torsdag 1 november 2007

Rofyllt sovrum

Det är viktigt att det är rofyllt och harmonisk när man ska koppla av, ladda batterierna och få en god sömn. I vårt sovrum har jag valt att inreda med ljusa färger (någon som är förvånad *skratt*) men nu på hösten adderar jag detaljer som får det kännas mer ombonat så som fårskinn, matta, kraftigare sängkläder, linne lampskärmar etc. Allt för att kompensera den mörka årstiden och det kalla nordiska ljuset - allt som gör att man lättare kan "BOA" in sig. På sommaren däremot är allt krispigt vitt, lätt och luftigt.

I sovrummet är det så klart sängen som spelar huvudrollen. Så börja med att placera sängen och möblera sedan efter den. En bra placering brukar vara att ställa den så att man har en vägg bakom huvudet och utblick över rummet och mot dörren. Vi har turen att kunna se de vackra takåsarna från vår huvudända. Att placera huvudändan mot ett fönster sägs ge otrygga drömmar och att ligga intill ett element känns inte mysigt och kan lätt bli hårt och varmt. I Feng Shui säger man att man ska låta sovrummet vara en fridfull och vilsam plats. Därför ska man undvika att ha datorer, tv-apparater och andra elektriska föremål som skapar intryck och onödiga energifält.

Änglarvingarna är min favorit. Har gjort installationen själv. Min man tycker väl det är nästintill "putti-nuttigt" men de tas då aldrig ner! Över min döda kropp : )



19 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej!
Vad kul att du hittade mej.Fin blogg du har.Ska kolla igenom den ordentligt i morron.
kram Pernilla

Anonym sa...

Jättefint...gillar dina vingar. Vet att man inte ska ha dator/tv i sovrummet. Men är man inte har plats för datorn nån annan stans så... (fast jag sover gott ändå!)

Goa sa...

Hej..och välkommen in i denna lilla värld..KUL!Jag är ju, också ny...och det är så roligt..:)
Och jag är så glad att du hittade mig...så att jag fick komma hit:)
Jättefin blogg och jag läsar noga alla dina tips...jättevackra bilder!
Och vilket mysigt hus ni har!
Ta inte ner vingarna...de är sååå fina.
Kram på dig och på återseende!
Goa

Diverselådan! sa...

Klart man ska hjälpa till om man kan. Hoppas jag kan förklara någorlunda.

Hos mig ser det ut så här:
Överst registreringskoden.
Den kopierade jag in för sig, först. Sen har jag en rads mellanrum och sen koden för antalbesökare. En rads mellanrum o så nästa kod för "besökare idag" osv. Hoppas det funkar nu.

Glömde ju hälsa dig välkommen till bloggvärlden förut. Ska hälsa på dig och bedårande Bosse många gånger.
Kram från Annette

Diverselådan! sa...

Var inne och tjuvkikade på html-koden för din blogg och precis som jag trodde, så finns det inte en tom rad mellan koderna. Det borde vara det som gör att du får alla koder på en rad.
Kram igen från Annette

Unknown sa...

Hej! Tack för din snälla kommentar i bloggen, kul när man hittar nya! Vilket underbart hem du har!! Hit kommer jag komma fler gånger! Ha det så bra! kram Jasmin

elin sa...

Vilket härligt sovrum och en enormt inspirerande blogg. Här hemma är det gult på väggarna i sovrummet, verkligen inte en favorit. Men det ska det förhoppningevis snart bli ändring på:)

Anonym sa...

Superfint sovrum! Känns verkligen rogivande! Fina sängbord också, var har du köpt dem?

Anonym sa...

Åh vilket fint sovrum du har! Hit får jag kika in ofta... / Annika

MiaMaria sa...

Underbart sovrum...med vackra detaljer!

Ha´det så gott!
Miamaria

Anonym sa...

Jättefint sovrum! Gillar dina sängkläder :) Ha det bra! Kramiz//Z

Ina sa...

Hej!!
Vilken fin blogg du har, gillar dina änglavingar skarpt!!
Nu måste jag kika lite till!!
Kram Ina

Ljuva ro sa...

Roligt att du besökte min sida så att jag kunde hitta till dig! Vilket underbart sovrum, helt i min smak! Och vingarna... underbara!

Unknown sa...

Va frächt och vackert sovrum du har! Ha en trevlig kväll... =) kramar Malin

Anonym sa...

Åh, så härligt rofyllt! Mitt eget sovrum är under renovering, men jag hoppas att det blir klart innan jul, det skulle vara skönt! Tack vare ditt inlägg så kom jag på hur jag ska placera sängen, du lär får se nångång om nu rummet blir klart...

Sara sa...

Vilket vackert sovrum!

"M" sa...

Kul att du tittade in...på s¨å vis hittade jag dej...vilket jättefint hus ni bor i...och det ser mysigt ut inne åxå...mvh "M"

Ika sa...

Så harmoniskt sovrum ni har! Verkligen. Jag har planerat vårt sovrum med ljus, ljus gröna väggar, mörkbetsad sänggavel och andra möbler i mörkt trä.

Ann-Sofi sa...

guu så sött med änglavingar i taket! Och bosse e så fin! vackra ögon(:

Mvh ann-sofi