onsdag 22 oktober 2008

Sytt & sytt

Som jag har sytt i några dagar. Det har blivit linnegardiner till sovrummet, och håll i er - jag har till och med fodrat dem!! Birgit, min gamla syslöjd lärare, skulle ramlat av stolen om hon läste det här.
X
Har även sytt nytt överdrag till mina runda kuddar till sängen. Blev inte alls dumt, så jag delar med mig av mitt "mönster". Jag sydde först tyget som en lång strumpa. Knöt ihop i en ände... vände ut och in så jag fick rätan fram, och trädde på fodralet på kudden. Avslutade men en knut och rosett på sidan, som kommer hänga ner mot sängkanten. Den andra blev vacker också. Den ville jag inte ha med toffs, då den ligger mot den andra i sängen och då blir det knöligt. Ojoj så invecklat. Förstår ni vad jag menar... Så här blev det iaf.
X
X
Rosett på ena sidan och tyg som hänger ner...
X

Andra sidan blev en vacker inbakad variant :)

Kolla precisionen på uppläggningen av gardinen, hahaha! Japp, jag är lite mallig :) Att sy är inte min påse skridskor om vi säger så, och detta gick utan en svordom. Håller jag på att bli harmonisk?

Det var en munsbit från sovrummet. Tapeten har varit på plats ett tag nu (och det blev så fint)! Men inte sista piffet. Vill inte stressa fram något, så ni får vänta ett tag till :)

Ha en bra dag!
Kram Jannice

X

12 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Vad fint! Duktigt.... att sy är inte min kopp te heller. Men jag faktiskt nu en egen symaskin. Får försöka mig på att sy lite någon dag.
Funderar på att sy julstrumpor till barnen kanske...

Är lite nyfiken på sovrummet nu, ska bli kul att se sen.

Kram Johanna

Katarina sa...

Imponerad!! det där med att sy har inte varit min grej heller.. fast jag har iförsig inte prövat så mycket om jag tänker efter. Blev inspirerad att pröva nu :) Snyggt!

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint det blev, linne är vackert. Visst är det roligt sen när man sytt nåt själv, fast det kan bli lite jobbigt ibland före det är klart, brukar få sprätta upp stygnen några varv före man är klar ;)

Annica sa...

Vad fint det blir!

Jag har oxå funderingar på att sy egna fodral till våra kuddar som är likadana som era:)

Kram Annica

MY WHITE COTTAGE sa...

Här är en till som inte är någon hejjare på att sy... *räcker upp handen* Men jag måste säga att du har verkligen lyckats med både kudde och gardin! Ser fram emot att få se hur fint ert sovrum blev!

Kram Jenny

Inredningsgalen sa...

Gud vad fint, du har verkligen jobbat! Får bli en 5:a i syslöjd!

Lallis - liv och leverne sa...

Men vad duktig du är. Och vad snyggt. Gillar!
Kram Lallis

S o F sa...

Självklart håller du på att bli fullkomligt harmonisk och i total balans. ;)

Kan du bli annat med all din kunskap om Feng Shui och ditt boende i din fina hemmiljö.

Jag och symaskiner är ingen bra kombination, det är alltid nåt fel på dem. ;) Ha, ha!

Snyggt med linne! Bra jobbat!

Varma hösthälsningar!

marita blücher sa...

Hej Jannice,
Jättesnygga kuddar med finurlig lösning - och vilken precision med gardinupplägget - till och med jag som syr ganska mycket blir imponerad, förstår att du är nöjd ! Dina Feng Shui-inlägg är alltid lika intressanta och tankvärda. Tusen tack för din kommentar - jag gillar också rött som en kontrastfärg till allt det vita - det är lika fräscht mitt i sommaren som till jul.
Ha det så gott och hoppas att du har tid och lust att titta förbi butiken när jag "dukat fram" julen den 12 november.
Kram/Marita

Fröken Fräken sa...

Sy är verkligen min gebit så jag blir så glad när jag ser andra som pysslar och står i med tyg. Vad fint det blev! Själv har jag hittat ett jättefint bolstervarstyg idag som jag just nu fundrar på vad jag ska sy av.

Widénskan sa...

Åh.. vad duktig du är, första gången jag besöker din fina blogg men inte den sista.
Du kan ju sy.. jag har verkligen tummen i handen när det gäller det, men önskar jag kunde..
/ C

Anonym sa...

hej helena här vad jätte fint o var i från kommer tyget sjukt snyggt ju.
fin blogg oxå.
mvh

helena