tisdag 8 juli 2008

Om det regnar

.... varför inte ligga kvar i sängen på semestern? Äta frukost, läsa tidningar, ta fram boken du sparat till regniga dagar eller varför inte spela spel med barnen. Allt går att göra i sängen. Bullra upp med kuddar, täcken och skön mysdress, öppna fönstret på glänt och hör hur regnet smattrar på fönsterbläcket. Mysigt! Lägg ingen energi på att reta dig på vädret (det är svensk sommar - face it) ta istället vara på lata dagar och gör dem lugna och riktigt sköna. Snart skiner solen igen....
X
Här kommer tips på olika stilar på sovrum. Kanske är det en idé att pyssla om den viktigaste platsen i huset under semestern? Gör det till din/er oas och skala av onödiga ting och omge dig med sådant som bäddar för rofyllda drömmar och kärlek. Ett mysigt sovrum är A och O, vart ska du annars samla din kraft?
X


X
New England - Vitt, mörkt trä, marinblått och rotting.
X

X
Modernt - våga blanda, och var inte rädd för att bryta av det vita. Men undvik starka färger om du vill få en rofylld sömn. Underbar taklampa, romantisk och modernt kaxig på samma gång, och superlätt att göra själv.
X

X
Vintage - vackert ljust sovrum med accentfärgen turkost och slitna vintage möbler som ger karaktär åt rummet.
X

X

Lantligt - Rött, vitt, virkat, blommigt och sänghimmel.

X

X

Shabby Chic - Vitt, skavt, linne och tyger av "Toile de Jouy"
X

X

Underbart är vitt - som en dröm, vitt trägolv, ljusa fräscha toner och en vidunderlig utsikt :) Och japp, superbra att lamporna inte hänger över sängen. Har ni mätt elektriciteten någon gång på lampor som är avstängda? Ligg inte med lampor över huvudet, eller dra ut sladden när du ska sova.

X

X

Romantisk pastell - ljuva lugna toner i pastell. Likt spunnet socker är dessa färgval en ljuvlig kombination. Kanske inget män diggar, men med enkla tyger och inte så mycket blommor, blir stilen inte för sockersöt, utan känns mer exklusiv.

X

Glöm inte att lata er lite extra idag. Ni som arbetar, var smartlata, ni som ha semester, ligg i sängen hela dagen - beställ hämtpizza och bara gotta er!X

Kram Jannice

(fortfarande i sängen - behöver nog en dag till för att kurerar mig :)

X

16 kommentarer:

Mamma C sa...

Det var många fina bilder på sköna och mysiga sängplatser. Skulle inte ha problem att ligga i sängen ett tag om det regnar. Men när man är inne på dag 4 eller 5 då vill jag ha sol igen.
Kram Mamma C

Lilla huset på prärien sa...

Åh så mysigt att komma in lite till dig och kika. Kollar på en rysar-film och klarar inte av att kolla klart... puh... här var det mer "nice".

Kram Jenny

Svenska inredningsbloggar sa...

Härliga sovrumsbilder!

Jag kan bara hålla med om att sovrummet är en viktig plats! Själv är mitt sovrum, mitt favoritrum i hela huset! Kan aldrig sluta bädda på nya roliga sätt, jättejobbigt tycker mannen i mitt liv, fast han tycker det blir snyggt, bara han slipper fluffa kuddarna!

Kika in på min blogg under etiketter sovrum om du vill se.

Nu skall jag kika vidare i din blogg, den verkar superfin, ittade den på inredningsbloggar!

Kram L

sand mellan tårna sa...

oj då.... kanske skulle ha loggat ut från inredningsbloggar.....

inlägget om sovrum var från mig....

Sorry!

/L

Mitt hvite hus sa...

Ja her kan bare velge og vrake blandt herlige senger:=) Utrolig flott!!

Klem Kerstin

Vecka - Vecka sa...

Oj de där sängarna skulle jag gärna testa! Vårt sovrum behöver definitivt ett lyft.. lite ljusare..färgen vi målade med för ett och ett halvt år sen blev för mörk.

Kram, Lotta

My White Cottage sa...

Hej du rara! Tack för dina supergulliga kommentarer hos mig - jag blir så glad över dom!!! Har så dåligt med bloggtid just nu och hinner inte alls besöka mina bloggvänner i den utsträckning jag skulle vilja... sorry! Jag lovar att ta igen det i höst när kvällarna blir mörka igen!

Vilka underbara sovrum du visar! Finns flera jag skulle kunna tänka mig att ha! :)

Grattis till nya kameran!

Stor kram från Jenny

PS. Hoppas du har piggat på dig!!?

Jennie sa...

Åå vad många fina och inspirerande bilder. En blandning av Shabby chic, underbart är vit och romantisk pastell hade suttit fint här hemma hos oss...hoppas man är en bit på väg iallafall nu när man fixat till väggar och golv... Det roligaste är kvar, piffningen!!!

Ha det bra/ Jennie

Anonym sa...

Precis en sådan idé som jag gillar!

Varför reta upp sig på vädret när det nästan är så här varje sommar????

Det enda som är jobbigt är om man har gäster och det regnar mycket.

Jag har inga problem med att softa men jag tror att det är nutids människans problem...

Härliga inspirationsbilder för sovrum

Kram LEna

Radhusdrömmar sa...

Jättefina sovrumsbilder!!!
Men att stanna i sängen är inte att tänka på när man har två små busiga pojkar hemma.... där är det full fart från ca 7.30 varje morgon.

Ha det gott!
Kram Johanna

Anonym sa...

Härlig inspiration!
Egentligen borde man ligga i sängen hela semestern, men Luther kommer väl och rycker upp en...
Fin kamera du har köpt, förresten!
A-M

marita blücher sa...

Hej Jannice,
Du är verkligen fylld av klokskap och det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg. Du bjuder på en massa läckra sovrum - mitt val faller nog på det första i New England-stil. Gillar de mörkbruna kontrasterna mot allt det vita och fräscha.
Sov gott.
Kramis/Marita

Grodmamman sa...

Vilka underbara sovrum du visar! Här faktiskt sovrummet det rum jag är mest nöjd med! Det ska bli nya gardiner snart, men annars finns det inget att ändra på direkt. Skulle gärna tillbringa regniga dagar i sängen, men har man barn så är det svårt!:)
Kram

Hanna sa...

Har faktiskt legat i sängen en stor del av dagen ;) Shabby Chic-rummet har faktiskt stora likheter med mitt sovrum, tycker det är lugnande och avslappnande =)

marita blücher sa...

Hej Jannice !
Jag öppnar klockan 11.00 på helgdagar - ni är varmt välkomna - skall bli jättekul att träffas.
Kramis/Marita

junhe sa...

ditt lantliga förslag ska jag ha i mitt sovrum när det är färdigt!!! Mattan ska ut, golvet slipas, väggarna målas vita...så mysigt och hemtrevligt. mvh junhe