måndag 12 november 2007

Färger i inredningen

Då var man tillbaka i verkligheten igen, efter några underbara dagar utomlands. Under min resa blev jag otroligt inspirerad och tänkte att jag skulle skriva lite om färger och hur enormt viktiga de är i heminredningen. De är till och med avgörande om inredningen blir lyckad eller inte.

Färgsättningen är ofta det första man lägger märke till när man kommer in i ett rum. Det finns ingen färg som fungerar alldeles ensam, utan det är lyckade kombinationer det handlar om. Själv är jag som bekant en vit tös och om man vill använda sig av EN färg (ex vitt) är det viktigt att man istället finner spänningen i materialet, nyanser av i detta fall vitt, strukturer, texturer på tyger, ljussättning, former, skapa kontraster, samt adderar något träslag.
X
Fel färgval kan få ett rum att se blekt och uttrycktslöst eller allt för överväldigande och pråligt ut. Men om man däremot får det rätt.. kan inredningen bli otroligt spännande och givande. Som nedanstående bilder. Jag var bara tvungen att forografera vårt hotell. Det var en underbar kombination av kontrastfärger. (Och jag som inte är mycket för färg *skratt* vilken färgorgie!).Fortsättning följer.......

4 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Men...vad häftigt. Kram

Marcus/Malmö sa...

Hej! Vill passa på att tacka för hjälp med "omstuvning" och inredning av min lägenhet. Kan inte tro att det är samma lya! Nu kan jag även ta hem damerna med lampan tänd ;-). Stort tack, du är en klippa!

MiaMaria sa...

Härlig läsning....

Ha´det gott!
Miamaria

Ika sa...

Oj, vilka häftiga färger!