fredag 11 januari 2008

Vårt lilla kök

Idag tänkte jag visa er några bilder från vårt "pyttelilla" kök. Det är dock rätt bra planerat så det finns plats för både mig och maken.
X

Bosse brukar ligga i trappan och betrakta oss när vi står och lagar mat. En favoritplats för de flesta! Att sitta här med ett glas rött i handen och se maken jobba i köket är underbart ; )


Sorry för att det är lite gula bilder, men det är ju aldrig ljust nu för tiden : ( Fönstret är ut mot kullerstensgatan som inte är någon allmän väg. Det ger ett pittoreskt intryck och jag tycker det är supermysigt att kika ut när folk promenerar förbi.


Färgen på väggen i köket är en kall gråbrun ton (tyvärr ser den varm ut på bilden) som passar fint till teglet.

X
Teglet ni ser bakom är orginal och blir bara vackrare med åren. Som stänkskydd har vi valt att ha rostfri plåt på båda sidorna, vilket balanserar träslaget på luckorna. Hade vi valt kök själva, hade både maken och jag valt vita luckor. Vi får se vad det blir framöver. Det är ju IKEA kök, så det är ju enkelt att byta. Gasspisen är fantastisk, så den byter jag ALDRIG bort :) Har en liten fundering på att måla väggen i fönstret till våren. Jag är inte mycket för färg, men det finns en färg.... Ååååå... den är så snygg! Om jag bara hittar den rätta, så lär det bli några penseldrag.

X

Smart och snyggt : ) X


Vi köpte nya vitvaror i somras och bytte från vitt till rostfritt. Det blev verkligen ett lyft. Det blev ett hål mellan överskåp och kylskåp som fick bli en bra förvaring för kokböckerna, som man använder på tok för lite! På golvet har vi en svart pappelina matta "Vera" med vita prickar. http://www.pappelina.com/


Önskar er en riktigt trevlig helg och tackar än en gång för alla fina inlägg och besök, det värmer verkligen! För er som inte slängt ut granen än kan jag tänka mig det blir plundring till helgen då det är Knut :) Själv tänkte jag damma av mammas antika "Pfaff" symaskin och göra något av tygerna jag inhandlade. Så ni kan vänta er reportage om vad det blev av dem nästa vecka, och maken kan vänta sig svordomar ; )

Må så gott så länge... Kram

X

28 kommentarer:

Anonym sa...

Du har ett väldigt fint och hemtrevligt hem måste jag säga! God natt!

annaslantliv sa...

Jättefint kök har du.Skulle oxå vilja ha rostfritt... snyggt.

Anonym sa...

Hej Jannice!

Sitter hemma och är sjuk och surfar runt på nätet. Jag tittar in på din blogg ibland. Jag är imponerad av din känsla för inredning osv. Jättesnygg. Jag blev superimponerad av hur du fixade dina föräldrars bokhylla!

God fortsättning på det nya året!

Kram,
Karin (Björklund)

Anonym sa...

Ni har ett fint kök! Och trappan var riktigt snygg!

Anonym sa...

Vilket mysigt kök. Fönstret och miljön är verkligen jättevackert. Vilket lyft med nya vitvaror. Vi har planer på att renovera vårt kök till sommaren. Vi får se hur det går?! Kram, kram.

Radhusdrömmar sa...

Ser jättemysigt ut! Vi har också det där luckorna. Men vi ska ju renovera vårt kök i år. Vet inte om vi ska byta dem då, men nytt kakel och bänkskivor blir det iallafall.
Ha en trevlig helg!

kram Johanna

Förresten, kan jag lägga till dig på min länklista?

My White Cottage sa...

Ert lilla kök ser verkligen mysigt ut! Önskar dig en skön helg! Kram!

Anonym sa...

Väldigt fint!!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det ser väldigt mysigt ut i köket!
VI har också ett litet kök som vi ska renovera snart... spännande
Kram
marie

Susilull sa...

