onsdag 14 november 2007

Pigga upp hemmet!

När temperaturen kryper nedåt tillbringar vi allt mer tid inomhus. Ett snabbt och inte alltför dyrt sätt att pigga upp både sig själv och sitt hem när dagarna blir kortare och kortare kan vara att unna sig några nya växter.
X
Om du inte är kompis med krukväxterna, ge bort dina halvvissna exemplar till någon med gröna fingrar och välj hellre fräscha snittblommor (det behöver inte vara en hel bukett). Årstiderns kvistar och blad är vackra att dekorera med eller fyll faten med läckra frukter.
X
Kanske är du vän med krukväxterna där hemma? Se bara till att inte låt dem ta över hela ditt hem. Brer de ut sig i hela fönsterkarmen och stjäl allt ljus är det nog dags att klippa ner, ge bort och rensa i djungeln.
X
TIPS!
X
Krukväxter såsom murgröna, plätta på tråd, myrten, rosor är perfekta till en vit shabby chic inredning.
X
Medans växter som suckulenter, svärmors tunga, bambu, kallor och fetbladiga växter ger ett mer modernt intryck och stramar upp inredningen.
X
Orkidéer och ett fång med snittblommor skapar en luxuös känsla i rummet. Satsa hellre på ett fång av samma sort för att ge ett praktfullt intryck. Orkidéer är INTE svåra att sköta - ge dem bara en "snaps" i veckan :)
X
En ensam blomma i en vacker vas eller i ett glas, kan bilda ett dekorativt stilleben och ger en personlig touch på inredningen.
X4 kommentarer:

Jenny sa...

Ljuvligt och alldeles underbart i all sin enkelhet!
Ha en fortsatt bra kväll!
Kram
Jenny

Hem & Harmoni sa...

Vilka bra tips...!
Vacker bild :)

Kram Marie

Goa, skåne sa...

Vacker bild!
Och helt superbra text!
Tack!
KRam Goa

Kamomilla sa...

Du har rätt. Nu förstår jag varför min "garderobsblomma" från förra hemmet inte alls passar in i vårt hem!
kamomilla