tisdag 29 april 2008

Färgtrender

Igår var jag på trendseminarie. Och vet ni vilken färg som är starkast just nu i "branschen" inte ännu i våra hem, men på inmarsch? Blått - allt från aqua till indigo. Intressant! Känns som det var ett tag sedan. Man menar också att svängningarna går betydligt snabbare nu än tidigare, tom snabbare än modet i många fall. Så orange är över inom inredning, fast det fortfarande spökar i vårmodet på nagellack och kläder. I Sverige ligger fortfarande möbeldesignen på mycket grönt, medans man lagt det åt sidan i Milano, som anses som vägledare.
X
Naturen är superviktig i inredningen i både struktur och kulör, och som på så mycket annat, den ekologiska trenden är absolut starkast. Vitt med olika strukturer kommer tillbaka (som det hade varit borta i min värld ; ) Så även den feminina inredningen. Nu tillåter man det kvinnliga komma fram (tänk modet just nu, kvinnor ska vara kvinnor - klänningar, skira material etc.) Herregud så bra, låter som jag skrivit trenden ;) Skämt å sido - Personligen tillhör jag den skaran som inte tycker trender hör hemma i inredningen, utan att man skapar ett hem där man trivs och som bygger på en intervju med sig själv (och övriga i familjen). Självklart vill vi alla ändra och köpa nytt, men grunderna och möblerna finns det ändå själ i. Och ska man hänga med i trenderna vad gäller färg och form, så får man inte göra annat, och är det någonstans vi ska vara befriade från stressen, så ska det vara i inredningen. I hemmet ska vi samla kraft med hjälp av inredningen, inte tvärtom.
X
Däremot kan jag tycka det är viktigt att vi i vårt avlånga land försöker hänga med årstidernas svängningar och lätta upp nu när våren och sommaren kommer. Det är en självklar känsla på något sätt, att mattor och pläder läggs undan (liksom våra vinterjackor) och att ljusare gardiner hittar till våra fönster för att släppa in det underbara sken vi har här i Sverige. Vi har det faktiskt inte så mörkt som vi säger... Men det är viktigt att vi släpper in ljuset och att vi samlar på oss av denna underbara energi för att ha i bagaget, när hösten knackar på, och det är dags att kura in sig, med textilier, mattor, kuddar igen.
X
Lite uppdatering om vad som är på G. Här hemma tycker jag inte det är så mycket som varit på gång vad gäller inredningen. Men efter förändringen i sovrummet, sover både maken, jag och Bosse fint. Bosse sover även på dagtid, den lille sömntutan.
X
Ha en skön tisdag. Ses imon!
Kram
Jannice
X


Har vi inte underbart skitiga fönster. Oh ja, ibland är det inte roligt med spröjs och ett gammalt hus som är 9 m högt. Någon som anmäler sig frivilligt :)

10 kommentarer:

Jema Rose sa...

Jag bryr mig inte heller om trender faktiskt...tycker att man får inreda med det man tycker är vackert & trivs med, blir mest personligt då också!

Jättefin bild på Bosse, han är ju så SÖT !!!

Kram, Jenny

<3

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Håller man bara fast vid det man gillar så blir man ju dötrendig någon gång, var tionde år eller nåt iallafall Haha...

Håller fullständig med Jema Rose! Jag vill inte bo i en möbelkatalog. Jag vill att det ska synas att jag satt mina spår här hemma!

Men visst är det roligt att l ä s a och se vackra b i l d e r på vad som är igång i trendvärlden:)

Kram Annica

Anonym sa...

Bosse kan konsten att charma alla besökare på den här bloggen. Han är så otroligt fin!

Kramar/pernilla

Viveka på Humlebacken sa...

Bosse är ljuvlig, helt rätt i färgen:). Ragdoll?

Frida sa...

Tack för din kommentar inne på min blogg, trevligt att du tittade in till mig! Väldigt fin blogg du har!
Jag lägger inte i heller stor vikt på trenderna inom inredningen. Jag håller med om att man ska skapa ett hem man trivs i. Det blir mycket personligare om man gör det på sitt egegt sätt.
Bosse ser ut att ha det gott
Kram frida

Elisa Day sa...

Bryr min inte heller om trendet, även om det var kul att min favoritfärg blå är "inne" (lättare att fynda då) Bosse är för härlig! En rikgit charmör Kram

Mamma C sa...

Är nog inget för trender här heller. Men är det blått så blir min mamma glad hon har mycket blått i sitt hem.
Kram mamma c

Anonym sa...

Hej!
Har mailat dig angående vårt intresse att köpa tavlor av dig! Hoppas du fått mailet :)
Tack för en superinspirerande blogg, blir lugn och harmonisk av att läsa den!

junhe sa...

trender ser jag mer som lite vägledning, sedan gör jag som jag själv vill, och det brukar bli bra för mig =) lycka till med dina fönster, vi har oxå gamla spröjs fönster...som ska få sig en rengöring nu i helgen/ kram junhe

MY WHITE COTTAGE sa...

Kikar in för att önska dig en skön valborg! Bilden från ert sovrum på Bosse är urmysig!

Många kramar Jenny