måndag 31 mars 2008

Hemma igen från South Fork

Det är åter måndag och "Lucy" är hemma från South Fork. Jajemänsan, jag var Lucy med löshår, knuten kråsblus i midjan, tighta jeans och pumps. Maken var Bobby, med färgat svart hår och ett underbart stort krull efter pyssel från min sida med locktången. Värdparet var JR och Sue Ellen, och pappsen var Ray och mamma en härlig Sue Ellen med blå makalöst ful dress med de största axelvaddarna jag sett. Värdparet hade planerat allt i minsta detalj, allt från registreringskyltar på bilarna på garageuppfarten, till drinkbord, familjefoto och räliga blomsteruppsättningar i aprikos och orange. Barbord, med kristallkaraff (mkt viktigt) och Bourbon i glasen hela kvällen. Många underade vad det bjöds på för mat under Dallas kvällen och jag kan säga det var suuuuuuper gott!! Vi började med jalapeño poppers, majssalsa och ribs. Sedan bjöds det på Texas nationalrätt Chilli, som är en gryta med nötkött, chilli och goda tillbehör som bönor, ost, lök, guacamole, majskolvar och majsbröd. Vi avslutade med världens godaste pecannöt paj med underbar gammaldags vaniljglass. Vilken höjdarkväll! Nu är det bara att börja fnula på vad maken och jag ska göra, det är vår tur att stå för partyt nästa gång! Det kommer bli svårt att matcha den här kvällen kan jag säga. Men vi har ju några månader på oss att fundera....
X
Jaha, och vad visar man för bilder till det här inlägget. Ja, så roligt ska vi inte ha det att jag visar bilder från i helgen. Haha! Men vad kan man dra för paralleller mellan South Fork, en försupen Sue Ellen och underbart fult 80-tal. Inget som jag kommer på : ) Så det får bli en bild från vardagsrummet. Efter omöblering i sovrummet har min favvis spegel fått flytta ner en våning och förgyller nu väggen ovanför soffan.
X

Jag tycker det blev riktigt bra. Spegelns och soffans färg håller precis samma gräddiga vita ton och bjuder in till en vacker sittplats.


Tänk på att speglar kan använadas på olika sätt. Inom feng shui talar man om att arbeta med speglar med försiktighet. Jag tänkte gå in på detta lite noggrannare en annan gång. Men något som är härligt är att en spegel fördubblar det vackra! I vårt fall har den förstorat rummet och ger rymd!
X
Önskar er en go start på veckan... Nu känns det som våren är på väg! Jihoo!

Jannice

24 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Haha. Inte för att jag vet hur maken din ser ut men jag blev ändå full i skratt över din beskrivning om hans fluffiga hår :) låter som en kul middag...

Kram Annica

Zizzi sa...

Tema-fest är ju hur kul som helst. Lite förslag; twin peaks-tema, seriefigurer, rom på ceasars tid, oscarsgala, dagis m.m. m.m.
Vad fint det blev med spegeln ovanför soffan, det blev som en tavla!
Kram cissi

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh vilket party!! det måste ha varit fantastiskt roligt :)
Ler lite åt ditt ord "räligt". Jag har skånskt blod i mina ådror men talar inte ett ord med skånsk dialekt. Men jag har sen barnsben hört riktigt bred skånska.

Så fint det blev med spegeln ovanför soffan! Den är verkligen fin. Visst var väl den ett ommålat loppisfynd?
Ser nästan ut som en Sia-spegel :)
Kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Vilket hejdundrans partaj - så kul!

Härliga bilder!

Jes

Annika sa...

Vilken rolig fest! Det hade ju varit kul med bilder! ;) En så vacker spegel! Den pryder sin plats! Kram

Living by Milla sa...

Låter som ett härligt party !
Gillar din blogg a lot..får jag länka dig ?

Ha en bra vecka !
Camilla

Jenny Oak Fae sa...

Låter ju som en härlig fest :)

Jättefint vardagsrum!

Kram, Jenny

<3

Solsjö - Under en vind sa...

DEt låter som en rolig tillställning!!!

Snyggt i ditt vardagsrum! Ha en ny bra vecka! Kram!

Nettan sa...

Jisses vilket Party ni haft & en fröjd för ögat ;0)...
Snyggt det vart med spegeln ovanför soffan..
Som hand i handske..
Kram Nettan

Vecka - Vecka sa...

Vilken rolig fest ni måste ha haft!
Ditt vardagsrum är så fint!

Kram, Lotta

MiaMaria sa...

Låter som ett trevligt partaj!

Och din spegel är bra så vacker!

HA´det så gott!
Miamaria

Helena Dovier sa...

Det låter som en riktig kanonfest :-). Spegeln är verkligen jättesnygg!
Kram från Helena

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Hej!
Vilken härlig fest ni har varit på. Det är så roligt när värdfolket gör ngt extra, och roligt att klä ut sig! Och så snuvar du oss på bilder...hihihihihihi!

Jag älskar också speglar, och tycker det är lite "synd" att man inom feng shui skall vara lite försiktig med speglar och dess placeringar. Men man kan ju blanda fs med sin egen smak!

Trevlig måndag, kram Caroline

Anonym sa...

Tematips till nästa fest: charter.
Jag har varit med och arrangerat en sådan fest och gärsterna var dundernöjda. Med temat charterresa finns otroliga möjligheter till dekorationer, musikval, mat och dryck. Låte exempelvis inbjudningskortert vara en fejkad flygbiljett och ett par kan få åka ospecificerat, dvs själva få duka sitt bord med pappersduk o s v - men som kompensation få fri tillgång till sangria. Glöm inte bort festfotografen som plåtar gästerna med sombrero och apa...

My White Cottage sa...

Vilken häftig tillställning! Jag tycker det är superkul idé!!!

Vackra bilder från vardagsrummet. Det blev jättefint med spegeln ovanför soffan!

Många kramar från Jenny

Maria sa...

Den gjorde sig bra där! Gillar speglars sätt att lätta upp och ljusa upp ett rum!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hihi!!!!
Lät ju hur kul som helst ju!!!!!
Vad kul att de ordnar såååå!!!

~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~

Anonym sa...

Vackert hem ni har..
En fröjd för ögat att se....

tack för fina tips

Cia sa...

jag var i 20års åldern på 80-talet när Dallas gick på tv, och jag missade knappt ett avsnitt, synd att serien ballade ur efter några år när de som dött i serien återuppstod eller när en skådespelare som varit med i flera år plötsligt säger upp sig och dom slänger in någon annan skådis i stället osv .. nej den serien krystade nog på lite i längsta laget

marita blücher sa...

Verkar ha varit en riktig höjdarfest det där - kul med ett tema och hjälp vad jag blev sugen på chilli. Spegeln blev verkligen lyckad över soffan och vilken vacker ram den har !
Tack för din gulliga kommentar på min blogg.
Kramis/Marita

Anonym sa...

Så jädra kul. Det där måste jag göra framöver... Sugen på fest

SOFIE sa...

Åh!! Det låter som en underbart kul fest! Gud så roligt med tema! =) Tack det samma; "kul att ha hittat hit" och kul att du hittade mig ;) Gud så fin spegeln var! Ja hela vardagsrummet!Samma färg på spegelram som soffan, skitsnyggt! =) Massa kramar!!

Mia sa...

Det lät som en jättekul kväll, jag älskar temakvällar. Jag är barnsligt förtjust i att klä ut mig!
Kram Mia

Anonym sa...

Men du, vad fint! Ska vi byta?Kramis