måndag 28 april 2008

Ett bättre liv

Hoppas helgen varit skön och att ni alla fått njuta av våren och vackert väder. Det är verkligen varmt och igår gick maken och jag på promenad i "bara" tröjan :) Härligt! Söndagen gick annars åt till att slicka såren efter vinprovning och fest med familjen.
X
Helgen är slut och en ny vecka börjar och vad passar inte bättre än att börja veckan med en reflektion över ditt liv? Det låter så stort, men det är viktigt att vi stannar upp och fundererar...
X
Lever du det liv du vill leva? Om inte, vems liv lever du då? Det handlar om dina syften, värden och mål, och om sätten att nå dit. Den goda nyheten är att det finns realistiska sätt att förändra livet. Den sämre nyheten är att man måste göra jobbet själv. Det är dock värt besväret. Du har ett liv, så det finns all anledning att fundera över vad du verkligen vill att det ska innehålla.
X
Vad är då ett bättre liv? Jo, det har ett enkelt svar: Ett bättre liv är ett som mer liknar ett liv du själv vill ha. Hur det goda livet ser ut finns det inget generellt svar på. Däremot har du själv säkert en aning om hur ditt goda liv skulle se ut. De flesta av oss vet ungefär vad vi helst skulle ägna dagarna åt, vilka frågor vi skulle engagera oss i, var och hur vi skulle vilja bo, vilka vi gärna skulle ha omkring oss och vilken anda som skulle dominera. Det är det goda livet; olika för var och en.
X

Men något vi alla har gemensamt är att vi vill ha fysisk och ekonomisk grundtrygghet, socialt utbyte med andra och vi vill ha inre harmoni. Vi vill slippa bli fattiga, deprimerade, ensamma och sjuka. När vi sedan har grundtryggheten vill vi ägna oss åt sådant som vi tycker är intressant, viktigt, meningsfullt och lustfyllt.

X
”Det bättre livet” är realistisk att uppnå för alla, men livet har inte någon quick fix. Alla som är beredda att arbeta med sig själva, på sikt skapa ett liv som efter hand mer och mer liknar det de egentligen skulle vilja leva. Lägg offerkappan åt sidan, våga ta steget - det är bara du som kan göra något åt ditt liv.

X


X

Den här underbara blomman fick vi av bror och svägerska i helgen. Den skira rosa blomman är underbar mot den grå slitna krukan. Ska först njuta av den inne, men sen ska den planteras ut. Det är en perenn och kommer passa fint till våra ljust rosa "New Dawn" klätter rosor på framsidan.

X

Önskar er en skön start på veckan, och glöm inte att ta 15 min för dig själv, sätt dig ner och reflektera: Lever du det liv som du vill leva?

Kram
Jannice

X

10 kommentarer:

Mamma Millan sa...

Oj..ja det var tänkvärda tankar!!!
Svaret vet jag redan....

Kram Millan!!
Ha en trevlig Vecka!!

Gårdsromantik sa...

Många kloka tankar!

Härligt - jag var också jackbefriad!

Kram Maud

Jenny sa...

Underbara, inspirerande och tänkvärda ord!!
15 minuter.... Ja, man får tänka: Att det är jag värd!
Kramar
Jenny

Fredrik sa...

Fina bilder.. och tänkvärda ord!

Jema Rose sa...

Ja, verkligen kloka ord...och vilken vacker blomma!

Kram & ha en underbar ny vecka!

/ Jenny

<3

Marita Blücher sa...

Kloka och viktiga tankar du berör, man önskar ibland att det fanns en genväg till det "optimala" livet. Jag känner att jag kommit en bit på väg i och med mitt vägval i yrkeslivet - det känns verkligen som en förmån att kunna försörja sig på något som man verkligen brinner för - att vakna på morgonen och känna - jippie - en ny arbetsdag !
Ha en underbar vecka.
Kramis/Marita

Mamma C sa...

Ja, det var många kloka tankar du gav.
Kram mamma c

Annika sa...

Tänkvärda ord! Vacker blomma! Och krukan var fin!

Jennyshemochharmoni sa...

Verkligen tänkvärda ord, sånt gillar jag :) Ha en bra tisdag! KRAM

Helena på ROOM & serve sa...

Så ljuvligt sååå ljuvligt - ahhh!