torsdag 24 januari 2008

Konst

Jag har ju lovat visa er några av mina alster och här får ni ett smakprov på några av mina tavlor. Jag tycker mest om att måla stora tavlor och abstrakt. Jag själv är mycket för ljusa färger (surprise) men jag har även målat gladare färger, dels på beställning och dels när sinnena skriker efter färg. Färgen som jag använder är acrylfärg, perfekt när man målar abstrakt målning, då den torkar på bara några minuter. Sen kan det bli allt ifrån spackel, nät, tyg, sprayburkar och svampning, det beror på.
X
TIPS!
Att hänga konst är en konst. Det vanligaste felet som man gör är att hänga tavlor FÖR högt! Aj aj aj, tavlorna ska vara i ögonhöjd (och då menar jag inte nedre delen på tavlan utan det beror på hur man tittar på tavlan, om man sitter vid ett bord eller en soffa exempelvis). Samla hellre tavlorna och tänk på att någon av linjerna ska hållas rak. Antingen uppe eller nere. Om man hänger 2 tavlor tillsammans, se till så det inte spretar och är långa mellanrum, de ska höra samman, annars känns det som tavlorna pytsats ut och det håller inte ihop inredningen.
X
Själv är jag lite rädd för konst och har svårt för att hänga upp tavlor (som inte är min egna *skratt*). Skämt å sido, jag vill ha en ganska så lugn inredning och därför väljer jag vad som hängs upp med omsorg. Men konst är något fantastiskt vackert och skapar personligheten i ett hem!
X
Hua, nu kommer domen antar jag.....
X
X
Detta är min första tavla. Den gjorde jag för 5 år sedan. Tycker om den, men den är väldigt stor 140 cm x 140 cm, och kräver därför sin plats.
X


X
Fotona är ju inte en succé, men jag hoppas ni förstår vad som är tavla och vägg : ) Denna har jag på matsalsväggen, men jag tror snart den får flytta, om jag hittar en snygg tallrikshylla.
X

X
Den här är min favorit. Den är snäll, mjuk och bringar lugn i vardagsrummet. En god väns dotter säger alltid halsduk och pekar på tavlan :). Tja, varför inte....
X

X

Julklapp till mamma och pappa. Den oranga färgen är perfekt i matrum. När jag målade denna fick Bosse tokspel och hoppade rätt i färgpaletten, vilket ledde till skrubbande av trägolv, mattor och katt. Hua!

X

Det var några bilder på min konst. Det blir fler inlägg om detta så småningom. Om någon vill beställa en tavla, så hör av er genom kommentar på min blogg så ska jag vaska fram en adress att maila till. Imorgon blir det tips om barnrum! Tänkte det var på tiden, även om man inte har barn, så är ni många där ute som har det. Må så gott så länge!

X

10 kommentarer:

Elisa Day sa...

Alltid lika kul att kika in här. Vackra tavlor! Du är duktig! Tycker speciellt mycket om "halsduken" :)

Lisa sa...

åh, vad jag tycker om tavlan som du har ovanför ditt ljus. Den är så vacker. du gör jättefin konst. tack för inspirationen!/lisa

husnummer30 sa...

Verkligen superfin konst! Vad duktig du är! Gillar väldigt din första tavla, så fina färger i den.

//Jill.

My White Cottage sa...

Wow, vad duktig du är på att måla!! Jättefina tavlor! Den översta blev min favorit... så sköna, behagliga färger... *me like a lot*

Må så gott! :)

Annika sa...

Jättefina! Jag gillar din egen favorittavla extra mycket! Den är verkligen vacker och mjuk - kul med "halsduken"! Jag håller med om att man ofta ser tavlor som sitter för högt. Vad man kanske inte vet är att då sänker man takhöjden visuellt - och det är väl ingen intresserad av! Snarare tvärtom, då!

Stämningsfullt sa...

Åh vad duktig du är! Jag gillar alla! Ska bli roligt att få se flera sen.
Kra en bra dag. Kram!

Maria sa...

Tack för tipset och inspirationen. Min väggar är vita och tomma!

Någon på Stinsen. sa...

Du är ju KANONDUKTIG!!!!!
De var så fina allihop så jag kunde inte välja någon speciell till favorit. Du får väl ha venissage hos mig vid tillfälle1
Kram ia

MiaMaria sa...

Så fina tavlor du gjort. Vad duktig du är........

Miamaria

www.missfixtrix.com sa...

Helt underbara. Fastnade för den första (vill ha!)... DU får gärna skicka prisuppgifter. Jättekul att du bjöd på dina alster.