torsdag 31 januari 2008

Boktips

Idag vill jag tipsa om en trevlig bok som min mamma kom hem till mig med häromdagen. Det är en bok om att bo och leva harmoniskt med blommor och växter. Hur man bäst dekorerar sitt hem och sin trädgårdsplats. Alla vet vi att vetenskapliga studier visar att ständig vistelse i slutna rum gör oss människor sjuka. Det erbjuds numera färg och doftterapier och vi människor blir allt mer kroppsmedventa.
X
Boken har många bra tips och bygger på att växter kan ha samma effekt som akupunkturnålar, och Gabriele Weimann som skrivit boken (trädgårdsmästar och florist) ger många förslag på hur vi kan förbättra vår livskvalitet genom kombinationer av växter, färger och material. Hon tar även hänsyn till vädersträcken och visar inspirerande arrangemang. Ibland lite väl bra :)
X
De flesta böcker med temat Feng Shui har saknat ett koncept för växter och på vilket sätt dessa kan påverka oss positivt i vårt moderna samhälle. Även om man inte är intresserad av Feng Shui kan boken väcka en del tankeställare och inspirera.

"Om jag har en grön kvist i mitt hjärta,
kommer också en fågel att sjunga"
Gabriele Weimann
X

5 kommentarer:

Vårt lilla hem sa...

Spännande!
Jag tycker blommor och växter är av allra största vikt i hemmet, iallafall i mitt, men jag är tyvärr inte så kunnig på just hur och var. Kanske boken vore nåt för mig :)

Så fina inlägg du gör varje dag! Alltid så vackra och inspirerande!

Kram! Jenny

SEASIDE LIVING sa...

Vilket bra boktips! Jag älskar krukväxter och blommor av alla de slag. Men behöver ständigt lära mig mer, framför allt om uteväxter och blommor. Vill så gärna ha en blommande och prunknande trädgård! :)

Ha en fin torsdag!
Kramar Jenny

Vita tankar sa...

Älskar växter och att plantera! Men har lite problem med att få dem att överleva ibland bara...
Jag trivs bäst när jag har det grönt omkring mig.Låter som en intressant bok.

Kram Linda

Karin A sa...

Tack för tipset! Verkar passa mig som gillar blommor och växter samt är intresserad av Feng shui. Ska hålla utkik efter den. Ha en härlig helg! Kram Karin

latara sa...

Tack för tipset!

Listan på böcker som jag vill skaffa är tre kilometer lång. Att ha sådana listor är rätt dålig chi, antar jag *blink* Med andra ord är det hög tid att börja shoppa! Hi hi!

Kram, Karin