torsdag 29 november 2007

HEMMA HOS - Skånelängan

Välkommen in till familjen som lever i den bästa av två världar. En 4 rummare mitt inne i stan och den här underbara Skånelängan en bit ute på landet, men lagom avstånd för att kunna åka dit och bo över en natt. Självklart tillbringar familjen helger och somrar här och drömmer om att fira en "Fanny och Alexander Jul" något år.
När jag kom på besök för en månad sen för att fota blev det tårta dagen till ära. Paret som bor här är mycket intresserade av auktionsfynd och kan en hel del i ämnet. Vilket märks!

Till vänster om köksbordet finns den gamla vedspisen bevarad, där paret eldar kulna höstdagar.En samling tennföremål ger ett personligt intryck och samlade ger de också en helhet och en mening, än om de varit utplacerade lite var stans.


Den vackra trappan är ritad av mannen i huset och ger ett mycket smakfullt intryck. Samtidigt är den en härlig kontrast till den gamla stilen på huset och köksdelen.
Hästen är som så mycket annat i huset inhandlat på auktion. Är den inte sagolik!?


När man kommer in i vardagsrummet möts man av ett vackert skåp med antika föremål.En pinuppa på en gammal bok, ger ett intressant och lite komiskt intryck.

Till skillnad från övriga delar av huset är allrummet på ovanvåningen inrett i modernt 50-tal, vilket ger ett luftigt intryck till snedtaket.
I barnkammaren leker lilla Juni med sina nallar och myser i sängen från IKEA. Hjärtarna är köpta på slottstallet en bit därifrån. http://www.slottstallet.se/
Huset är totalrenoverat på såväl insidan som utsidan, men man har varit noga med att behålla husets gamla charm genomgående. Just nu håller familjen på att bygga till ett hus till på gården, som sammansvetsas med denna vackra innegård.


6 kommentarer:

Goa, skåne sa...

Hej på dig!
Vilka underbart ljuvliga bilder från av otroligt vackert hem!
Gillade verkligen "tanken bakom varje sak"...trappan otroligt snygg i denna miljö...inget som lämnas åt slumpen här inte!!
Tack för denna runda...nu ska jag titta en gång till..:)
Ha en bra torsdag!
Kramar från mig...till dig!

Pernilla sa...

Ett sånt underbart hem du visar. Massor av ljuvliga bilder.

Och din blogg var verkligen en ispiration, en sån tur att jag hitta hit.

kram Pernilla

Inrednignsgalen sa...

Villket underbart hem!!! Trappan upp var fantastisk och barn rummet, det är nästan så man vill skaffa barn med en gång!

junhe sa...

vackert place du visar, verkar avslappnande & rofyllt =D ha en bra kväll/ junhe

latara sa...

Hej!

Vilka fina bilder! Jag vill ha en sådan trappa som du visade, den var så snygg!

Kram Karin

Anonym sa...

Vad mysigt
Kul med "hemma hos". Spännande att se hur andra har de. Ta hand om er!! kramar Madde