fredag 17 oktober 2008

Något stort

TGIF - again! Hur fort går inte veckorna då? Makalöst! Igår passade jag på att arrangera om lite uppe i hallen på 2:a våningen. Känns som jag verkligen är i behov av lite nytt nu. Det är hösten som gör att man suktar för nytt och lite mer ombonat.
X
Ett tips är att arbeta med skala när man ska få en intressant inredning. Exempelvis något stort! I Sverige är vi väldigt dåliga på det. Det finns knappt megastora vaser, krukor eller fat att köpa. Ofta är det bättre med ett stort vackert fat, en massa små ting som "pluppas" ut :) Och så känns inredningen mer sofistikerad och elegant ut.
X
X
Det stora trädet i fönstret är en form av fikusträd, fast med runda blad och det tilltalar mig. Ni vet väl om att inom Feng Shui är växterna som man har hemma väldigt viktiga. Att man ska kassera gamla vissna växter behöver jag väl inte ens nämna. Hur trist är det inte med en halvtorr växt i ett fönster, då är det bättre att inte ha något alls. Ett exempel är också när man har en kaktus i badrummet, där man är som mest sårbar är heller inte lika trevligt som om man hade haft en vacker rund mjuk orkidé. Inom Feng Shui föredrar man ofta runda blad.
X
Växter är "chi" höjare liksom en bukett med blommor och ökar energin i ett rum. Prova med en bukett på vardagsrumsbordet och se själv vad det gör för rummet. Men glöm inte att fundera över vilken grön färgton som passar bäst till just din inredning? Behöver du ta in det friska gröna åt limegröna hållet, eller vill du ha den grågröna färgen som finns i ett olivträd?
X
X
Det glädjer mig verkligen att så många tycker det är roligt och intressant med Feng Shui!! Har fått massor med frågor och jag försöker svara på dem alla, finns under kommentarer.
X
Nej, nu måste jag jobba lite, har en hel del på gång ;) Men jag håller er på sträckbänken ett tag till!
X
Önskar er en härligt trevlig helg!
Kram Jannice

X

13 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Ahh... har precis köpt ett STORT jättefint fat/skål, då blir ju det perfekt!! Borde verkligen lära mig lite mer om det där Feng Shui!

Kram Jenny

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Vackra bilder som inger lugn och harmoni! Gillar den enkla stilen med "på-pricken" känsla! :D

Ha en trevlig helg!

Kram Tina

Hem och Lycka sa...

Snygga bilder! Ja, du har rätt - vi svenskar är rätt fega generellt sett - vi använder ju ett ord som inte finns i andra språk - lagom.. kram

MY WHITE COTTAGE sa...

Fina bilder från ert vackra hem! Jag bara njuter av dom... :)

Önskar dig en fin helg!
Kram Jenny

vit och pastell sa...

Som vanligt har du alldeles rätt när det gäller blommor, det finns inget trivsammare än friska gröna, runda blad. I och för sig har jag en hel del murgröna, men de upplevs ju som frodiga och "snälla" ;-D

Trevlig helg!
Maria

Jenny sa...

Tycker också väldigt mkt om stora saker istället för en massa små...tycker det blir så plittrigt med småsaker
Ha det gott
Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Det här var ett inlägg att bara tycka mycket om. Tack:)
KRam Lallis

S o F sa...

Väntar med spänning... ;)

Hoppas du får en riktigt skön och fin Helg Jannice!

www.missfixtrix.com sa...

Det är ju så mkt enklare om man har stora vackra fönster som du och inte hemska fula i ett nybyggt hus. Jag älskar charmen i ett gammalt hus. Trevlig Helg och jag är grymt nyfiken på dina planer

mitt skärgårdsliv sa...

Feng Shui låter intressant. Kommer not hit igen för att hitta mera tips kring ämnet. Härliga bilder du visar. Trevlig helg!

anna sa...

Vilket bra inlägg!!!!!!
Du skulle kunna ha ännu större föremål i dina vackra fönster!!!!!
Visa att du vågar, fast att du är svensk!
Du kan detta!
Är det "TRÄDET" du köpte???
Jag är nyfiken på sov rummet!!
Kram Anna

Hem och Lycka sa...

Det där med 3 spalter - jag skaffade det via http://www.blogcrowds.com/
men det var rätt bökigt plus att alla sidoelement försvinner i uppdateringen. Jag hjälpte min granne http://ingelalala.blogspot.com med 3 spalter och då valde jag http://www.blogcrowds.com/http://www.bloggerbuster.com/2007/07/create-three-column-blogger-template.html istället - mycket lättare! Där står det vilken mall man bör använda, dvs Minima som jag har. Säg gärna till om du vill ha hjälp! kram

Ammi (www.houseofjammi.se) sa...

Vackra bilder! Jag är nyfiken på Feng Shui, och tittar in hit fler gånger för att lära mig. Läste en bok, men det var nog inte den bästa jag fick tag i - tar hellre ett tips i taget.