Vecka sa...

Vacker dukning! Får lust att ordna fest! Ja, dop blir det ju här om tre veckor, så det är ju inte så länge dit heller!
Kram, Lotta

Anonym sa...

Oj vilken fin dukning, och vad kul med Dallas tema, haha!
Vilken kul grej ni har inom familjen

Ha en härlig helg

Annika sa...

Läste precis ditt förra inlägg - mycket bra! Och grattis i efterskott! Det är så härligt med fest! ;) Trevlig helg! Kram!

Anonym sa...

Hej Jannice, roligt att dagen gick som du önskade dig. (Och så blev det lite sovmorgon - fnisss. Jag undrar hela tiden hur du gör för att dina inlägg kommer kl. 7.00 PRICK).
Ska ta upp idén med festen i familjen - låter jätteroligt... Dessutom var det en kul ide med servetterna - fin gå-bort-present.
Ha en trevlig (fest)helg
Kram AnnA
PS.: vi ser fram emot rapporten från Dallas...DS.

Diverselådan! sa...

Ett litet försenat Grattis på födelsedagen!!! Servetterna var hur läckra och kul som helst.
Jättekram från Annette

Maria sa...

Jag tror jag skrattar ihjäl mig, finns servetterna för hundägare tro?

Trevlig helg!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tack för att jag fick dra på smilbanden! :) Servetterna var verkligen härliga och det var den vackra tulpanbuketten oxå!

Ha en skön helg!
Kram Annica

My White Cottage sa...

Vad roligt med temamiddagar! Det lät verkligen spännande... Skulle vilja var en liten fluga på väggen hos er när ni ska på denna Dallasfest! :)

Kan bara hålla med om Molina-vinet; SUPERGOTT!

My White Cottage sa...

Oj, slant lite på tangenterna...

Skulle ju önska dig en härlig helg också!

Kramar från Jenny

Solsjö - Under en vind sa...

Vad kul med temafest! Hoppas att vi får se lite bilder därifrån!

Din dukning var så fin och buketten underbar!

Önskar dig en skön helg! Kram!

Nettan sa...

Vad fin dukning du fixat & temafestser verkar kul, vilken grej..
Ha det gott.
Kram Nettan

MiaMaria sa...

VAd trevligt tema...ska bli kul att få veta vem du väljer kanske Lucy.....
Och en underbar dukning....grattis till någon kan det vara du som fyllt åt tro.....eller ni kanske bara har haft det lite mysigt....

Hoppas att du får det himla trevligt på festen!
Miamaria

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Hejsan!
Grattis i efterskott, vilken härlig dag du hade! Man skall unna sig lite lyx ibland :)

Tycker väldigt mycket om din blogg, då den har den blandning av innehåll som faller mig i smaken, inredning, feng shui och lite personligt!

Det där med festtema låter urkul. kanske något jag lånar till en kommande inflyttningsfest!!!!

Kram och ha en underbar dag och kväll, Sue Ellen eller vem du kan tänkas vara!!!

/Caroline

Tjohalia sa...

Det var en tjusigt dukning! Tyckte servetterna blev pricken över i:et. Kram Sandra

Någon på Stinsen. sa...

Lika inspirerande som vanligt att läsa din blogg.
kram

Hanna i Det stora grå huset sa...

Vilken snygg dukning, och speciellt gillar jag servetterna... fast efter att ha läst på den kanske man inte är så sugen på maten längre! :-)

Dalastemat låter ju jättekul... Skulle nog välja Pamela, för hon var alltid min favorit... Tyckte hon var så vacker med sitt röda hår, och ofta väldigt blå klänningar med matchande pumps... Men tar du och är mamma Ewing (vad hette hon nu igen?) så behöver du ju bara ta ett gammalt tant-nattlinne... Enkelt!

Ha det så gott!
Kram Hanna

junhe sa...

vacker dukning och tack för vintipset (har redan smakat dem och håller med dig-de är supergoda=) ql med tema fester...ska bli kul att se bilderna sedan =) ha en fortsatt bra helg/ kram junhe