måndag 17 december 2007

Julen står för dörren

Även om vi inte har någon trädgård på framsidan, utan kullerstensgata, så är det ändå trevligt att göra en välkomnande entré. Enligt feng shui är entrén det absolut viktigaste att ta tag i och göra fin. Det är det första vi ser när vi kommer hem, och det är det sista vi tar med oss när vi lämnar huset.
X
Helst av allt ska man ha balans på varje sida om en entré, helst lika saker. Tänk er pampiga slott, herggårdar osv. De har oftast vackra ornament och pelare på varje sida. Det är inte en slump. Det skapar balans, en tydlig ingång och ger trygghet. I vårt fall går det tyvärr inte, men den vänstra sidan är inte helt tom, den pryds av en klätterväxt och ramar in dörren. Att göra en entré vacker med blommor, ger också en känsla av att man bryr sig och tycker om sitt hem och behandlar huset där man bor med respekt.
X
Nu till jul har jag planterat en lite mindre en och satt ljusslinga i den, samt dekorerat med några äpplen.


X

Kransen på dörren har jag gjort av enris och dekorerat med äpplen.Jag tycker det är vackert att bara lägga granris i balkonlådorna under vintern. Har man möjlighet kan det vara fint med en ljusslinga även här. Så länge den inte lyser i blått, gult och rött ; )Även en gammal korg blev julpyntad med lite granris, och får försköna den tråkiga soptunnan. Efter det att jag tog bilden har det även tillkommit lite äpplen och mossa för att göra korgen lite mer livfull. Om man kan ska man inte ha soptunnan nära entrén. Det skapar dålig energi. Om man mot förmodan inte kan ha den på annan plats (som vi) se till och försköna med blommor, buske, klätterrosor eller andra växter. Eller varför inte bygga in den i ett skjul av lärkträ?
X


Som jag skrev i mitt förra inlägg blev jag utmanad av Ann-Catrin som har bloggen http://finthemma.blogspot.com/ och nedan har jag skrivt sju slumpmässiga fakta om mig.

Lite värdelöst vetande ; )
  1. Jag fullkomligt älskar idol, så till den milda grad att min man överraskade och lurade upp mig till idolfinalen i Stockholm förra året. (världens bästa make, oh ja - han är min :)
  2. Jag tror på övernaturliga ting, så som spöken, andar, änglar och ett liv efter detta.
  3. Jag klarar mig inte utan min kalender. Det ska vara ordning och reda i den och jag blir tokig om något skrivs oprydligt i den. Älskar tipex.
  4. Mitt skrivbord är super rent och jag får panik när jag ser oordningen på mina arbetskollegors kaos.
  5. Jag leker rollspel med min man, innan jag ska ha ett vitkigt möte med någon eller då jag ska hålla någon presentation.
  6. Jag drömmer om att bli rockstjärna, men det verkar som om jag får nöja mig med min karaokemaskin :)
  7. Jag kan inte dricka juice med fruktkött för det känns som om det är myror i munnen.

Hihi, jag hoppas inte jag skrämt bort er från min blogg nu, alla har vi våra egenheter, eller? *skratt*.

Jag hoppas vi ses imorgon, för då hade jag tänkt bjuda er på ett före och efter reportage hos mamma och pappa! Tills dess, må så gott!

X

7 kommentarer:

En Doft Av Danmark sa...

Din gran är såå vacker! Precis lagom pyntad. Jag gillar inte det som är överpyntad och pråligt. Din gran älskar jag!

Kram
Dorthe

Vårt lilla hem sa...

Er entré ser verkligen varm och välkomnande ut! Att ha en mysig och inbjudande entré känns väldigt viktigt, och för vissa räd et lättare och för andra svårare, beroende på hur man bor. Jag blev så glad när vi köpte hus; att ha en alldeles egen entré och kunna "pynta" den lite är så roligt!

Hihi, roligt att få veta lite "onödigt" vetande om dig :) Jag har också blivit utmanad och lurar som bäst på vad jag ska "avslöja" :)

Kram, Jenny

Inredningsgalen sa...

Vad spännande, det måste jag se! Tack för tipset ang framsidan. Själv har vi en liten innergård på framsidan av huset. Har haft svårt att få den som jag vill. Hoppas att till våren när allt skall målas och fixas att de blir lite bättre!

Lina på gården sa...

Nu är det jul-lotteri hos Lina på Gården! Välkommen att delta!

Samtidigt önskar jag en RIKTIGT GOD JUL!!

Kram
/Lina

husnummer30 sa...

Hej!

Vad roligt att du hittade till min blogg! Nu har jag läst igenom din och den är verkligen superfin! Massor av fina bilder och inspiration - lägger till den bland mina favoriter.

//Jill.

Emma sa...

Ska försöka komma ihåg allt det här när vi ska renovera trappen nästa år..... *guldfiskminne!
Roligt det där med myrorna! hi hi!

httP://svartvitlila.blogg.se sa...

Tack för din kommentar! Blev jätteglad. :) Jag måste säga att du har väldigt, väldigt fina inredningsbilder i din blogg. Mycket vitt ser jag, det påminner mig om min kusin som också har inredning som hobby och hon har inrett hela sitt hus i enbart vitt (gammaldags inte modernt, kliniskt). ^^