onsdag 23 april 2008

Vyer

Idag vill jag ta upp vikten av vyn i ett rum. Vad händer utanför? Är det skog, hav, åkrar, ängar eller rapsfält? Eller är det kanske grannens ill-lila hus : ) Vilka färger speglar din inredning mot från rummet? Detta är mycket viktigt att ta hänsyn till då det också blir en del av rummet och sätter prägel på den vy som du exempelvis ser från soffan, matbordet eller favoritfåtöljen. Det är samma sak om man har rum i fil (som är en lyx att ha). Det kan bli hur vackert som helst! Se bara till att vara mån om vad du ser från de andra rummen. Det är viktigt att ha en vacker utsikt från alla håll när man möblerar ett rum.
X


X

Här har man arbetat med kontrasten av vitt och träslag. Första rummet är vackert med golv och fönster i samma träslag, men i det andra rummet borde man få inredningen att landa. Just nu svävar den i alldeles för mycket vitt. Att hittat någon kruka eller konstföremål som tog upp träslaget hade bundit ihop inredningen.

X

X

Här ser man hur viktigt det är att färgsättningen och att rummen hänger ihop när man ser dem i fil. Det blir en fröjd för ögat och harmoni för såväl kropp som själ.
X


X
Vad man kan göra är att längst inne i korridoren eller rummet skapa en fokuspunkt, något som utmärker sig, eller som faktiskt INTE alls passar in. Det är det som skapar spänningen och ger oss personliga hem.

X

Vid vy utanför ett hus. Tex om man har ett blått hav som bakgrund :) så är det det man ska arbeta med, och då kan trämöbler som går lite åt det oranga hållet (orange som är komplementsfärgen till blått) bli supervackert. Tänk hur de gör i medelhavet, terrakottakrukor, blått hav och vita kalkstenshus. Ingen tillfällighet.

X

Hoppas det var lite matnyttig information. Imorgon blir det Hemma Hos reportage. Tack för att ni så troget kikar in, lämnar så fina kommentarer och inspirererar!
Kram Jannice

X

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej J., det var mycket tänkvärt fast de flesta av oss har nogandra problem än att tänka på hur vi inreder alla dessa rum i fil eller med obehindrad havsutsikt. Här hemma kämpar man mot den annars så "fina" grannen som tyvärr också har en baksida. Men visst ska man tänka på vyerna. Jag önskade du skulle hälsa på här och hjälpa mig på traven...
Hälsning & Ha en bra dag /AnnA

Anonym sa...

På tal om vyer - har du sett? Man kan i alla fall drömma sig bort....
Kram AnnA
http://nathankirkman.com/index2.html (tipset kommer från desire to inspire)

snusans inredningsblogg sa...

Ja det där kan göra så mycket för ett rum. I mitt förra hem hade jag en så fin utsikt över ett grönt och vitt vackert gammalt hus med gröna äppelträd och och det gjorde sig så bra när vi tog upp de gröna deteljerna i inredningen...

Malinka sa...

Ja du har så rätt. Det handlar om harmoni och att när man passerar från rum till rum så skall man färdas harmoniskt. Precis det skall jag eftersträva den dagen jag sätter tänderna i inredningen på Rönnings. Vackra bilder också, har du tagit dem själv eller? Fina var de iallfall med vackra miljöer.

Mamma Millan sa...

Kul att inspireras,,,
ja medelavet,,finns det nåt vackrare,,spec då grekland med sina vita vackra hus!!

Kram Millan
~~~<~~<<@

Jema Rose sa...

Jättefina bilder, tänkvärda råd också, jag har själv mina rum i "fil" nämligen!

Kram, Jenny

<3

Anonym sa...

Hej du :-)
Jag satt precis och funderade över Feng Shui..finns det inte liksom "manlig" sådan inredning,alltså har du bilder på något sådant *gud vad invecklat det blev* *skratt*
Kram
Rebecka

Annika sa...

Vackra och inspirerande bilder!