tisdag 1 april 2008

Ommöblering

Som jag skrev i gårdagens inlägg hamnade ju vår spegel på nedre våningen. Förresten, min dator var paj igår så jag kunde ju inte visa denna bilden, hihi.. ser ni något konstigt??
X

X
Anledningen till flytten av spegeln är att vi har möblerat om i sovrummet. Jag ville möblera enligt feng shui, eight mansions och currylinjer. Ge det en chans för maken (som sovit dåligt länge nu) att få en bättre nattsömn. Nu har vi testat det här i 2,5 vecka och han har aldrig sovit så bra. Jag känner mig också mer utvilad och det är betydligt trevligare att ligga och läsa, mer rogivande på något sätt och jag som har svårt för att lägga mig och vila, har riktigt njutit av den saken. Och att vakna upp på morgonen är en ren fröjd... jaja... okej då.. inte så man rusar upp... men iaf :)
X
Tänkte jag skulle börja skriva mer om feng shui i bloggen. Jag är så övertygad om att människors inre påverkas av deras yttre omgivning. Men jag vet inte riktigt vart jag ska börja för att förklara och ge er den bästa kunskapen (och så har alla har olika mycket kunskap i ämnet). Får väl skriva en bok *fniss* Jag får fundera på hur jag ska lägga upp det. Jag tar tacksamt emot era förslag och önskemål. Så länge några korta tips från min sida...
  • Placera sängen i kraftposition (stöd mot vägg, uppsikt över dörr)
  • Sängen bör inte placeras mellan dörr och fönster, då det skapar rusande energier
  • Låt mannen ligga närmast dörren (försvararen - något vi har i oss sedan urminners tider)
  • Placera inte sängen framför ett fönster, om du måste, se till att minska energiflödet med gardiner
  • Snedtak, eller tunga bjälkar kan ge en tryckand känsla och barn kan ofta fara illa av detta
  • Undvik starka färger som rött, orange och starkt gult, färger avger olika energier, även om lampan är släckt.
  • När lampan släcks förbrukar våra blommor extra syre, därför bör man faktiskt inte ha blommor i sovrummet. Iaf undvika många. Den blomma som man brukar rekomendera är Orkidé, för den ligger på sparlåga vad gäller syreupptag.
Nu ser det ut så här när man kikar in från övervåningens hall. Inbjudande?


Sovrummet är ljust och avskalat från en massa intryck, då vi tycker det räcker med allt som snurrar i våra huvuden om dagarna....Spegeln är perfekt att stå och kolla in gäddhänget. Den står nära fönstret så man får verkligen in det "naturliga" ljuset, vilket gör en blålila så här års. Nice ; )

X

Ses imon!
Kram
Jannice
X

17 kommentarer:

Katariinas living sa...

Väldigt fint!
Vårt sovrum är nästan en kopia av ert, samma rumsform och möbelplacering så att säga;) Gillar också att ha det lugnt och avskalat, visst sover man mycket bättre då.

Väldigt fin blogg du har!
Ha en bra tisdag, kram/Katariina

Lotta sa...

Vilket vacker och rofyllt sovrum! Lite så där har jag i planerna att vårt ska bli snart.. Det är rätt så mörkt och murrigt nu, skulle vilja ha lite ljusare till sommaren.

Att inte ha sängen mellan dörr och fönster fungerar inte riktigt hos oss.. Eller, vad ska jag säga. Vi har en helt öppen övre våning utan dörrar alls..Endast en blomma har vi, och snedtak. Mannen har jag ju hemma bara varannan vecka, och då sover han nog inte närmast dörren..

Vanligtvis sover jag nog helt bra ändå, men nu är det en liten som håller en vaken på nätterna.. Några feng shui tips för det problemet?

Ha en bra dag!
Kram, Lotta

Anonym sa...

God Morgon, vilket fint sovrum. Men vad var det du ändrade på? Jag trodde mig ha läst att man helst skulle undvika speglar i sovrummet över huvudtaget för att inte "oroas" över alla speglingar. Det blir spännande att höra/läsa mer om hur du använder dig av feng shui.
Ha en bra dag (och fortsatt bra nattsömn).
Hälsning //AnnA

Anonym sa...

