måndag 14 april 2008

Packat och klart - Madrid

Då var man hemma igen. Resan gick som ni redan fått veta till Madrid. Hade jag fått önska hade jag velat dit. Så jag blev sååååå glad! Vilken fantastisk stad! Jag är såld! Underbar.. jag har varit i Barcelona och andra spanska städer, men den här är ju genuin olch har en sådan otrolig själ!!!! Och så fantastisk vacker. Rom-klass! Små tapas ställen och hål i väggen överallt. Vackra Retiro parken i stadens hjärta är så storslagen nu att det nästan gör ont. Staden är i vårblom och solen värmde med sina strålar.
X
Tänk vad härligt det är att resa och upptäck och få ta del av andra kulturer och dess skönhet. Ni vet väl att skönhet är väsentligt för vårt välbefinnande. Vi har oehört mycket lättare att hantera bekymmer om vi befinner oss på vackra platser. Naturens skönhet är ovärderlig.
X
Jag har varit så bortskämd. Mamma har varit min privata guide (hon har varit i Madrid 2 ggr tidigare). Jag har haft henne läsande om stadens alla sevärdigheter och vi har gått och gått. Och då menar jag verkligen GÅTT! Ingen Metro eller Taxi här inte :) Imorse när jag gick upp kunde jag knappt gå så ont har jag i vaderna :) Men staden är superbra att gå i, och bör upptäckas på fot. Här kommer lite bilder från vår resa. Ta del av dem och njut...
X
Söta små gator och torg finns precis överallt.






Slottet, är så stort och praktfullt. Här är bara en liiiten del.


X
Madrid kallas romantikernas stad och jag förstår varför. I parkerna eller på torgen sitter förälskade par och lyssnar på klassisk musik eller tar del av sorlet av folket runt omkring.
X
X
Nu följer bilder från Retiro Parken
Ovan Rosenträdgården, som inte är i blom ännu, men vacker ändå.
X










Ovan, centralstationen i Madrid. Tänk om man satt på en sådan och väntade på SJ:s ständigt försenade tåg. Då hade jag mer än gärna förlåtit dem : )




Vackert tips till trädgårdarna där hemma.


Staden erbjuder det gamla genuin, men med en härlig mix och känsla för stil i det moderna.


X
Det blev såklart en massa god tapas, och självklart provade vi på Churros med mörk varm (lite tjockare) chocklad. Fantastiskt gott! Man doppar krinlgorna (som smakar som munkar) i den goda chockladen. Snacka om livets goda!
X
En bättre shoppingstad har jag då aldrig sett (okej då New York är nice)! Men i nya området Chueca, var det bara att gå från butik till butik... Som vi myste mamsen och jag.Hahaha! Det var helt magiskt, personliga butiker, trevliga människor och underbara plagg OCH priser. Då själklart blev det en hel del shopping, och lite smakprov visar jag imon.
X
STORT TACK till mina fantastiska gästbloggare Jonas x 2 som skötte sig exemplariskt och gav oss alla en tankeställare :) Det blir en del 2, 3 .... det lovar jag!!
X
Önskar er en skön start på veckan!
Kram
Jannice
X

14 kommentarer:

Svenska inredningsbloggar sa...

Ååh, vilken underbar stad, så vacker ! Vilken resa och fina bilder du visar ! Dina gästbloggare har skött sig bra tycker jag.

kram
Camilla

Gårdsromantik sa...

Men vilken underbar resa du bjöd på. Känns nästan som jag har varit där!
Mycket vackra bilder.

Kram Maud

Anonym sa...

Jag blir inte alls grön av avund när jag ser bilderna från er mys-weekend! Så härligt det ser ut!

Kramar/Pernilla

Nettan sa...

Vilka härliga bilder, sitter & njuter i fulla drag =0)...
Och gottat er har ni gjort, chokladen ser härlig ut...
Hoppas värken i benen är borta & ser fram emot vad du shoppat !!
Ha det gott..
Kram Nettan

Jenny Oak Fae sa...

Vad roligt att du fick resa till den staden du så gärna ville besöka!!!

Verkar vara en trevlig & vacker stad.

Kram, Jenny

<3

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Härliga bilder och ljuvligt med semester! Välkomen hem till Sverige! Ja, New York...drömmer mig bort och minns ..! Gillar även London och Köpenhamn.

Kram och ha en fin måndag/Caroline

Maria sa...

Välkommen hem, ser ut att ha haft en underbar resa!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Men huur underbart har du inte haft det...så fin present ju!!!!!
Säger bara WOOOOOOOW!!

Jepp, ra gäster du fixa!!!

Kram millan

husnummer30 sa...

Vad härligt det låter. Och vilka underbara bilder du visar. Vill åka jag med - nu!

Ha det gott! //Jill.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härligt att du njöt av din resa! SJälv skulle jag oxå vilja besöka Madrid. Har bara varit där en gång och då bara på flygplatsen där jag mellanlandade på väg hem till Sverige;)

Kram Annica

Grodmamman sa...

Vilken härlig resa ni har gjort! Och vilka vackra bilder.
Kul att läsa två "grabbars" syn på detta med inredning.
Kram

My White Cottage sa...

Vilken härlig resa du verkar ha haft! Jag har njutit länge av alla dina vackra bilder, man blir verkligen sugen på att åka dit!

Önskar dig en fin vecka!
Många kramar Jenny

Cin sa...

Härligt! Finfina bilder. Jag drömde mig dit tack vare dina underbara bilder.
Kram Cin.

Sara sa...

Låter som att du haft det helt underbart och ja ont i vaderna det kan jag förstå, men man upptäcker ju nya platser bäst till fots:) Vackra bilder du visar och man kan riktigt känna hur solen värmer härligt...som sagt naturens skönhet är ovärderlig!