måndag 28 januari 2008

Hemmakontor

Idag hade jag tänkte visa er sista delarna på vårt kontor/ateljé. Vi har ju inte det så stort här hemma, så det får bli i samma rum. Dator, viktiga papper kräver en egen hörna där man kan få lite lugn och ro. Se också till att du sitter med ryggen mot en vägg, eller om det inte är möjligt framför ett fönster. Det viktiga är att du inte sitter med ryggen mot dörren, utan sitter i kraftpostion där du har överblick mot rummet. Testa själv. Gör en väldig skillnad när man ska få någonting gjort.


Nej, jag tog inte kortet i lördagskväll efter ett glas vin, även om det ser ut så... Lite på snedden :)


Jag har sagt det förrut och säger det igen, att sortera böckerna i färg ger lugn och ett harmoniskt intryck runt arbetsplatsen.


Att sitta ergonomiskt och skönt är superviktigt, och ett tips är att röra sig vart 20:e minut, tex hämta ett glas vatten, ställa sig upp och sträcka ut sig, äta en frukt eller gå till personen ifråga på kontoret istället för att använda telefonen. Själv ställer jag äggklockan här hemma, för att inte glömma det. Tiden går superfort framför datorn och kroppen mår bra av att inte vara i samma position längre än 20 minuter.
Buddan är ett fynd från Slottstallet och är gjord av lera, en favorit. Skrivbordet är köpt på auktion och först tänkte jag målat det vitt, men jag tycker det är vackert som det är, och blir en fin kontrast till det annars ljusa rummet.

Jo jo, det blev en sak till sydd med Pfaffen. En liten madrass och ett hjärtan till lille Bosse, som har sin korg jämte mitt skrivbord och som matchar kudden i min funderarfåtölj (som jag visat i tidigare inlägg). Bosse gör mig alltid sällskap, och ligger han inte i denna korg så myser han på skrivbordet med en tass över tangentbordet :)


Måndag igen och ny vecka... hoppas den blir till belåtenhet för er alla. Vi ses imorgon igen....

9 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Nya tips som jag inte har tänkt på. Här sitter jag med ryggen mot rummet....
Kram!

Anonym sa...

Det där med böckerna har du visat tidigare hos dina föräldrar. Effekten är så otrooooligt att det är ofattbart. OOh, vad jag önskade din goda ande var i närheten och skulle sparka mig i ... för att göra det här hemma också.
Ha en bras vecka du också
Ser fram emot nästa inlägg.
Hälsning //AnnA

Inredningsgalen sa...

Så rofullt och fint ni har det även på kontoret. Vill oxå ha det så, men tyvärr envisas sambon med att ha datasladdar och kylare till hårdisken, då blir det inte så harmoniskt. Har gjort ett försök att få honom att byta till bärbar, men det gick inte. Fan ta alla dataprylar och sladdar. Hade haft ett så fint kontor annars. Synd på det gamla skrivbordet som knappast syns under allt skit han har!

Hanna sa...

Så fint ni har och vad bra tips du ger. Ska gå och sortera våra böcker genast :)

Hanna

En Doft Av Danmark sa...

Oj oj oj vilket bord! Du har rätt...det ska inte målas....är såå vackert som det är!

Kram
Dorthe

Vita tankar sa...

Ett gammalt fint skrivbord har jag, men sitter också med ryggen mot rummet. Bra inredningstips du ger:-)

Kram Linda

Hemma hos Stina sa...

Mycket kul som hänt här sen sist. Jag gillar verkligen din blogg, måste försöka hinna besöka den oftare. =) Härligt arbetsrum. =) Bra tips det där med att röra på sig med jämna mellanrum när man sitter och jobbar. Eftersom jag pluggar blir det mycket stillasittande, ofta vid datorn, men jag försöker pausa så mycke som möjligt. Men det blir ändå för sällan.

Jag måste säga att jag verkligen gillar dina tavlor. Du är riktigt duktig. Jag skulle oxå vilja börja måla, bara för att det är kul. Har en massa idéer och inspiration när det gäller det där, som måste få komma ut nångång. =) Ha det bra. Kram

Hallongränd 4 sa...

Vilket harmoniskt arbetsrum! Men det bästa var ändå Bedårande Bosses egna korg med hjärta.
Kram från Annette

Ulli sa...

Tack för alla tips! Rummet ser riktigt mysigt ut.

Ha en bra dag!
Ulli