torsdag 21 februari 2008

Mönstermixa

Men vad veckorna går fort. Inte klokt, imorgon är det fredag igen. Ikväll kommer svärmor och svärfar hit, så det gäller att städa, bada Bosse, ta på den finaste klänningen, baka bullar och sätta på sitt bästesta "Denivitleende". Skämt å sido, inte då.. mina svärföräldrar är relaxade och goa. Det är snarare jag själv som vill ha det tipp topp när det kommer besök. Men jag övar mig på att ha "organiserad kaos" här hemma. Min svägerska sa en dag, vi ska komma och smygta bilder hos dig en dag när du inte fotar för bloggen, men hon konstaterade i samma ögonblick att det skulle bli detsamma, för vi ( läs jag :) är lite pedantisk och det är prydligt här hemma. Men så har vi heller inga barn (stackare om det kommer några sådana till världen i det här huset ) och Bosse är väluppfostrad och vet att han inte bör skapa oreda för då blir kontrollfreakematte hispig ;) Något annat som man kan bli hispig över är för mycket mönster (ojojoj.. vilken övergång, kunde man kanske blir radiopratare?)
X
Veckans tips får beröra mönstermix:
Det går fint at att blanda olika mönstrade tyger och mattor, men se till att det finns något enfärgat de kan vila mot. Exempelvis en enfärgad kudde i en mönstrad soffa eller tvärtom. Om man bara väljer en gemensam färgskala och/eller nyans som håller samman de olika mönstrena, behöver man inte vara rädd för att mixa en salig blandning :)
X
Någon som gav mönstermixen ett ansikte är Tricia Guild, hennes ohämmade sätt att kombinera färger, blommor och tyger är nästintill hysteriskt. Men i och med att färgnyanserna alltid är samma (oavsett om det är gult, rött, rosa) eller ton i ton, så passar de alltid tillsammans. Något som hon också är bra på är att arbeta med kontrastfärger. Kontrastfärger ger alltid ett spännande intryck och passar alltid bra tillsammans. Exempel på kontrastfärger är cerise/limegrön, gult/blått, rött/grönt. Tänk er färgcirkeln och tvärs över.
X

Här snackar vi mönster och färg, men det är ändå inte kaos, inte ens för en vit människa som mig :) Bild från Designer Guild.


Nyanslika färger skapar ett harmoniskt intryck. Bild från Bo Bedre.


Vintage från Designer Guild, färger och mönster men i en vacker och välbalanserad mix.X

Nej, nu får jag ta och fixa till mig! Imorgon visar jag er soffan! Ha en bra torsdag. Kram

X

13 kommentarer:

Jennys Vita Villervalla sa...

Underbara bilder du bjuder på!
Någonstans i hjärteroten så skriker det;PASTELL!!! hos mig:)
Ha en riktig myspyshelg!
Kram
Jenny

Anonym sa...

Designer Guild har massa snyggt!

Stämningsfullt sa...

Jag kan vara lite rädd för mönster men med rätt ton och rätt mönster så kan det bli riktigt fint. Dessutom passar ju det mesta in när man har en vit bas.
Jätte fina bilder du visar!
Kram.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Haha, då skulle du komma hem till mig...Jag har fyra barn (och en man hehe) som ställer till oreda. Skulle gissa på att det tar fem hundredels sekunder från det är tiptop här hemma till barnen lyckats riva hela huset...*ler* Man kan ju inte annat än älska dem ändå!!!

Ha en skön dag!
Kram Annica

Anonym sa...

Ohoj,här har jag aldrig varit :-)
Underbar blogg,mycket inspirerande och en supergoo katt :-)
Lycka till med Svärföräldrar och ha en trevlig helg :-)
Hälsningar
Rebecka

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hellojs , vackra bilder du visar!!!

ja du..på bloggen ser ju bilderna perfekt ut..många som frågat om barnens rum...har de alltid så välstädat???
Nix, det som inte syns på kameran....ojojoj!!!

Ja annars är jag ng som dig..älskar att ha perfekt o ordning.....men med 3 barn så är det inte så lätt...dessa prylar o kläder över allt!!Jisses!!

idag är dock inga vackra bilder på bloggen...kika in får du se...men jag bra säger,,,kräkvarning!!!!

Kika in o Tyck till!!!

Kram MM

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack för kommentaren!!
& för att ni bryr er!!
♥Kram Millan & "R"♥

Änglahem sa...

Oreda??? vad är det för något...Öhhh...vet jag INGET om!!!*fniss* Det är lätt att vara pedant ut i fingerspetsarna när man inga barn har eller möjligtvis ett, sen...jädra anamma bryter kaoset ut!!! Har förvisso bara 2 små änglar OCH en make (dom får man ju hålla lite i styr dom med*hihi*. Men sen barn nr 2 så har jag bara fått inta en lite mer relaxed attityd, annars kan man springa benen av sig för att plocka och plocka!!

Härliga bilder!! Tricia Guild visste vad hon gjorde!!

Ha en bra em/kväll!
Kram
Ulrika

Anonym sa...

Hittade till din blogg... kul och inspirerande må jag säga!

Evelina

Malin - I min trädgård sa...

Hej och tack för din hälsning i min blogg! Det är alltid kul att kika in här! Jag måste säga att det där turkosa rummet är lite väl för min smak, men otroligt häftigt samtidigt!

Ska bli himla kul att se hur soffan blir!

Ha en bra kväll!

IKT i min vardag sa...

Är jungfru i stjärntecknet = pedantisk. Men sedan jag fick barn kämpar jag varje dag med att behärska mitt plockande och ordnade...annars skulle jag bli utbränd!

Kram Linda

Vårt lilla hem sa...

Härliga bilder och underbara färger! Gillar speciellt bilden och färgerna i mitten - så fint!
Jag är nog lite feg, men börjar bli bättre på det dör med att mixa och matcha lite mer :)

Hoppas middagen blir trevlig!

Kram! Jenny

Kalkstenssommar sa...

Det är lika roligt att gå in på din blogg varje gång. Fina bilder, härliga texter och en hel del tips.

Nu är jag riktigt nyfiken på din soffa. Skall kika in här titt som tätt, vill se den NU!

Kram L