Vilket jättemysigt kök ni har!
Man måste inte ha stora kök, själv har jag haft små, men mysiga kök på alla ställen jag bott. Bara det är välplanerat, som sagt!

Maria sa...

Vårt kök är litet men mysigt, så vill ha helst ha det. Är inte så mycket för stora öppna planlösningar utan gillar när det är lite minder, har verkligen sin charm.

Vackrare vardag sa...

Det ser jättefint ut i köket! Tegelväggen är ju bara för charmig!
Ser fram emot vad du åstadkommer med Pfaffen;)

Trevlig helg!

Lisa sa...

vilket skönt och mysigt kök du har. Och jag gillar tegelväggen och fönstret. Önskar man skulle få tag på en lägenhet med såna fönster. Helst av allt vill jag ha fönster som man kan sitta i.

du har en jättemysig blogg. lägger till dig på mina länkar jag gärna besöker.:)

/lisa

Engsroom sa...

Vilket mysigt litet kök ni har!
Vd härlig eran katt ser ut också så fin, inte den vanligaste färgen på en Kisse.
Hälsningar Ella

Karin sa...

Kul att få kika in i ert kök! Ser så mysigt ut. Fint med rostfritt mot det gamla kaklet även om jag förstår att ett kök i vitt står på önskelistan. :) Ha en härlig helg! Kram Karin

Elisabet sa...

Jag gillar tegelväggen.mysigt kök
Det ser ut som om du bor i Simrishamn..
Ha en bra helg
Kram Tilde

Emmas idéer sa...

Oj vilket härligt kök.

Hälsningar Emma

Designe sa...

Vilket fint kök du har! Så vackert med det gamla teglet!..mysigt med ljuslyktorna i trappen oxå! Ha en trevlig helg! :)

Eleonora sa...

Åh, så fint kök. Jag förstår att du trivs med allt, men det rostfria stänkskyddet begriper jag inte att du gillar. Jag har just tagit bort mitt. Höll på att bli tokig på att det inte gick att hålla fritt från vattendroppar och stänk.

Vilken härlig spis!! Ha det fint i helgen och hoppas maken lagar till något riktigt gott till dig. Kram

Lilla Blanka sa...

Hej! Hittade hit via Dorthes blogg..och jag måste säga att du har det jättemysigt!!! Så fint kök..o så har jag kollat bakåt i inläggen och det ser lika fint ut överallt :)
Kram
Mia

Johi sa...

Mysigt! Tack för titten! Vi har också ett sånt där hål mellan kyl och överskåp. Sambon lyckas aldrig få tid att fixa till det men nu fick jag ju världens idé. klart att jag ska ha kokböcker där! Fast blir det inte varmt? Fast det kanske inte gör något. Kram

Ulli sa...

Jättefint kök! Det viktigaste i ett kök är hur det är planerat praktiskt, inte hur stort det är. Ert ser jättemysigt ut!

Ha en trevlig helg!
Ulli

Tonje sa...

så flink dere har vært til å utnytte plassen på kjøkkenet...her fikk jeg litt inspirasjon du...takk skal du ha.

Slike liftgardiner er så sarte og vakre=)

Ønsker deg en flott helg=)

Anonym sa...

Ser ut att vara ett alldeles underbart kök! Trevlig helg! Kram kram

My Lovely Things sa...

vilket trevligt hus ni har. Det är ett sånt hus som jag älskar att titta på när man strövar runt i en gammalstad. Kul att du tittade in till mig.
Anna

Anonym sa...

Vad jättefint kök! Och trappen var verkligen ljuvlig!

Anonym sa...

Verkligen fint. Har erfarenhet från att slita fram en hel vägg med tegelsten och det ger absolut ett fint intryck. Kul att du varit inne på min lilla blogg. Är på upplärning...
Missfixtrix.com

Jennys Vita Villervalla sa...

Supermysigt och hemtrevligt kök!
Må så gott!
Kram
Jenny