måndag 21 april 2008

Vårfint ute

Måndag igen och solen är fortfarande på plats. Underbart! I helgen var jag i Ronneby på toastmadame ärende : ) och passade på att ta vackra bilder till ett hemma hos reportage som ni ska få se senare i veckan. Jo, min underbara väninna gifter sig och jag ska få "styra upp" kalaset. Ska bli superroligt! 2:a gången jag får denna ära (nej, det är inte hon som gifter sig igen :), man kanske skulle lägga till det i sitt cv, eller börja turnera som toastmadame?
X
När jag kom hem igår, hanns det med att pysslas lite utanför egen dörr. Jonas (maken) och jag klippte rosorna, tog bort enen med julgransbelysning (!) och planterade blommor som hör våren till. Lyx är att precis nere vid stranden har vi majbrasan, så det är bara 30 meter att gå ner med skräpet. Lätt som en plätt.
X
Åååå.... vad mycket lättare det är att gå upp om mornarna när solen skiner, det är ljust och vi har vår och sommar framför oss! Önskar er en underbar start på veckan! Kram Jannice
X

X
Genom att ha vackert runt sin dörr, lockar man enligt feng shui in chi, och därmed möjligheterna in i huset. Och det vill man ju :)
X

X

Vårt hus är av jordelementet (gammalt engelskt tegel) med linblå dörr och fönster (vattenelementet), därför är det vackert med blommor och växter från metallelementet, så som rosa, vitt och andra pasteller. Det balanserar och ger harmoni.

X


X

13 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Vilken fin planetering i den vita krukan, snyggt! Och vilken lyx att ha 30 m till stranden, låter så härligt och Bosse blir jag så förtjust i var gång jag ser honom!

Jaha, du hade fått en sån kommentar med! Mycket skickligt av en sådan "oerfaren nybörjare" som hon utagav sig för att vara, att hinna med att besöka så enormt många på så kort tid UTAN att se mej någonstans!!! Helskumt.. du får gärna radera den kommentaren, jag vill inte förknippas med några frågetecken... Tack för att du kikade in, ha en bra ny solig vecka! Mari

Jema Rose sa...

Vilka vackra bilder : )

Kram, Jenny

<3

Saramedflera sa...

Hejsan
Ramlade in hit via en annan blogg. vilken fin plantering du visar. Ska kika runt lite till härinne:D
Kram Sara

Caroline sa...

Åhhhh, bara 30 meter ner till stranden! Det bästa som finns är att sitta vid havet, lyssna på vågorna och drömma sig bort medans solen skiner.... Vilken miljö att bo i! Var bor ni i Skåne? Eller är det en hemlis?! ;)

Kram och trevlig måndag på dig med madame!

Mamma Millan sa...

Hellojsan, så söta blommor..härlig tid framför oss nu ju!!!!;)

Ha det så fint i vår solen!!
hoppas ni får en härlig vecka!!
kramar Millan

MY WHITE COTTAGE sa...

Fin vårplantering! Eftersom vi också har tegelhus tog jag till mig dina goda råd angående färger på blommor som passar till. Var faktiskt inne på ljusrosa så nu blev jag ju ännu mer övertygad om att det är rätt!

Önskar dig en solig och fin vecka!
Kramar Jenny

Inredningsgalen sa...

Läste jag rätt, julgransbelysning????
Visst har vädret varit underbart i helgen.

Grodmamman sa...

Vackra planteringar! Tack för all information om Feng Shui! Din blogg är en av de första jag kikar in på varje dag, tycker att det är så intressant. Läser just nu bara böcker i ämnet.
Kram

Anonym sa...

Så härliga bilder.. Det är så härligt att våren äntligen är här nu!! :)
kram

Johanna.B sa...

Visst är det härligt när solen skiner! Visst blir man glad?!

Eftersom iallafall jag blir det ägnas hela min vecka åt allt från små balkonger till stora altaner, igenvuxna trädgårdar och öppna ängar, osådda frön och spirande rosenbuskar, nätta cafémöbler och svulstiga rottingmöbler, växtfyllda fönsterbänkar och varma växthus i temat Grönskande platser!

Häng gärna på temat du också och hjälp alla där ute med inspiration inför sommarsäsongen!

Pysselprinsessan sa...

Fin plantering! Ja, äntligen är våren på väg på riktigt!
Kramar

Under en vind sa...

Vackra bilder!!

Kul att vara värdinna! Det var jag och sambon för min kusin och hans fru för två år sedan, var ett mycket roligt uppdrag!

Har ett litet kul tips som du kanske testat....lämna en lapp till alla gäster på bröllopet med uppdrag att skriva ett vykort till brudparet på ett bestämt datum! På detta sätt så fick det brudparet vi var värdpar för ett vykort om dagen i tre månader! Då valde vi bara vardagar att posta korten på!
Ha det gott, kram!

Hem & Harmoni Marie sa...

Så fint du gör! Det verkligen gulligt med den vita kruka!
Jag har precis läst ut boken 'Rensa i röran med feng shui' av Karen Kingston. Underbar! Nu ska jag bara börja rensa, men det ska bli skönt faktiskt att bli av med en massa skräp.
Hoppas du får en ny skön vecka i solen! Ha det gott! Kram