torsdag 24 april 2008

Hemma Hos - I konstnärsvillan

På Blekingekustens strand ligger denna underbara villa i gult. Ett riktigt Madickenhus, med underbar utsikt och härlig personlig inredning. Här bor konstnären Britt-Marie Hägg, tillsammans med maken.
X


När man kommer in möts man av dessa härliga gummistövlar som blir som ett konstverk mot klinkergolvet och det vackra pianot.

X

Konst dominerar huset och färgerna är järva men väl genomtänkta, och vilar mot det vita avskalade. Runt om i huset kan man se tavlor som är hängda under fönstren. En urkul idé, som också ger ett personligt intryck.


Detta konstverk är Britt-Maries igenkänningsmärke. Härliga keramiktuppar i olika färger.Verandan är fantastiskt vacker, med en utsikt över viken. Här sitter paret och njuter av god mat och en underbar utsikt.

X

Ett tips som jag ska ta efter. Knyt fast en fiskelina i tavlans båda sidor och häng den i fönstret. Så vackert!

X

X

En av mina favorittavlor. Målad på bananpapper.

X

X

Åååååå vill ha en kung eller prins i vitt!! De är så fina, och drömmen hade ju varit att ha 5 stycken i en sådan här fin grupp.
X

X

Ulrika Hydman hörna, med härlig kontrast. Se det urläckra fönstret där glasföremålen får tala.
X

X
Badrummet går i blått och är härligt vilsamt. Den vackra kristallkronan är lite oväntad och blir en fokuspunkt till rummet.
XX
Vackra skålar i badrummet till förvaring av hårborstar, snoddar och smycken.
XX
I Sverige är vi ibland lite konventionella när det kommer till dekoration av våra fönster. Det behöver inte vara växter och grönt! Att placera konst, glas och keramik i fönstret är urläckert och blir oftast bäst då ljuset får stråla och reflektera färgerna och formen.
X


X
Ovan är Britt-Maries senaste keramikfigurer, mycket går i orange. Helt rätt! Tänk på att orange är otroligt vackert till mycket vitt och att addera till den lantliga stilen, med lite blått, är ursnyggt. Som jag skrev igår och som ni nu vet är blått komplementfärgen till orange.
X

X
Huset blicker mot havet och i förgrunden ser ni tuppsamlingen. Britt-Marie har sin ateljé på gården och det är en ren fröjd att gå runt i trädgården och inspireras av hennes alster och installationer.
X
X
Om ni är intresserade av Britt-Maries konst, priser m.m. kan ni maila mig på simplicity@live.se Eller varför inte, när ni har vägarna förbi Ronneby, ta en tur till Sjövik och besöka hennes ateljé. En perfekt utflykt till sommaren. Jag lovar ni blir inte besvikna!

X

14 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vilket härligt hus - och tupprna var väl för läckra!
Vårat hus ligger också i en sån där vik!

Kram Maud

Anniqa sa...

Vad härligt med blått, där får man kika in när man har vägarna förbi.

Radhusdrömmar sa...

Vilket hus! Inte riktigt min smak vad gäller inredningen, men läget och utsidan!!!

Kul att se :-)

Kram Johanna

Lotta sa...

Vilket personligt hem! Roligt med lite hemma hos! Gillade också grejerna från Åhléns du visade tidigare. Ska åka till Stockholm på måndag nästa vecka, och då tror jag minsann att en sån där stensamling får följa med hem!
Kram, Lotta

Marita Blücher sa...

Vilket underbart hus, ljust och rymligt med en massa härliga och uppiggande inredningsdetaljer. Tusen tack för ditt jättegulliga inlägg på min blogg - jag ser fram emot att träffa dig i butiken (ge dig gärna tillkänna).
Solvarma kramar/Marita

Malin sa...

Åhh vilket underbart hem...jag vill ju flytta dit direkt. Så personligt och trevligt. Kram

husnummer30 sa...

Så mycket fin konst och vilket fint hus! Prinsarna och kungarna var ju ursöta och de små fålarna ute i trädgården riktigt coola!

Ha det fint! //Jill.

husnummer30 sa...

Hmmm...kanske inte är fåglar? Men de var läckra iaf!

//Jill.

www.missfixtrix.com sa...

Underbara bilder och fantastiskt hus. Skulle inte vara fel att ha den utsikten. / Johanna PS! Tack för skjorttipset har inte hunnit kolla in ännu..

Mamma C sa...

Vilket hus, mycket vackra konstverk du visade.
Kram mamma c

Mamma Millan sa...

Cool veranda!!!
Åå gillar det vita pianot !!så snyggt!!

Kram Millan
~~~<~~<<@

Annica sa...

Vilket härligt personligt hem!
Gillar det vita med inslag av färgstarkt :)

Kram Annica

rost&rosor sa...

Vilket vackert hem, så vackra färger. Gillar de där keramikfigurerna som återkommer lite här och där och det vackra pianot, kram Katta

Kram Anna sa...

Ja det är ett otroligt vackert hem. Jag kan rekommendera ett besök och njuta av både utsikt och konst! I vår lägenhet i Stockholm har vi både tuppar och prinsessor som vi är otroligt glada åt!