Jättefint sovrum! Så fint med änglavingarna i taket.

Jag fick höra någon gång att man inte skall ha någon spegel i sovrummet enligt feng shui. Stämmer inte det alltså? Det är nog en av de få saker jag tagit fasta på.

Kramar/p

Södralycke sa...

Visst är det spännande med feng shui! Har nog lyckats möblera vårt sovrum ungefär efter dessa principer omedvetet :) fast jag har ju lite krukväxter förstås....

Fint sovrum ni har!
Ha en bra dag, Kram Johanna

En inredoholic sa...

Hej på er..

Svar på spegelstemat. Man kan ha spegel i sovrum, men den ska INTE vara riktade mot sovplatsen eller fönstret, eller att man ligger i fält "mellan spegel och dörr/fönster" .

Har man spegel som gör det, bör man hölja över den under natten.

Må så gott!
Jannice

Elisa Day sa...

Vackra bilder! Är det en katt under mattan eller ser jag fel? :) Kram

Millas Mirakel sa...

Vilket lugnt och skönt sovrum, skönt att det har löst sig med sömnen !
Vilka bra tips..har faktiskt en orkideé i sovrummet.

Kram Camilla

Malin sa...

Ni har det verkligen supermysigt hemma! Sovrummet blev kanon och det känns verkligen lugnt där inne. Fint det blev med spegeln. Ligegr det någon under matta kanske?*fniss*

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Så ljust lugnt och fräscht! Längtar till jag själv kan måla om mitt chockrosa sovrum. Nu har jag valt tapet och färg men väntar på att det ska bli lite varmare ute då det underlättar för mig när jag renoverar...

Kram Annica

Caroline sa...

Jättesnyggt! Snart snart blir det ljust och fräscht här hemma, och då är det mycket feng shui som skall tillämpas! Ett tillägg till vad man kan göra om sängen står under fönstret är att "byga" upp en vägg av höga blommor och krukor.

Åh, om man bara hade lite mer tid!

Kram Caroline :)

Inredningsgalen sa...

Vad säger filosofin om att ha sängen under fönstret? Vi flyttade våran säng för ett tag sen och jag har sovit mycket bättre och fått mer lung och ro här inne sen dess!

S o F sa...

Lugn och Harmoni!

Det är vad jag känner - skulle vilja ha det precis likadant.

Du är superduktig!

Varma soliga hälsningar!

Snusans Inredningsblogg sa...

Det är intressant det där med feng shui. Många tycker antagligen att det är nonsens men det är faktiskt ganska logiskt om man tänker efter. På alla ställen vi har bott har jag omedvetet valt att lägga mig längst från dörren tex. :)

Vad fint ni har hemma! Och det är ju perfekt att kunna ha en spegel vid fönstret sådär.

Men vad är det som ligger under mattan på första bilden...? :)

SOFIE sa...

åhhh vilket fint sovrum! Vad härligt att han sover bättre nu! =) Skönt! Ser välldans rofylllt ut ;) Blir svårt för mig och min sambo att "följa" fengshui. Vårat nuvarande sovrum funkar inte det där "inte emellan fönster å dörr", eller "under fönster" för att få "uppsikt över dörren" samtidigt ;) Och i vårat framtida sovrum, som vi håller på å bygger nu, är det både snetak och bjälke i taket, men han sover iaf näramst dörren och skyddar mig ;) Hihi! (Det känns tryggt att ha honom närmast dörren faktiskt) Sover bra som det är nu iaf och hoppas att vi kommer sova bra i det nya rummet också =) Alltid spännande och roligt och intressant att läsa om fengshui och höra hur bra det funkar =) Men jag får "fuska" jag! Kramar!!

Inmycarport sa...

Hej Jannice!
Ja du, det var mycket konstiga datum på min blogg..hihi. Tack snälla för uppmärksamheten. Vi får se om det kommer lite kunder till nyår!!

Jag tycker att det är mycket spännande med feng shui.
Det är sååå mycket som stämmer.
Vilka fina bilder från ditt vackra hem.
Kramar Maria

Mamma Millan sa...

Underbart vackert ni har...både i sovrum o vardaxrum!!Fint med ängla vingarna!!Gillar med Fengh Shu...

Ha en härlig vecka!!!

~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~