tisdag 29 januari 2008

2 scenarie

Tänk dig en morgon, du går upp, vinden blåser runt hus knutarna. Det regnar mot fönstret och det är kallt. Du går upp ur sängen och sätter fötterna på ett kallt golv. Väl inne i badrummet möts du av ett klinkergolv som känns som isflak mot dina fötter. Det ligger kläder kastade på golvet och en ouppackad träningsväska står och i ett hörn och avger en unken doft. Du går in i duschen, eller det är inte riktigt en dusch, det är ett badkar med duschmöjligheter, så du får halvstå, för att inte skvätta ut vattnet på golvet. Det blir aldrig riktigt varmt... Men det duger ju till dig. Slut på schampoo, du får välja barnens schampoo. Det luktar bubbelgum. Balsam får du vara utan, det sliter lite extra när du ska borsta igenom håret, men några minuters extra smärta kan du väl tåla. Munstycket är värdelöst, så det går knappt att skölja ut schampoot ur håret. Nu har du börjat ställa in dig på hur jäkla kallt det kommer bli när du ska ut ur duschen och torka dig. Kallt om fötter och kall omgivning runt dig. Du tar frotté handduken som hängt med i många år. Den är inte luddig längre, trasmig i ena kanten och storleken liknar en kökshandduks. Men den duger till dig. Den är liten och den går inte att sno om kroppen. Ljusrörsbelysningen gör dig mer än upplyst om att de där extra kilona efter jul, fortfarande sitter runt magen. Du tänker, F-N, och hoppas spegeln snart immar igen. Du smörjer in dig med någon kräm du fått prov på för ett halvår sedan, som du egentligen inte tycker om doften på, men det är ju onödigt att slänga och det duger gott till dig. På med underkläderna du definitivt inte hade på första dejten, men det är ju onödigt att köpa något fint under, vem ser det? Så då var du redo för dagens alla prövningar.

Eller...

Tänk dig. Du vaknar på morgonen, sätter fötterna mot en gosig matta i sovrummet. Sträcker på dig och tänker det här kommer bli en fantastisk dag. Du tar på dig morgonrocken och ett par mjuka sköna tofflor, går in i det varma sköna badrummet. Det är inte alls besvärligt att ta av sig. Värmen ombonar huden och du hoppar in duschen. Du möts av en perfekt duschstråle och vattnet är precis så varmt som du vill ha det. Du stannar upp och faktiskt tänker på hur skönt det är att duscha. Att känna värmen och vattnet mot huden, nästan som massage och du tänker på vad lugnt och skönt det är. Den här stunden är bara för dig, om det så är 5 minuter eller 15. Bara för dig, du kan ändå inte göra något annat under den här tiden. Du tvålar in dig med en duschkräm, med din älsklingsdoft, och du tar ditt schampoo, som är just för ditt hår. Väl ute i duschen möts du av ett varmt golv och en gosig mjuk frotté handduk. Den är stor och omsluter dig som föräldrarna på ett litet barn som just tagit sitt första bad. Du smörjer in dig med en lyxig kräm, som du alltid unnar dig, för den är just du värd. Doften i badrummet luktar rent och fräscht och alla har sin plats på badrumshyllan och det finns tvättkorgar för mörk och ljus tvätt. I badrummet lyser ett lugnt och behagligt sken. Du tittar dig i spegeln och där står det VACKER, och du tänker 2 kilo extra runt midjan, vad gör väl det - jag duger som jag är.

Vilken dag tror du blir bäst...?
X
Rå om ditt badrum och dig själv.
X
Foto: Zara Home
X

6 kommentarer:

Vackrare vardag sa...

Jag vet då vad jag väljer! Vilka härliga beskrivningar, som får mig att vilja gå in i badrummet för att checka läget, och se vad som kunde förbättras;)

Inredningsgalen sa...

Härliga ord!!! Du har så rätt, en bra början på dagen är super viktigt och finns det än bättre början än ett mysigt bad.
Tack gode gud för att vårat badrum är färdig renoverat och fint!

Ang kommentaren om halsbandet, du kan få textat precis vad du vill, dock max 6 bokstäver per tag, blir lite för trångt annars!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Måste nog säga att jag är en blandning av de två valen.... Men nu blir jag ju extra sugen att förbättra i badrummet efter den fina texten!
Kram!

MiaMaria sa...

Suck! Så underbart måste testa...

Du skriver så att man tycker man redan står i duschen och vattnet är sådär varmt och härligt.....

HA´det så gott!
Miamaria

Sara sa...

Ger perspektiv på saker och ting.
Dagen blir som man skapar den...
tack för den tanken! :)

Änglahem sa...

Jag står fortfarande kvar i den kalla duschen och fryser, det var så hemskt så jag har frusit fast...Brrr..!
Så levande du skriver, man kunde riktigt känna sig in!

Kram
Ulrika